MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

6.2.2008

Matkalla jossain Mehikossa

Enpä tiedä, kuinka meksikolaiseksi näitä settejä voi kutsua, mutta kai avokado nyt ainakin quacamolen pääraaka-aineena sinne viittaa. Salaatin suhteen mielleyhtymä syntyi siitä, että Lihansyöjä vierailee silloin tällöin (turhankin taajaan) McHampurilaisketjussa (jota itse tietysti boikotoin eli boikkaan) ja syö toisinaan taco-salaatin. Ko. salaatissa on sitä kadehtimaani jauhelihaa, ja kun söin tänään sekä lounaaksi että illalliseksi sallaadin kananjauhiksella, tequila-tytön huudot kaikuivat korvissani.

mcmehiko

McMehiko

 • kanan jauhelihaa
 • soijaa
 • runsaasti salaatteja (esim. rucola ja jäävuori-)
 • varsiselleriä
 • yrttimausteista tomaattimurskaa
 • pinjansiemeniä
 • suolaa, pepaa

Paista jauheliha kypsäksi ja mausta soijakastikkeella. (Huom. jauhiksen voi hyvin syödä tässä kylmänä.) Valmistele sille lokoisa salaattipeti erilaisista viheriöistä ja levittele kana tasaisesti. Pilko päälle varsiselleristä pari vartta ja valmista salaatinkastike tomaattimurskasta. Yhtä hyvin kuin yrttimaustettua voit käyttää valkosipulista versiota tai ihan tavallista ja maustaa sen itse. Lisää joukkoon hieman suolaa ja pippuria ja lusikoi lautaselle. Päälle kourallinen pinjansiemeniä ja sitte syömään! (Jos varastoissa luuraa nachojen jämiä, lisää niitä vielä annokseen.)

Jälkiruoaksi kokeilin tuoreimman Kuukausiliitteen esittelemiä manteliavokadoja. Tämän kertaisessa lehdessä Vivi-Ann esitteli jälkkäriohjeita, joiden joukossa on monta kiintoisaa, erityisesti banaanitäytteiset kookoskrepit odottavat täyttymystään apinanruokakeittiössä. Mutta ensin tämä. Pidin annoksesta, vaan jostain syystä olisin kaivannut yhdistelmään hivenen suolaisuutta. Mistähän sitä saisi? Ohje on skaalattu alkuperäisestä neljäsosaan. Ja kun ryhdyin puuhaan ex tempore niin eihän täällä mitään tuoretta minttua ollut. Rommia toki!

manteliavokado

Manteliavokadot (kahdelle)

 • 1 kypsä avokado
 • 25 g mantelijauhoa
 • 0,5 rkl tomusokeria
 • rommia
 • lime tai sitruuna
 • (tuoretta minttua)

Sekoita mantelijauhe tomusokeriin ja lisää muutama tippa rommia ja sitruunan-/limenmehua. Varovasti, ettei seos mene liian löysäksi! Itse käytin limen sijasta sitruunaa. Ja näin jälkikäteen maistaneena suosittelisin painottamaan rommin osuutta sitruksen kustannuksella. Lisää nestettä sen verran, että muodostuu tanakka tahna.

Halkaise avokado ja poista kivi veitsellä. Sivele hedelmäliha sitrusmehulla. Nosta muodostuneisiin koloihin mantelitäytettä. (Jos kolo on turhan nafti, voit kaivertaa sitä suuremmaksi lusikalla. Niin tein itsekin.) Suorita suuhunpano ja maista manteli! Jaa niin, jos sitä minttua on niin siitä saa laitella siskonpedin kaadoille.

4 Comments »

 1. Nyt en ymmärrä ollenkaan mihin ketjuun viitataan, saati miten se minuun liittyy o_O

  Comment by akonan — 6.2.2008 @ 22.07

 2. aah, avokadojälkkärin(kin) on pakko olla hyvää! Riittävän omituisen oloinen makuyhdistelmä noin lonkalta heitettynä…
  Ja tota salaattia on pakko kokeilla, kuulostaa oikein makoisalta lounaalta.

  Hassua muuten että mulla on ollut koko syksyn sellainen tunne että kohta joku eniten seuraamistani ruokabloggailijoista paljastuu tutuksi… tätä se sitten tiesi!
  Keessar-osiossa kehumani salaatti katkaravuilla oli muuten juuri sieltä häistä.

  Comment by oliivia — 7.2.2008 @ 9.01

 3. Kuukausiliitteen kookosbanaanilätyt ovat minunkin to do-listani kärkipäässä 🙂

  Comment by Välispiikki — 7.2.2008 @ 17.28

 4. Akonan, voin piirtää kuvan kun tavataan.

  Oliivia, tätä se tiesi, oot meedio! Se keessari oli IHANAA. Saatiin sitä muuten myös väikkärijuhlissa, pekonilla. OU. MAI. LOORD. Ne ranskalaiset kokit OSAA.

  Välispiik, melkeen ehottasin että yhessä tehdään samalla ku makeeta sushia mut oot niin buukattu etten taida malttaa odottaa 😀

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 7.2.2008 @ 21.21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress