MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

4.8.2007

Suussasulavat syrnikit

Filed under: Herkut,Välipalaa — Meri @ 9.21

Jep jep, tuoretta ilmaisua, mutta minkäs sille voi, että nämä venäläistyyliset rahkaletut todella olivat yhtä makoisia genressään kuin saaristolaisleipä omassaan. Etiketin kuvateksti lupaa syrnikkien vievän kielen mennessään ja esittää ultimatumin, ettei paluuta tavan lettuihin enää ole. Täsmää minuun. Nää on parhaita.

syrnikit

Syrnikit eli rahkaletut

 • 2 dl maitorahkaa (Ehrman 4-eva!)
 • 4 munaa
 • 6 rkl vehnäjauhoja
 • 1 dl sokeria
 • ripaus suolaa
 • 2 tl vaniljasokeria
 • voita paistamiseen

Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi. Paista voissa pannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin n. 0,5 dl taikinaa per lätty. Itse tein isolla pannulla aina kaksi kerrallaan, onnistui mainiosti. Etiketissä ehdotellaan seuraksi hilloa, marjoja ja jäätelöä tai ilman sokerilisäystä suolaisten täytteiden kera. Kardemumma ja sitruunamehu käyvät kuulemma myös maustamaan taikinaa.

syrnikit2

Apinakeittiössä taikinaan käytettiin hiivaleipäjauhoja ja sokeri korvattiin makeutusjauheella, vajaa desi. Vaniljasokuri oli ihan aitoa itseään. Maku on mahtava ja seurana meni tuoreita mansikoita, itsekeiteltyä raparperisosetta sekä vaahterasiirappia. Finder’s, keepers! Sumuisten vuorten kuvat on otettu gesmikameralla oikean jäätyä Karjalohjalle. Ja niin, tein ministi vajaan taikinan kun munia oli vain kolme, tuloksena tasan kahdeksan lettua, neljä molemmille.

Nyt lähden Hakaniemen torille kahville ja sitten kesähäihin. Au revoir!

5 Comments »

 1. Uuuh, mullakin taitaa olla irtirevittynä toi sama resepti. Pitääkin muistaa tehdä ennenkuin tuoreet marjat loppuvat tyystin.

  Comment by deinin — 4.8.2007 @ 14.51

 2. Syrnikit ovat ihan ehdoton valinta tästä lähtien omenapuun allakin! Etiketissä oli monia hyviä ohjeita ja sieltä minäkin nämä keksin. Lisäsin vielä sitruunaa kokeeksi yhteen taikinaan ja hyviä oli niinkin.

  Annan sinulle ainoan Rockin’ Girl Blogger -merkkini: Olet vauhdikkain kokkibloggaaja!

  Comment by katriina — 4.8.2007 @ 18.31

 3. Deinin, nää on kyllä ihan niin ihania että koko ajan tekisi mieli tehdä lisää 😛 Koska työn alla on kuitenkin tilauskaakun kehittely, koetan hillitä itseni ja soveltaa tuoreet mansikat nyt toisella tapaa…. Toivottavasti yhtä onnistuneesti.

  Omenakori, sitruuna on varmasti huippuhyvää näissä 😛 Etiketti on tosiaan osoittautunut aarreaitaksi. Tosin teemojensa mukaan ohjeet ovat välillä kiinnostavampia kuin toisinaan. Tässä uusimmassa tuntui että kaikki osuvat ja uppoavat juuri meikäläiseen! Edellisen numeron männä vuosien klassikkoreseptit eivät niinkään vedonneet. Vaikka pian aion hieman seikkailla äitini jalanjäljillä ikivanhan Ruokavuoden ohjeiden kanssa 😉

  Ja suurkiitos kunniasta ja merkistä, olen aivan mykistynyt. Erityisen onnellinen olen siitä, että kuvailet minua tärkeilemättömäksi. Tuntuu mukavalta, että blogiani seuraavat tuntuvat ymmärtävät minua. 🙂 Väärinkäsitetyksi tulee niin helposti, etenkin nykyajan pikaviestimaailmassa.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 5.8.2007 @ 15.13

 4. […] Eikä vain kevennä, vaan kohentaa ravintoarvoja ja laskee glykeemistä indeksiä. Ja syrnikithän sulavat […]

  Pingback by MonkeyFood » Ylihyvää ja eri terveellistä (piitsikuntoon vaikka vahingossa) — 17.2.2008 @ 18.40

 5. […] jossa jauhoja käytetään vain rahkamunakakkusten muotoiluun juuri ennen paistamista. Tämä Monkeyfoodista löytämäni resepti on kuitenkin perusresepti, jota voi halutessaan muokata mieleisekseen. Siihen […]

  Pingback by Lemppariletut « Helloillamme — 29.10.2012 @ 23.35

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress