MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

23.12.2007

Länteen ja itään, muulia ei pysäytä mikään!

Filed under: Överi,Lätinää,Napot,Nuts!,Suklaa — Meri @ 18.04

Niin rouheat pari päivää takana, että rakas Monkey on jäänyt ihan hunningolle. Mutta piankos sen turkki taas kiiltää ja silmissä on tuttu pilke. Perjantaina valmistuin siis toimintaterapeutiksi, jota juhlittiin asian vaatimalla vilkkaudella skumppaa säästämättä!

Lauantaina vauhti ei hidastunut lainkaan. Vuoden viimeisten GPP-treenien jälkeen suunta kävi kohti Hyvinkäätä ja hevostalleja. Vaikka juhlinnan jälkeinen väsymys lievästi painoi, kapusin urheasti Benjaminin selkään ja pistin parastani. Benkku oli Peppi Pitkätossun hevosen Pikku-ukon näköinen täplikäs poni ja laji lännenratsastus. Oli ihanaa päästä pitkästä aikaa ratsastamaan ja vielä kauboina! Hilpeintä oli yrittää saada heponen seisahduksiin länkkärityyliin istunnalla ja sanomalla whoa. Nauratti niin kovasti ettei viesti tuntunut menevän perille 😀 Sitä paitsi Benkkukin oli varmaan juhlinut edellisenä päivänä, sen verran kovasti sitä sai ajaa eteen liikkeen aikaansaamiseksi.

Lännestä matkattiin kotiin ja suoraan itään eli ystävien luokse viettämään perinteistä venäläistä iltaa. Tänä vuonna tarjolla oli bortschia, blinejä erilaisin päälisin sekä mustikkakukkoa. Ensimmäistä kertaa ko. eventissä uskaltauduin syömään mätiä, ja alustavasti pidin enemmän muikun- kuin siianmädistä. Kahvin kanssa imailtiin port-viinin ohella kommentoija Matleenan vinkistä valmistamiani Nigellan fudgeja, joista pidettiin kovasti. Oli mieletöntä, kiitos J ja V ja kaik. <3

fudge

Että väsyneenä mutta onnellisena täällä keräilen kappaleitani ja koetan saada joulupuuhat pakettiin. Vielä olis listalla tanskalaisten uppopaistettavien (!!) kekujen valmistus ja pientä pakkaamista, sit leffaan relaamaan. Tämä postaaminenkin tuntuu vaativan ylimuulisia voimia, onneksi niitä on. 😉

Valmistujaisiin äidiltäni tilaaman maailman parhaan voileipäkakun ohje seuraa heti, kun saan siitä tarkan version. Tässä vielä helpot ja herkut fudget. Issekkii maistoin maidosta huolimatta. 😛

Tahmeat kuutiot (eli suklaa-pistaasi-fudge, Nigella Express, n. 64 kpl)

  • 350 g tummaa suklaata (vähintään 70%)
  • 1 prk/397 g (makeaa) tiivistemaitoa
  • 20 g voita
  • 150 g pistaaseja (kuorineen siis reilummin)
  • (ripaus suolaa)

Paloittele suklaa. Kuori pistaasipähkinät ja murskaa ja pakastepussissa kaulimella mäiskien, jätä joukkoon isompiakin paloja. Laita suklaa, tiivistemaito ja voi paksupohjaiseen tai haudekattilaan. Jos pistaasisi eivät ole suolattuja, voit heivata myös ripauksen sitä seokseen. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä ja sekoittele, kunnes se on tasaista ja suklaa on täysin sulanut.

Sekoita joukkoon pähkinät ja kaada seos 23 cm suorakaiteen malliseen laakeaan astiaan. (Itse käytin kahta kaupan suurempaa foliovuokaa, sellaisia makaruunilaatikolle tarkoitettuja.) Anna jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa fudge n. 3×2 cm paloiksi ja säilytä pakkasessa, josta ne ovat suoraan valmiita syötäviksi. Erityisen hyvin kuutiot sopivat kahvin kanssa.

fudge2

14 Comments »

  1. Uuh. Hyvää joulua! Noilla sen kyllä saa.

    Comment by rinsu — 23.12.2007 @ 21.09

  2. ONNEA valmistuneelle! Mietinkin jo, mitä alaa mahdat opiskella, ei siis ravitsemukseen liittyvää. Toimintaterapia on hieno homma, arvostan teitä kovasti.
    Lämmintä joulumieltä Apinataloon!

    Comment by katriina — 23.12.2007 @ 21.41

  3. Onnea, valmistunut! Munkin rakas blogini on kokenut joulukooman – tosin osin siksi, että täällä joulukodossa on niin paljon kokattavaa ettei ehdi koneelle! Saa nähdä josko myöhemmin päästäisiin sit purkamaan satoa 🙂 Niin, ja syömäänkin tietty. Parhaillaan nousee muuten juuri Pikkumuulin piparileipätaikina kulhossa. Hyvää joulua!

    Comment by Anna — 23.12.2007 @ 21.51

  4. Huibbista! Onnea tuoreelle toimintaterapeutille. Ja parasta ja maistuvinta joulua sekä onnekasta uutta vuotta!

    Comment by rosmariini — 23.12.2007 @ 22.33

  5. Fudget olivat hyviä kylminä, mutta aivan loistavia lämmenneinä! 😛

    Comment by akonan — 23.12.2007 @ 23.53

  6. Rinsu, kiitos samoin! Hyvältä näyttää sou faar. 🙂

    Katriina, hauskaa, että joku tietää mitä se on. Ravitsemus on tosiaan henkilökohtainen kiinnostus, mutta hyvinhän sitä tietoa tarvitsee monessa. 🙂 Aivan yhtä lämpimät toivotukset Omenakoriin, rauhaisaa oloa!

    Anna, tänks! Mit kaikkee oot kokkaillut?! Vai pitääkö ootella postauksia niinkuin kiltti muulos. Ja oi että, kerro sitten, kuin leipomatuote maistuu. Antasin aika paljon että sitä olis vielä jäljellä… Muhkua joulua Uneliaalle!

    Rosma, kiitos. Ja yhtä messevää ja mukavaa joulua teille Pastanjauhantaan, jos ens vuosi on onnekas niin päästään taas samaan köökkiin kokkailee! 🙂

    Comment by ylimuuli — 23.12.2007 @ 23.58

  7. Ako puhuu asiaa. Maistoin lisää. 😛

    Comment by ylimuuli — 23.12.2007 @ 23.59

  8. Onnittelut valmistumisen johdosta! Toimintaa tuntuu riittävän! Hyvvee joulua ja onnekasta vuotta 2008!

    Comment by satujatar — 24.12.2007 @ 8.40

  9. Onnittelut valmistumisen johdosta ja hyvää Joulua! 🙂

    Comment by Mihako — 24.12.2007 @ 10.01

  10. Onnea valmistuneelle!
    Venäläinen ilta kuulosti herrrkulliselta. Ja fudget näyttää oikein melleviltä. Kivasti sopii nuo vihreät pähkinät tumman suklaan joukkoon.
    Niin ja hyvää joulua!

    Comment by Matleena — 24.12.2007 @ 11.00

  11. Kiitos Satujatar ja kiitos Mihako, mahtava tämä blogiyhteisö :’)

    Ja Matleenallekin kiitos onnentoivotuksista ja ehanata joulua! Fudget ON melleviä ja kauniita, sopivat sitä paitsi oivallisesti venäläisen illan menunhuipuksi. Tällä hetkellä muuten mun köökkisuosikit lienis japanilainen, venäläinen ja… ehkä amerikkalainen, kun niin rakastan sitä seessaria. Pian pääsen tosin ottamaan autenttista tuntumaa thai-keittiöön, vienee mukanaan 😛

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 24.12.2007 @ 12.35

  12. Onnittelut Muulille pehmoisten selkään läpyttelyjen kera valmistumisen johdosta – siinä sitä on joulun symboliikkaa käytännössä – uudenlaisen elämän alku ammattipaperit plakkarissa… Kiitos joulutervehdyksestäsi – minä toivotan myös sinulle iloista ja lämminhenkistä joulua =)

    Comment by Marke — 24.12.2007 @ 14.05

  13. Heippa!

    Itse kokeilin kans tuota ohjetta ja ei voi muuta sanoa kuin NAM!!!

    Comment by Migu — 23.11.2009 @ 10.37

  14. Migu, aika herrrrrkua! …ja oikein sopivaa joulunaikaan 🙂 Nyt saa jo vapaasti jouluilla kun adventti lähestyy, vihdoinkin! Näistä saa erinomaisia lahjojakin jos tarvihee. Täytyyp muuten tulla vastavierailulle.

    Comment by ylimuuli — 23.11.2009 @ 21.28

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress