MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

10.10.2007

Aamu alkaa aalla, ilta alkaa yhelttoist

Filed under: Eksotiikkaa,Elävä ravinto,Optimoidut — Meri @ 10.58

tuorepuuro

Lisää vettä elävän ravinnon myllyyn! Tällä kertaa koneessa pyörii aamiainen. Tuorepuuroa voi valmistaa monenlaisista viljoista ja makua tuomaan voi lisätä erilaisia kuivattuja hedelmiä, rusinoita ja ekstrana esimerkiksi pellavansiemeniä. Puuron kylkeen tarvitaan toki maitoa ja elävän ravinnon epelit vääntävät sen seesamista. Tuoreet hedelmät tekevät ateriasta maukkaan ja nätin. Living seefood.

Tuorepuuro eli tattariaamiainen yhdelle

 • 0,5 dl tattarisuurimoita
 • 1 kuivattu luumu
 • 1 rkl pellavan siemeniä

Huuhtele tattarit ensin haalealla vedellä ja sitten kuumalla, kunnes vesi on kirkasta ja väritöntä. Laita tattarit, luumu ja pelllavansiemenet illalla likoamaan. Kaada aamulla liotusvesi pois ja syö sellaisenaan tai jauha blenderissä sulavuuden edistämiseksi. Valmista seesammaito.

Seesam-maito

 • 0,5 dl seesaminsiemeniä
 • 2 taatelia (käytin tuoreita)
 • 2 dl vettä

Laita seesaminsiemenet ja taatelit likoamaan yöksi tattaripurkin viereen. Kaada aamulla liotusvesi mäkkyyn ja jauha siemenet ja taatelit blenderissä aluksi vähän veden kanssa, vähitellen vettä lisäten, kunnes seos on maitomaisen valkoista. Seesammaito säilyy jääkaapissa pari päivää.

Tarjoile tuorepuuro seesammaidon ja pilkotun päärynän kanssa. Hyvää. No kokeilkaa edes, epäilevät erkit! 😀 Ai sei elävä ravinto on next big thing, luonteva jatko luomulle ja reilulle.

(Otsikko on muuten munakoisolasagne-Villen lentävä lause, propsit sinne)

2 Comments »

 1. Ihan itte tulin tänne kommentoimaan kun tänään tuorepuuro oli ihan parasta; liotin puol desiä tattaria, vähän auringonkukansiemeniä ja pellavaa yön yli, jauhoin koneessa kaadettuani vedet pois, maustoin kanelilla ja hurautin joukkoon puolikkaan banaanin plus prodejauheen, ihan erkeleen herkkua 😛 Kyllä puuro on hyvää.

  Comment by ylimuuli — 12.10.2007 @ 9.36

 2. I love your recipe:) gentle for stomach and full of fibers. Fills you up for long time!
  add a bit of ginger to it and top with honey(natural)♡♡♡♡¡
  Yummy;)

  Comment by Maija Kujala — 1.8.2014 @ 20.43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress