MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

17.7.2008

Rex-kakun tekemisen sietämätön vaikeus

Filed under: Överi,Cake&Cookies — Meri @ 5.40

Tämä on ennemminkin avunhuuto kuin postaus, sillä erästä tilaisuutta varten olen nyt testaillut Rex-kakkua kahdella eri ohjeella, huonoin tuloksen. Käsittääkseni Rexiin tulevan kookosrasva(-tomusokeria-kaakaojauhe-seokse)n pitäisi vaahdota, ennen kuin sitä levitellään kostutetuille kekseille. Ensimmäisellä ohjeella rasva ei tasan vaahtoutunut yhtään eikä pysynyt kunnolla sekaisin, vaan jääkaapin kohmetuksen jälkeen kookosrasva oli paikoin eriytynyt ja maistui kamalalta.

rex2

[Versio 1 tehty vuokaan. Kookosrasva separoinut rumasti ja kuvottavan makuisesti.]

rex

[Versiosta 1 sai kauniita viipaleita ja maku oli hyvä niiltä kohdin, missä kookosrasva oli pysynyt sekaisin sokerin ja kaakaon kanssa. Tässä tosin murtunut kohta, tämän jälkeen leikatut viipaleet olivat hienoja.]

Toisessa versiossa, Saara Törmän Saa vaivata -kirjassa, on erinomaisen tarkat ohjeet Rexin tekoon. Joku juju siinä kuitenkin on tai sisälukutaidossani ongelma, sillä ei onnistu silläkään. Vatkasin jäähtynyttä rasvaseosta sähkövatkaimen superteholla 20 (pirun) minuuttia kulho kylmällä vedellä täytetyssä altaassa ja tuloksena oli vain hyvin sekoittuneet ainekset, ei vaahtoa. JEESIÄ KAIVATAAN! Alkaa tulla epätoivomus muulokselle. Onko kellään onnistunutta Rex-kakun paakarointikokemusta? Jakaisitko sen? Kauniisti pyydän.

rex3

[Versio 2, jonka tein puolikkaana versiona ja laajaan vuokaan, sillä ohjeessakin kakku kootaan leivinpaperille. Kun rasvaseos ei kuitenkaan vaahtoutunut, eihän se pysynyt kasassa. Maku tässä versiossa erinomainen, toteutus käyttökelvoton muuhun kuin läheisteni maistettavaksi.]

11 Comments »

 1. Munat ja sokeri vaahdotetaan ensteks, sitten sulanut kookosrasva perään. Ei enää tolkutonta vispaamista sen jälkeen. Auttaisiko sellainen järjestely, vai enkö ymmärtänyt lukemaani?

  Comment by satujatar — 17.7.2008 @ 8.34

 2. Mitä keksejä käytit kokeiluusi? Neliskanttisia keksejä kun ei helposti löydä.
  Satujatar: Saara Törmän ohjeessa ei ainaskaan ole mainintaa kananmunista.
  Tosi harmi, että kokeilusi ei ole vielä onnistunut. Huomasin muuten, että Kettuterroristit-blogissa on kuva komeasta Rex-kakusta. Siinä on munat ja sokru vaahdotettu ekana. Kurkkaapa sinne, jos apua löytyisi. Itse en ole vielä kokeillut rexiä. Tsemppiä!

  Comment by Nelliina — 17.7.2008 @ 9.20

 3. Neliskanttisia keksejä löytyy Liiteristä ja Eestin Herkkusista ainakin. Ja muistelen tuota samaa, että ekaks munat ja sokeri, sitten rasva… Onnea kokeiluun!

  Comment by Polgara — 17.7.2008 @ 9.23

 4. Haluamatta mitenkään kuulostaa viisastelevalta niin pikaisella googlaamisella minusta näyttää että Rex-kakussa on joko kananmunia tai voita. Omassa reseptissäsi et mainitse kumpaakaan. Olettaisin että jompikumpi noista ainesosista on pakko löytyä että vaahtoa tulisi.
  Vielä yksi Rex-kakun ohje, Hellapoliisilta, sieltä varmaan saa neuvojakin jos tarvitaan. http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/hyydytetyt-kakut/rex-kakku.php

  Comment by Nimril — 17.7.2008 @ 12.02

 5. Minä olen tehnyt tällaisella ohjeella… 250 g kookosrasvaa, 200 g tummaa suklaata, 2 munaa, 3-4 dl tomusokeria, n. 25 keksiä (maitoa keksien kostuttamiseen vähä, jos haluaa)
  Sulata kookosrasva ja suklaa hitaasti + jäähdytä seos. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää seos pienissä erissä hyvin vatkaten suklaan ja rasvan joukkoon. Teen aina Rex-kakun kelmulla/paperilla vuorattuun vuokaan.Pohjalle seosta, keksit (kostutusta vähän) jne. Keksienhän pitäisi tulla oikeasti limittäin…eli reunimmaisia vaan puolittelemaan…siitä vaan kaikki kerrokset valmiiks, päällimmäiseksi tummaa seost. Yön ajan kylmässä..ja simsalabim, valmis on.
  Pikaisesti googlasin Rex-kakkujen muita ohjeita netistä ja Dansukkerin sivuilla on samoilla ainesuhteilla muuten mutta suklaan tilalla kaakaota ja ulkonäkökin oli sellainen mihin minä olen tottunut.. http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=247&ProductPage=1&ProductID=7991&GroupID=520

  Tuon minun ohjeen alkuperästä ei ole minkään valtakunnan havaintoa…kulkenut mukanani n. 28 vuotta!

  Comment by Mimmi Mutikainen — 17.7.2008 @ 13.30

 6. Laitoin just äsken kaakaoversion jähmettymään….

  Comment by Mimmi Mutikainen vielä — 17.7.2008 @ 13.39

 7. Vieläkin lisää…. kyllä sulatettu kylmä kookosrasva + kaakao vatkautuu sakeaksi vaahdoksi kun seos vaan on riittävän kylmää…pidin kylmää seosta pakastimessa hetken ja sitten vaan sähkövatkaimella vaahdoksi… Minulla on aukko sivistyksessä, enkä tunne tuota kirjaa, mutta netistähän asiaa löytyi….Saa vaivata kirjassako kaikki ovat munattomia ja maidottomia ohjeita? Onko sinun siis tehtävä munaton rex-kakku?

  Comment by Mimmi Mutikainen vielä — 17.7.2008 @ 16.04

 8. Kiitos kaikille valtavasti ohjeituksesta! Käyttämissäni ohjeissa ei kummassakaan tosiaan ole lainkaan munaa, toinen ohje on siis mainitusta Saara Törmän kirjasta ja toinen perhetutulta, joka on onnistuneesti tehnyt sen ohjeen mukaan. Perhetuttu vain lomailee tällä hetkellä niin en saa häntä langan päähän… Mutta onneksi saan teidät! 😀

  Saara Törmän ohjeessa muuten on kookosrasvan lisäksi myös margariinia, mutta ilmeisesti seoksen liika lämpimyys on ollut esteenä vaahtoamiselle, kuten Mimmin kokemuksen perusteella kuulostaisi. Kesä ja jääkaappi lienevät riittämättömiä, kai se on pakastimeen turvauduttava tai muniin. Munaton sen kakun ei tarvitse olla, jota itse haeskelen, molemmat ohjeeni vain sattuivat olemaan munattomia. Ja tavallaan, jos sen voi tehdä ilman, miksi ei.

  Suorakaiteenmallisia keksejä ostin Lidlistä, niin kuin on mainittu myös, sellaisia Marie-keksin tapaisia, mutta voilla (12%! ;-)). Saaran ohjeessa käytetään tavallisia voileipäkeksejä, ja ne kostutetaan makeutetulla seoksella (jossa ei muuten ole lainkaan kahvia, kuten toisen ohjeen kostutusnesteessä, mutta kermakahvia käytin silti, mielestäni kahvinmaku on ihana kaakussa. Ja kaikki maitotuotteet soijamaitoina, mutta niistä ei ole vaahdotus kiinni kun ei niitä tule kookosrasvaan.)

  Mutta nyt taidan uskaltaa Mimmin ohjeella lähteä kolmanteen kokeiluun, jonka on parasta onnistua tai jää viimeiseksi! Kiitos siis vielä aivan suunnattomasti avusta ja tsemistä, jatkoa seuraa. Pitäkää peukkuja 😛

  Jaa Mimmi, kerrotko vielä, kauanko vatkasit pakkasen jälkeen seosta, ennen kuin vaahtoutui?

  Comment by ylimuuli — 17.7.2008 @ 18.10

 9. Voi rähmä, minun yks monmmentti on mennyt bittien taivaaseen, sivusi heittikin jonkun errorin just sillon… no, laitanpas uusiks.

  Se kookosrasva-kaakaoseos rupeaa vatkautumaan hetivaahdoksi kun se on riittävän kylmää, ja samalla sen väri tietenkin vaalenee …ihan niinkuin tryffelikarkkeja tehdessä. Kun seosta jäähyttää pakastimessa, kannattaa sitä vahata ja sekoittaakkin muutamaan otteeseen,ettei tuu ylläriä. Minulla se jämähti hirveän nopeasti, koska oli ollut jo puoli tuntia jääkaapissa. Jos vatkaaminen ei onnistu, niin takasin vaan kylmään ja uus vatkaus.

  Minä kumosinkin jo kakkutekeleeni ja postasin sen kuvaräpsäyksineen blogiini. Kakku on tehty siis yksinkertasena, kaakaojauhetta 1 dl, tomusokeria lähes 4 dl ja munaversiona siis. Minun kakussa keksikerrokset oli vähän liikkuvampaa sorttia, mutta ei se syöntiä haittaa…ja unohin kostuttaa yhen keksikerroksenkin, sen tunsi heti kakkua leikatessaan.

  Comment by Mimmi Mutikainen vielä — 17.7.2008 @ 21.20

 10. Olen jossain nähnyt Rex-kakun kaltaisen receptin jossa aineksinä on :
  Rex-kexejä (mariekeksejä) , kookosrasvaa , taloussuklaata , vahvaa kahvia , munaa , sokeria sekä pähkinöitä/rusinoita/appelsiinikuoria.

  Recepti kadonnut – Apua ?

  Ystävällisesti
  Familjen Wikström
  trollshovda@hotmail.com

  Comment by Familjen Wikström — 21.2.2009 @ 19.26

 11. Älä tee kookosrasva kaakaojauhe reseptillä, vaan taloussuklaata tomusokeria kookosrasvaa ja kanamunaa ohje!!!

  Comment by Tuija — 30.12.2016 @ 16.21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress