MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

15.7.2007

Ensalada de garbanzo (kikhernesalaatti)

Filed under: Sallad — Meri @ 11.33

Reseptiseikkailin verkossa jonakin vapaahetkenäni viikolla ja löysin tieni espanjalaisia ruokia kokkailevaan Herne nenässä -blogiin. Espanjalainen keittiö on muy interesante ja blogista löytyy ainesta pitkäksi aikaa. Päällimmäiseksi mieleen jäi kikhernesalaatti, jota muokkailin hieman raaka-ainetarjontaan sopivaksi. Siitä edellisessä postauksessani mainitusta suuresta järvestä nousi meinaan puolitoistakiloinen taimen, joka savustettiin ja nautittiin uusien perunoiden kera. Loput sain minä onnekas evääksi, tässä salaatissa ne korvaavat tonnikalan! Salaatti on etäinen Espanjan serkku myös Polkkiksen savusiikasalaatille, jota itsekin hetki sitten tein.

kikherne

Kikhernesalaatti

 • 1 prk kikherneitä
 • 2 munaa
 • savukalaa tai tonnikalaa
 • punasipulia
 • paprika
 • suolakurkku
 • öljyä, suolaa, pippuria
 • limen mehu
 • (rucolaa)

Silppua sipuli salaattiastian pohjalle, lorauta päälle öljyä ja rouhi suola ja pippuri. Jätä sipuli pehmenemään ja pilko päälle paprika, suolakurkku ja haarukoi savukala tai tonnikala hiutaleikkaaksi. Keitä kananmunat ja pieni ne joukkoon. Sekoita koko komeus ja purista päälle halutessasi limenmehua. Rucolaa tai tuoreita yrttejä voipi lisäillä makunsa mukaan. Salaatti on maukas ja ruokaisa, parhaimmillaan viileänä. Säilyy hyvin seuraavaan päivään ja sopii myös piknikevääksi serkkunsa tapaan. Tonnikalaversiona erinomainen eväsvaihtoehto vaikka töihinkin.

2 Comments »

 1. Tänään tein tätä salaattia, kaapissa on lymyillyt jo parisen kuukautta kikhernepurkki. ja sitä tulin nyt siis sanomaan, että ihan mahtavan hyvää oli! 😀 Kiitokset reseptistä.

  Comment by Jenni — 18.7.2007 @ 16.45

 2. Ohohoo, hauskaa että kelpasi sielläkin 🙂 Itse pidän kovin kikeistä. Myös hummuksessa 😛

  Comment by ylimuuli — 21.7.2007 @ 17.43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress