MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

24.4.2008

Mitä pähkinöille tapahtuu seuraavassa jaksossa?

Filed under: Napot,Nuts!,Optimoidut,Välipalaa — Meri @ 18.09

nats

Kysymys on ehkä syvällisempi kuin vastaukseni, mutta nämä pähkylät paahtuivat Worcestershire-kastikkeen ja sitruunan kera. Käsittämättömän yksinkertaista ja uskomattoman hyvää. Ohjeen bongasin Graemen suorastaan seksikkäästä ruokablogista Blood Sugar, jossa pähkinöitä tarjoiltiin maaliskuussa. Siitä saakka idea on kuumottanut aivoissani odottaen täyttymystään. …vihdoinkin.

Paahdetut pähkinät

 • n. 200 g erilaisia pähkinöitä
 • Worcestershire-kastiketta
 • yhden sitruunan tai limen kuori
 • suolaa, pippuria

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Raasta sitruksen kuori ja sekoita se pähkinöihin. Roiski päälle sopivasti W-kastiketta, niin, että kastiketta riittää jokaiselle suupalalle. Kaada leivinpaperitetulle pellille ja paahda uunissa 20 minuuttia. Poista pähkinät uunista ja anna jäähtyä. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle, ja paahda pähkinöitä vielä sillä, kunnes väri on sopivan ruskea. (Sitä se tosin on jo uunin jäljiltä, en ole aivan varma, saavutetaanko pannupaistolla mitään lisäetua.) Mausta suolalla ja pippurilla, tarjoile Graemen tapaan paperitötteröstä. Hurmaannu.

12 Comments »

 1. Noille pähkinöille on kyllä tapahtunut jotain pahaa! Niissä on ainakin tarvittava määrä karsinogeenejä. Mutta näyttää hyvältä. Sitruunaa ja pähkylöitä. Voi pojat!

  Comment by satujatar — 24.4.2008 @ 18.24

 2. Satujatar, pahaa :-O Ei suinkaan! Hehhehehe. Se on se W-kasti joka erehdyttävästi näyttää karsinogeeniltä 😉 No SAATTAA olla joku aitokin keeni. Muunneltukin voi olla eksynyt joukkoon. Maistunee pojillekin.

  Comment by ylimuuli — 24.4.2008 @ 18.28

 3. Kiitos. Hurmaannuin. Heti.
  Ootkos kokeillut Jamien chilimanteleita, vähän samalla idealla mutta eri mausteilla?
  Voisin mielelläni kuvitella näiden olevan sipsejä terveellisempää naposteltavaa… lieneekin pakko kokeilla viikonloppuna.

  Comment by oliivia — 24.4.2008 @ 18.37

 4. No, mitä pähkinöille tapahtuu seuraavassa jaksossa? W-soossin ja tsitruunan kompo kyä varmaan toimii 🙂

  Comment by Välispiikki — 24.4.2008 @ 18.37

 5. Oliivia, oii, ihanaa! 😀 En ole kokeillut, vaikka monenmoista pähkinäistä aina säveltelenkin. Tässähän on kyllä loputtomat vaihtoehdot tarjolla, täytyykin ehkä kehitellä oikein nimikkonapopähkinätuote 😉 Ja ainakin pähkinöissä on enemmän proteiinia, parempaa rasvaa ja vähemmän hiilihydraattia kuin sipseissä. Itse en sipseistä perustakaan, mutta pähkylöistä tosiaan joskus ehken liikaakin 🙂

  Välispiik, malttia, malttia! Sehän selviää… seuraavassa jaksossa ;-D Pullaa! Ehkä seuraavassa jaksossa niissä onkin kardemummaa ja hunajata.

  Comment by ylimuuli — 24.4.2008 @ 21.18

 6. Aijai, voin melkein maistaa nämä!

  Comment by jams — 25.4.2008 @ 7.40

 7. Ai jumpe, näitä testataan huomenna! Sopivasti pitäisi keksiä käyttöä vanhaksi menevälle Worcesterille. Tuo sinun aiempi piiraskin täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun, vaikutti niin makoisalle ohjeelle. Olen aina miettinyt mihin niitä säilöttyjä parsoja voi käyttää….

  Comment by Sohvi — 25.4.2008 @ 9.23

 8. En huomannut mitä Oliivia oli kysäissyt…Suosittelen myös testaamaan Jamien chilimanteleita, ne kuluvat esim. mukavasti kylmän juoman seurana, vieraiden odotellessa ruokaa.

  Comment by Sohvi — 25.4.2008 @ 9.27

 9. Jams, minä oon maistanut niitä nyt urakalla siitä lähtien kun tein 😛

  Sohvi, tämä on ensiluokkainen käyttötapa! Ja piiras on mieletön varma nakki jos tulee vieraita, muuten en itse jauhista syökään. 🙂 Ja kai se on sitten testattava silimantelit pikimmiten, kerta joka suunnalta suositellaan. Mmmm tätä ruoanlaiton ihanuutta <3

  Comment by akonan — 26.4.2008 @ 7.52

 10. Niin, se olin taas minä, Mukkelis. Eläköön vieras kone. 😉

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 26.4.2008 @ 8.40

 11. Ostin Lidlistä sellaisen pähkinämixipussin, joka oli meksikolaisittain maustettu…. kotona muistin, että sinulla oli tämä ohje täällä – tässä ohjeessasi varmasti on etuna kaupan tavaraan pienempi lisäainekuorma… Seuraavan kerran ostan pähkinät naturellina ja kokeilen jotain tällaista…

  Comment by Marke — 26.4.2008 @ 21.37

 12. Marke, voi olla, vaikka en ole tarkkaillut, paljonko lisäaineita itse W-soossissa on. Mutta onhan kotona tehty aina kotona tehty eli terveellisempi… Näin huijaan ainakin itseäni 😉

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 27.4.2008 @ 8.52

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress