MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

8.10.2008

Doufu Dijon (puolukkasalaatin parissa)

puolukkasallaad

Te olette tehneet tällaista salaattia varmaan since day one, mutta itse keksin tämän vasta eilen. Inspiraationa ihan ensimmäisen kerran valmistamani puolukkasurvos/-sose, jota syön tällä hetkellä tasan kaiken kanssa (käy muuten ökyhyvin mm. lasagnen kanssa eikä lassen tarvitse edes olla pyöreä). Salaatti maistui puolukkaa inhoavalle Lihansyöjällekin, että näin se homma etenee.

Puolukkasurvos salaatissa

 • kaalia
 • porkkanaa
 • hapukurkua eli hapankurkkuja
 • puolukkasurvosta
 • oliiviöljyä, suolaa

Veistele juustohöylällä kaali suikaleiksi ja samoin porkkana. Pilko hapukurk ja sekoita joukkoon. Mausta reilusti puolukkasurvoksella ja pehmennä tilkalla öljyä, hiven suolaa ei tee koskaan hallaa. Talleta mahaan esim. tofuruoan seurana.

Oma settini haki vaikutteita Kulinaarimurun sairaspastasta, jossa tofun tilalla kylläkin oli kana ja tosiaan myös sitä pastaa. Vaan siis sinappi toimii tofun kanssa kuin tau-tau-taunopalo!

colours

Doufu Dijon

 • punasipulia
 • tofua
 • dijonin sinappia
 • parman juustoa

Pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Kuutioi tofu ja lykkää sipulin seuraksi. Kun tofu on saanut hieman väriä, lisää tilkka vettä (tai kermaa) ja mausta dijonin sinapilla, yhden hengen annokseen teelusikallinen on sopiva. Hauduttele hetki ja raasta joukkoon parman juustoa. Nauti puolukkasalaatin ja pakastevihannesten kera. Saa seura olla hienompaankin, tofu ei pistä pahakseen.

Eikö ole uskomattomat värit pakastevihanneksissa?! Kuten myös Suomen syksyssä juuri nyt. Pakahdun. Läähätän ja läkähdyn.

8 Comments »

 1. Kun mua potkaisi polle päähän
  Mä sanoin määhän
  Jo siitä hevoinen
  Vaan mitään tässä ei sanat auta
  Jo jukolauta mä tiedän sen

  kiitti vaan. nyt se soi päässä taas monta päivää…:D

  hyvältä näyttää ruuat! voiskin taas joku päivä käyttää pannulla tofuja muulin tapaan. (se on vieläkin postaamatta…)

  Comment by hyppysellinen — 8.10.2008 @ 20.41

 2. Doufu Dijonia täytyypi kokeilla, sinappi tofun kanssa on ihan uusi juttu mulle.

  Comment by Yaelian — 9.10.2008 @ 23.05

 3. Hyppy, soiko vieläkin? Vieläkö söi? 😀 Tofua kuluu tosiaan tässä huushollissa nykyään enemmän kuin mitään, samoin tempehiä. Eilenkin tuuppasin tofua ja papuja siihen Saaran kaalilaatikkoon ja söin puolukan kanssa, aivan järkyttävän herkullista.

  Yaelian, uusi se oli minullekin, mutta hyvin potki. Hauska saada variaatioita. 🙂

  Comment by ylimuuli — 10.10.2008 @ 5.16

 4. Perskeettis kun tekisi mieli kokeilla alakarppausta. :/
  Nämä reseptit tuntuvat oikein mukavilta, ja hyviäkin varmasti ovat.
  Ihmetyttää vaan pari juttua: a) onnistuuko kasviskarppaus kovinkaan helposti? ja b) onnistuuko karppaus ihmiseltä, joka viettää jokaikisen perjantain kosteana versiona. 😛
  Alkoholin luulisi ainakin estävän karppausaikeet, harmi kyllä.

  Comment by Insanity — 15.10.2008 @ 21.18

 5. Insanity, kasviskarppaus lienee haasteellisempaa kuin lihallinen, tai ainakin se vaatii aika runsasta rasvojen (hyvien, toki mieluiten) syömistä ja sitten tietysti prodeen satsaamista. Jos se ei ole ongelma, niin miksi kai ei. Hyväkarppaus sen sijaan onnistuu varmasti helpohkosti eli kaiken “turhan” ja nopean hiilarin karsinta, jota pääasiassa itse harrastan. Alakarppiushan yleensä tarkoittaa, että hiilarit ovat hyvin minimissä niin, että joutuu ketoosiin, mitä itse en tavoittele. Hyväkarppaus tai kohtuukarppaus jota oma linjani pääasiassa edustaa tarkoittaa vain, että syö melko optimoidusti, ainakin omasta näkemyksestäni. Vähän hiilaria mutta enemmän kuin alakarppi, hiilarit “hyvinä”.

  Varmaan lähtökohtaisesti kannattaa miettiä, miksi haluaisi alakarpata ja sen perusteella tehdä päätöksiä.

  Kosteat perjantait kai jotenkin onnistuu, mutta suosittelen kuukkeloimaan sanoilla alkoholi ja ketoosi, kuten karpit-forumilla ohjattiin. Ei kuulostaa kivalta tai turvalliselta. EHkä joku karppaava voisi kertoa kokemuksensa?

  Tässä karppaus-palstan keskusteltua aiheesta kasvissyönti ja karppaus: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=1&t=7390

  Ja tässä hiilaritietoiset-netin vastaavaa: http://www.foorumi.info/hiilaritietoiset/viewtopic.php?t=1295&sid=8a534d69be7791cb54d02c0a0d3b53db

  Mutta kannattaa huomioida, että noissa ketjuissa puhutaan paljon karppaamisesta nimenomaan laihduttamisen tukena eli jos sellaista ajatusta ei ole, en tiedä, onko viisasta lähteä alakarppaamaan. Mirka saattaisi olla eri mieltä? 😉

  Comment by ylimuuli — 16.10.2008 @ 5.40

 6. Kiitokset monkey avuista!
  Ei kyllä kuulosta tuo alkoholin käyttö kovin turvalliselta joo, mutta silti..
  Onhan sitä aina hieman pudotettavaa, ainakin miulla! Edes pari kiloa, tai kilo tai.. No, ehkä pitää jättää muhimaan vähäksi aikaa tuon karppaamisen. 😛
  Pistin jokatapauksessa linkit visusti talteen, että pääsen sitten sieltä omaksumaan tarvittaessa kasviskarppausta!

  Comment by Insanity — 16.10.2008 @ 19.26

 7. Life

  Comment by Veronaict — 9.11.2022 @ 9.25

 8. urenrjrjkvnm

  Comment by Leonoxn — 13.11.2022 @ 21.02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress