MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

24.10.2007

Punajuurisoppa ja kylmäsavutofu

Filed under: Arkiruoka,Soija,Soppa,Vege — Meri @ 12.02

punajuurisoppaa

Olen jo tovin lueskellut kaikenlaisia borssiohjeita, mutta toteutus on jäänyt uupumaan. Niin nytkin. Sain kuitenkin punajuurista aikaiseksi erinomaisen sopan, jota palvikinkkujen ja nakkien sijaan maustaa ennenkin hehkuttamani kylmäsavutofu. Yksinkertaista ja kaunista, annoksesta riittää kahdelle alkuun tai yhdelle ruoaksi.

Punajuurisoppa tofusattumin

 • 2 punajuurta
 • porkkana
 • sipuli
 • suolaa, maustepippureita
 • 2 rkl kookoshiutaleita
 • kolmannes kylmäsavutofua (pkt 270g)
 • loraus soijamaitoa

Kuori ja pilko punajuuret, sipuli ja porkkana. Viskaa kattilaan maustepippuriarmeijan kera ja keitä melko pehmeiksi, älä kuitenkaan ihan hajoamispisteeseen. Kaada neste talteen ja poista pippurit. Veivaa vihannekset sauvasekoittimella soseeksi ja ohenna liemellä, kunnes koostumus on mielestäsi sopivan soppaisaa. Lisää vielä loraus maitoa. Mausta suolalla ja parilla lusikallisella kookoshiutaleita. Pilko tofu pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Kyllä sitä syksyä kelpaa tällä vietellä.

3 Comments »

 1. […] Punajuurikeitto on sellaista perusruokaa, jota kelpaa varioida vihanneksin ja juureksin, maustein ja kermoin/tuorejuustoin/nestein. Itse olen nautiskellut viime aikoina mm. ISÄNI valmistamasta punajuurikeitosta, joka oli erinomaista. Tässä ko. ohje ja lisäksi toinen, joka sisältää perunaa, muttei maitotuotteita. Ja kyllä, siitä on vain hetki, kun valmistin edellisen kerran samanväristä soppaa. […]

  Pingback by MonkeyFood » Juurta jaksain — 7.11.2007 @ 21.36

 2. […] olen tehnyt ennenkin, tällä kertaa nappasin kuitenkin reseptin […]

  Pingback by tofustelua ylimuulin malliin « hannan soppa — 11.4.2010 @ 11.09

 3. […] olen tehnyt ennenkin, tällä kertaa nappasin kuitenkin reseptin […]

  Pingback by Punajuurisosekeitto tofusattumilla - Hannan soppa — 29.9.2017 @ 16.24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress