MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

14.6.2008

Oi, jos sulle voisin antaa kaikkein kauneimman

Filed under: Banaani,Gluteeniton,Herkut,Nuts! — Meri @ 9.29

manssikka

Vähän joudutte niitä hilpeimpiä paljastuksia Oulun reissulta vielä vuottamaan, sillä sellaisia ei voi lörpötellä nopeasti ja harkitsematta. Tämän järkyttävän herkun ohjeen kuitenkin voi pulauttaa ihan näin suitsait sukkelaan. Tällaisia taivaita ei saa piilotella itsellään yhtään kauempaa, kuin on pakko.

Kesäparatiisi (3-4 hlölle)

  •  1 litra kotimaisia mansikoita
  • kypsä Reilun kaupan banaani
  • kourallinen pecan-pähkinöitä
  • litra jäätelöä (esim. Kuningatar tai vanilja)

Kyni mansikoista kannat ja pilko viipaleiksi. Pilko vielä banaani ja sekoita mansikoihin. Jätä hetkeksi. Kuumenna paistinpannu ja paista siinä pekaaneita niin, että tummuvat jonkin verran. Kun pähkinät ovat hivenen jäähtyneet, murentele niitä vähän osiin. Pekaanit pääsevät ihan uusiin ulottuvuuksiin, kun ne paahtaa ja lisäksi tuovat paahdettuina aina mieleen pekanpähkinäviinerit. Autenttinen maku 😛

Showtime! Pilko jäätelö sopiviksi kuutioiksi ja annostele ruokailijoille. Kasaa päälle mansikka-banaani-salaattia ja viimeistele pekaaneilla. Avaa suusi ja astu paratiisiin.

pekaani

Ps. Pekaaneista tulee viinereiden lisäksi vähän mieleen tukaani, josta tulee mieleen se Barbababa, jossa luullakseni Barba-Into toi eksoottisia lintuja… Barbamaahan? Tukaani on kaunis lintu.

2 Comments »

  1. Ärsy juttu, mutta melkein kaikessa kaupan jäätelössä on nykyään vehnätärkkelystä.
    No eihän se kaikille ongelma ole mutta ärsyttää, kun ei mitenkään
    olennainen osa jäätelönvalmistusta ole perinteisesti ollut.

    Kuulostaa hyvältä kyllä. Jäätelön voisi viljavammainen korvata smetanalla tai turkkilaisella jugurtilla.

    Comment by Mirka — 14.6.2008 @ 12.28

  2. Mirka, joo, ihan samoin kuin soija-allergille on ongelma kun hirmu monessa tuotteessa on soijaa ja ties mitä muita vastaavia. Tuote”kehittely” on vienyt kaiken niin “huippuunsa”, bleh. Mutta soijajäätelöä ja kaurajäätelöähän on myös kaupan, jos niitä maha kestää ja suu napsaa, tottakai partaäijä meni ihan heittämällä kans!

    Comment by ylimuuli — 14.6.2008 @ 16.19

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress