MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

27.10.2008

Minttumusse eli tuunattu terveys

minttumusse

Blogimaailma se on hassu. Huomasin nimittäin, kun Kurpitsamoskan Mari kokeili juuri aiemmin itse tyyppaamaani maailman terveellisintä mussea ja muistin mokoman eksistenssin. Santsasin lauantaina hallin luomupuodista kypsän avokaadon ja tänään pistin  lihoiksi. Ja mussen konsistenssihan ja maku oli juuri niin ihana kuin muistinkin. Nyt vain entistä ehompana.

minttumusse2

[Elävä ravinto itää.]

Musse de Luxe

 • kypsä avokaado
 • 0,6 dl kaakaojauhetta (van Houten/tummaa)
 • 0,6 dl lämmintä vettä
 • 0,5 tl kanelia
 • 0,5 rkl sitruunamehua
 • riittävästi makeutetta (hermesetas, tomusokeri, u name it)
 • kourallinen tuoretta minttua

Kaavi alligaattoripäärynän eli avokaadon liha blenderiin ja tee sille seuraa muilla aineksilla. Suraa (huraa!) sekaisin ja maistele makeus kohdalleen. Tarjoile viehättävästi mintunlehden varjon alta hymyillen.

16 Comments »

 1. Huh! tätä on pakko kokeilla! enpä ole ennen nähnyt tällaista versiota. voisikohan kaakaojauheen sijasta käyttää tummaa suklaata sulatettuna? mulla on nimittäin 99 prosenttinen levy joka on niin tujun makuista että sitä ei ihan noin vain popsita, niin jos se vaikka sopisi tähän..

  Comment by Julia @ crazy about bretzels — 27.10.2008 @ 22.25

 2. Miks noi sun lehdet näyttää ihan basilikan lehdiltä? Mun mintussa on ainakin ihan sahalaitaiset reunat.. T: yrttipoliisi Lontoosta 😉

  Comment by vap — 27.10.2008 @ 23.00

 3. ps. onks jotain (ruoka)tuliaistuomistoiveita, joia voisin kiikuttaa täältä?

  Comment by vap — 27.10.2008 @ 23.01

 4. No jopas nyt sattuikin kun Rinsessaköökin puolella tällaista juuri muistelin ja eräänkin kommentoija vinkistä aion valmistaa tästä jäätelöä. Etää ei tartte kauheen suurta vaivaa nähdä reseptiä etsiessä kun se on tässä heti tarjolla.
  Ja vähänkö näyttää hyvältä!

  Comment by Veera — 27.10.2008 @ 23.24

 5. Tuotahan pitää tehdä.

  Comment by arleena — 27.10.2008 @ 23.33

 6. Mahtavalta vaikuttava musse! Avokaado on niin samettista, että uskon kyllä hyvin tuonkin olevan suussasulavan pehmeää! Mukava, että otit tän reseptin uudestaan esiin, kun en ollutkaan huomannut tuota sivuillasi ennen. Kokeilulistalle siis tämä herkku!

  Comment by seppo — 28.10.2008 @ 0.51

 7. Kuulostaa taivaalliselta:) Täytyypä kokeilla sekä mussena että
  jätskinä.

  Comment by Peppermint — 28.10.2008 @ 5.53

 8. Julia, varmaan kävisi. Musseen vaan ja kerro toki tulos. 🙂 99% suklaahan on melkein sama asia, kuin tumma kaakaojauhe, aika kitkerää. 😉

  Vap, on se minttua, vaikka ikkunalaudalla on basilikakin. Johtuu ehkä kuvankäsittelystä, että pyöristyivät 😀 Armas polliisini. Ja en minä tiiä, ehkä jotain jostain terveysluomukaupasta?! Mutta ei siun mittään tarvi tuoda, ittes vaan, kiitos ajatuksesta. <3

  Veera, jäätelöä tästä 😛 Mä en tiedä kauanko kestän ennen kuin ratkean ilman jäätelökonetta! Onneksi mua pidättelee masiinoiden ja ylipäänsä materian hankintaongelma eli oma pää 😉 Tuun sitte tötterölle ku kutsutaan.

  Arleena, tätä kannattaa, mieletön ylellisyysherkku.

  Seppo, jep, tää on ihan ihmetuote, musse ja avokado jo sinällään. Ennen kuin makeuttaa, on tosin vaikea uskoa herkullisuuteen, mutta sitten: maailma aukeaa!

  Pepper, onko sullakin jäätelökone vai teetkö perinteisin menetelmin? 🙂 Ja täähän on sun nimikkomusse!

  Comment by ylimuuli — 28.10.2008 @ 6.16

 9. Vap, katsoin kuvaa tarkemmin ja nuo lehdet ovat hiukan reunoistaan kääntyneet (pari päivää jo asunut täällä kotona tuo minttu), siksi näyttävät pyöreiltä. Siinä taaemmassa näkyy vähän minttumaisempaa sahalaitaa. 🙂

  Comment by ylimuuli — 28.10.2008 @ 6.17

 10. Melkoisen tuoreena jäätelökoneen omistajana voin sanoa, että jätskinteosta selviää melkeinpä helpommalla ilman konetta kuin koneen kera. Se kone hoitaa vain sen jätskimassan “vaivauksen”, joka on hyvin helppo ja nopea homma ihan vain sähkövatkaimellakin. Ja niiden jätskikoneen eri osien pesemisessä on oma vaivansa, ja sit pitäis aina muistaa laittaa se jätskikoneen pönttö pakastimeen vähintään vuorokautta ennen kuin aikoo tehdä sen jätskimassan. Ihan liikaa vaivaa.
  😀

  Comment by Matleena — 28.10.2008 @ 11.40

 11. Ihan perinteisin menetelmin meinasin tehdä. Jätskikonetta oon joskus miettiny, mutta Matleenan
  kokemusten jälkeen taidan jättää minäkin sen hankkimatta. Ja on tosiaan nimikkomusse – sekä nimimerkin
  että ihan live-nimenkin:D

  Comment by Peppermint — 28.10.2008 @ 16.53

 12. Matleena, no tuohan on huojentava tieto ja tarkoittaa vain, että on otettava härkää sarvista ja alettava jäätelöntekoon 😀 Peseminen on tuskaisaa hommaa usein koneissa, samoin säilytyspaikan keksiminen ja laitteen esiin kaivaminen. Kiitos tästä. Tuli hyvä mieli.

  Peps, jos sie niin sitten miekii. Käsipelillä. Vanha konsti lienee taas parempi kuin pussillinen uusia! Ja vai että Minttu siellä, mukava nimi. Hauska tavata. 🙂

  Comment by ylimuuli — 28.10.2008 @ 20.30

 13. Apinamuulille olisi palkintopysti meitin lokissa. Härra kokki on hyvä ja noutaa sen omaansa!

  Comment by Polgara — 30.10.2008 @ 9.25

 14. Polgs! Kiitos <3 Olen kovin kovin otettu kuten vain muulit voivat kovapäisinä olla. Ihanaa.

  Comment by ylimuuli — 30.10.2008 @ 19.38

 15. Oli parasta suklaasta tehtyä asiaa, mitä oon vähään aikaan syönyt! ja se 99 prosenttinen suklaa sopi hyvin! en vaan saanut minttua tähän hätään mistään mutta se oli silti ihanaa:) laitoin mun blogiin siitä kuvan.

  Comment by Julia @ crazy about bretzels — 1.11.2008 @ 16.59

 16. Julia, ajattelin ihan samaa, kun taas söin eilen valmistamaani mussea! Tosin nyt minttuesanssilla. 🙂 Että samettisemmaksi ei suklaa enää muutu… <3 Sun kuvat on mielettömän sööttejä, purkit näyttää samanlaisilta jogurttipurkeilta, joillaisista lapsena syötiin Espanjassa makeaa ja lohkeilevaa mansikkajogurttia. Muistan maun vieläkin... Sweet nostalgia!

  Comment by ylimuuli — 2.11.2008 @ 12.08

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress