MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

26.6.2007

Pestoa ja pastaa

Filed under: Arkiruoka,Nuts!,Pasta,Soosit — Meri @ 9.58

Itsetehty tuorepasta ja päälle möyhitty basilikapesto, siinä ei kolmansia pyöriä tarvita.

pesto
Pasta

  • reilu 4 dl durumjauhoja
  • 1,5 dl vettä (tai 2-3 munaa)
  • 2-3 tl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Mittaa jauhot kulhoon. Tee keskelle kuoppa ja sekoita siihen muut aineet. Ala sekoitella keskeltä edeten kohti reunoja tasaiseksi taikinaksi, vaivaa kimmoisaksi. Laita klädeen eli tuorekelmuun ja hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Tosin jos teet vedellä etkä munalla ja käytät pastakonetta, jauhaminen onnistuu ilman lepoakin. Olen tehnyt usein munapastaa, mutta nyt jo muutaman kerran vedellä, taikinan koostumus on niin parempi ja makukin hyvä. Kiitos Oliivialle tämän reseptin esittelystä, sieltä olen sen bongannut.

Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli tai mätä koneella levyksi. Tee makusi mukaan tagliatellea tai spagettia. Muista jauhottaa riittävästi valmista pastaa, ettei se könttäänny. Keitä reilussa vedessä 2-3 minuuttia ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, ettei kypsyminen jatku.

Pesto

  • puntti basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 0,5-1 dl oliiviöljyä
  • n. 1 dl raastettua parmesania
  • suolaa

Sekoita koneessa massaksi ja maistele, viilaa maku kohdilleen. Itse pidän reilusta valkosipulista, mutta lisäilen öljyä sen verran, ettei maku ole liian pistävä. Nauti juuri keitetyn tuorepastan ja parhaiden ystäviesi kera.

pestopasta

Punajuuripesto ja pinaattipesto ovat nekin makoisia.

6 Comments »

  1. Oli muuten todella hyvää pestoa, en muista kehuinko jo maistellessani, mutta nyt ainakin ylistän. Runsas valkosipuli oli minunkin mieleeni. Nams. Täytynee tehdä itsekin, kun en valmiita pestoja pähkinäkammoissani juuri käytä. Hampilääkäristä juuri tulleena tässä. Ihanaa, se on ohi! (Ei sattunut, niin kuin ei yleensäkään, aina vaan pelottaa silti mennä 🙂 )

    Comment by vap — 27.6.2007 @ 8.40

  2. Niin juu, punajuuripestoa olen täältä MF:sta tehnyt jo viikkojaviiikkoja sitten ja se oli kanssa tositosi hyvää. Laitoin kylläkin silloin Liikaa valkosipulia. Nyt ei juuri ole punajuuria kaupassa, mutta sataa ja ne kasvaa maan alla isoiksi ja meheviksi. Meitsin lempijuures. Terveisiä leirille!

    Comment by vap — 27.6.2007 @ 8.43

  3. Oi kiitos, luottoruokavieraani. MAHTAVAA h-lääkäri on taas ohi kahdeksi vuodeksi! Mii congratulates Juu. Cashewpesto oli kyllä parasta issetekemääni, että onneksi sitä voit popsata. 🙂 Ja punajuuripesto on myös niin muhevanmakuista, punajuuri on erinomainen lempijuures. Lempijuttuja on muuten aika vaikea valikoida kun on niin paljon hyviä… Kiitsa terveisistä, hassua olla kylpylässä leirillä. Nyt tosin täällä kartanolla kun olin aamuvuorossa. Lasten leirin mekkalat kuuluu kivasti 😀 Ilma on kirkastunut iltaa kohti ja ajattelin käydä vähän virkistäytymässä Unkalla Hesarin parissa, omani siirsin mutta tullee vasta huomenna. Voikaa hyvin ja PITÄKÄÄ KIINNI HATUISTANNE! Ihaninta purjehdusta ja ollaan yhteyksis. Oli kyllä niin mukavaa kun olitte kaik vieraina maanantaina, ihan sydän sykkyrällään saapi olla onnellisena.

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 27.6.2007 @ 17.11

  4. […] Itsetehty pesto on niin jumalaista! Cashew-pähkinäpesto on valikoitunut suosikikseni, tein tämän ohjeeni mukaan noin suurin […]

    Pingback by MonkeyFood » Paolan spesiaali, mansikoita ja maharuokaa — 28.10.2007 @ 10.31

  5. […] reilusti pestoa […]

    Pingback by MonkeyFood » Paola ja balsamico-sienet — 30.10.2007 @ 17.05

  6. […] tuorepastaa lasagnelevyjen muodossa […]

    Pingback by MonkeyFood » World Premiere: pyöreä lasagne! — 1.10.2008 @ 19.17

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress