MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

3.12.2007

Kaalinpää ja kanan sydän

Filed under: Alakarppi,Arkiruoka,Kana,Optimoidut,paleo — Meri @ 11.06

kanasydän

Taas pääsin Tinan kanssa keittiöön, kun valmistin pippurihedelmien kanssa samaisesta jaksosta bongattuja pikaisia broilerinfileitä sekä Ylen sivuilta löytynyttä kaalisalaattia. Kyseessä maailman simppelein ja silti herkullinen ruoka. Ohjeen yhteydessä pääsin korkkaamaan kokkiblogaajien pikkujouluissa Satujattaren paketista saamani valkosipulimurskeen, joka teki hommasta vielä nopeampaa. Kaalisalaatin tein punakaalista valkokaalin sijaan. Broilerinfileet voi muuten valmistamisen jälkeen pilkkoa myös osaksi soppaa tai mitä tahansa sörsseliä.

Broilerinfilettä ja sassiin

 • broilerinfileitä
 • valkosipulimurskaa
 • sweet chili -kastiketta
 • suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lado fileet vuokaan ja suolaa huolella yltympäriinsä. Valele päälle sweet chiliä ja valkosipulimurskaa, pilkottu valkosipuli käy toki myös. Uuniin ja ehkä parikymmentä minuuttia eli kunnes ovat kypsiä, ulos ja lautaselle.

kaalisalaatti

Kaaliseuralainen

 • noin neljännes kaalinpää (puna- tai valko-)
 • 3 rkl riisiviinietikkaa
 • 3 rkl sitruuna- tai oliiviöljyä
 • (persiljasilppua)
 • suolaa ja pippuria

Suikaloi kaali kulhoon ja kaada etikka ja öljy perään. Mausta. Sekoittele hyvin ja jätä maustumaan kunnes pääruoka on valmis.

Itse käyn juuri nyt aivan kuumana etikkaisiin tuotteisiin enkä saa niistä kyllikseni. Onneksi jouluun kuuluvat kivasti etikkakurkut ja -punajuuret. Ajattelin myös pistää Välispiikin kuuluisia ja piknikillä testattuja valkosipulikurkkuja tulemaan, onnistuvat kuulema myös tavan kurkusta kun avomaa alkaa olla nyt vähissä.

Ja vielä julkiset kiitokset KuMun tukkutoverille kun suvaitsi ylimääräistä seuraa! Tukun hankinnoista, tai siitä villeimmästä, pian lisää.

3 Comments »

 1. Valkosipulikurkuista sen verran, että en ole itse koskaan niitä normikurkuitsa tehnyt, mutta epäilen vahvasti myös valkosipulisten kasvihuonekurkkujen onnistuvan! Mikseivät onnistuisi?

  Hurmaavan väristä on muuten tuo punakaali 🙂

  Comment by Välispiikki — 3.12.2007 @ 20.05

 2. mormikurkuitsa *hih*

  Comment by Välispiikki — 3.12.2007 @ 20.05

 3. Mormi, armaani! 😀 En tule syyttämään vaikkei tulis yhtä upeita, ei niistä pahoja kuitenkaan voi tulla. Punakaali on oikea kaunotar, etenkin noin kiiltäessään… Atria oli sitä seefoodiakin kun yritin kokkimaiseen tapaan läjätä alle punakaalta ja päälle asettelin fileen. Ei se ehkä ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan rakentunut, mutta söihän siitäki kasasta, silmät ja suu.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 3.12.2007 @ 21.22

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress