MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

7.10.2009

Papaijasalaatti

Filed under: lammas,paleo,Sallad,Side order,Thai — Meri @ 20.07

Thaimaalaiseen tyyliin preparoitu papaijasalaatti sai innoituksensa Vii voanista, jossa myytiin aivan kokolailla erinäköisiä papaijoita kuin perusmarketissa. Vihreitä, suuren kesäkurpitsan muotoisia mötkyjä. Päättelin, että sellaista papaijaa se niissä thaisalaateissakin on ja tein näin. Hyvää.

Papaijasalaatti

 • 1 vihreä pitkä papaija
 • porkkanaa (laitoin kaalia kun oli luomuporkkanat kaapista loppu (itse olin käynyt syömässä))
 • 2 rkl limenmehua (purkista, shame!)
 • 1 rkl hunajaa
 • 2 vihreää pientä chiliä
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 3 rkl kalakastiketta
 • 2 rkl seesaminsiemeniä

Raasta kaali/porkkana. Vuole juureskuorimella ensin papaijan vihreä kuori pois ja jatka sitten suikalointia juureskuorimella niin kauan kuin tuotetta riittää. Sekoita kastikeainekset kattilaan (silppua valkosippe ja chili), lämmitä sen verran että hunaja sulaa joukkoon. Kaada vihanneksille ja sekoita, siirrä jääkaappiin tekeytymään. Sitten syö.

Papaijasalaatin kanssa hyvältä maistui karitsanjauheliha (lähituotantoa) ja munakoisokuutiot, jotka kimpassa kävivät pannulla. Primal ballerina kiittää. Kuvan aploudin myöhemmin, jos hotsittaa. Ei se niin nättiä ehkä ollut ees?

(Ei paha tuunaus oli lisätä vielä loppusatsiin lautaselle luomujogurttia, johon olin sekoittanut hieman luomu-Heinzia. Tuo dippikastikkeiden paronitar!)

7 Comments »

 1. Hmm.. voiskohan ton fisukastikkeen korvata jollain? muuten kuulostais loistavalta 😉 Nimim. kalakammoinen 😛
  Banskukakku terdeltä oli muutens erihyvää ja duunikamut kehui myös 😉 Vähän mää sooloilin, kun konjamiini unehtui kauppaan (–> laitoin enämpi sitruunaa ja tippasen tai pari manteliaromia), jauhoista osa oli kookosjauhoa, ööö…mitäs vielä…juu maidosta osa a-jugua, kun loppui maito, ja sokruna inkkaria. Mut hjuvaa oli 🙂 Meinaan tesmata joskus vielä jollain karpimmalla jauhomixillä.

  Comment by Camppu — 7.10.2009 @ 20.36

 2. Comment nambö thuu 😀 Bongasin luomu-reiluja banskuja s-marketista muutens tällee banskuaiheen jatkoksi. En ol varma, kuvittelenko vaan, mut maistuivatkin paremmilta kuin pelkät reilut 🙂

  Comment by Camppu — 7.10.2009 @ 20.39

 3. Som Tamia tuli kyllä syötyä thaikuissa, suosittelen lisäämään joukkoon paahdettuja maapähkinöitä, suolapähkinät kävis ehkä kanssa.

  Comment by Laura — 7.10.2009 @ 20.44

 4. Thaimaalainen vihreä papaijasalaatti on tosi hyvää,muuten en oikein diggaa papaijoja,vaikka kuulemma aika terveellsiä ovatkin.Mutta missä on kuva salaatista?

  Comment by Yaelian — 7.10.2009 @ 21.30

 5. Camppu, mitämitämitää… kalakastike on erihyvää kun vain uskaltaa 🙂 En oikein keksi mitään, joka ihan vastaisi sitä, mutta se on kohtuusuolaista eli ehkä loraus soijakastiketta? Ja säähän oot pistäny oikein tuunaten kaakkua! Niin sitä pitääki. Hauskaa että maistui. Ja joo, luomu MAISTUU eriltä, olkoon vaikutus psyykkinen tai kemiallinen, ihan sama. MIEHÄN SYÖN luomua. Hauskaa on, että on Reilua luomua, sais olla muutakin! Esim. kahvia? o_O

  Laura, juu, niitä on monissa ohjeissa, tämä ei ole oikein uskollinen sille Som Tamille 🙂 Mutta laitoin seesamia kun maapähkinöitä ei kaapissa ollutkaan… Suolapähkinät olis varmasti erinomaisia tässä, suolacashewitkin jos maapähkinöitä koettaa välttää. Miltä muuten Som Tam maistui ja näytti, olisko vinkkejä vielä petraukseen ohjeen suhteen muuten kuin pähkinöissä?

  Yaelian, se “hedelmäisempi” versio on mullekin aika vieras, vaikka maistui sen yhden edellisen salaatin joukossa hyvin. Tää oli erihyvää. Kuva on kamerassa… Makoilee.

  Comment by ylimuuli — 9.10.2009 @ 5.16

 6. Hilipatiheijaa! Mulla ois kuule tunnustettavaa sulle blogissani =) Lienet saanut sen moneen kertaan jo, mutta otin riskin =D

  Comment by Chaos — 10.10.2009 @ 21.23

 7. Heippakeippa Keios! Kiitos tunnustuksesta, vastasin. 🙂

  Comment by ylimuuli — 11.10.2009 @ 16.44

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress