MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

3.12.2009

Apinan aamupala

Filed under: Optimoidut,raw food,Super foods,Terveys,zone — Meri @ 6.32

Kaikkien (kymmenien?) puurovuosien jälkeen olen jo pari vuotta aloittanut aamuni muutoin. Ensin siirryin tuorepuurooon ja liottelin yön yli tattaria ja muuta, nyt olen harrastanut pian vuoden versioitua “green smoothieta”, jonka teen smoothia paksummaksi, vähän kuin jogurtiksi. Tämä siksi, että olen aina kokenut hyvän syömämahdollisuuden menevän hukkaan, jos ravinto nautitaan juomalla. Mehutkaan eivät koskaan ole minua kiinnostaneet. Minä olen pureskelija.

Olen jonkun kerran aiemminkin maininnut tämän, mutta nyt siitä tuli taas Crossfit Helsingillä puhe, jossa siis vedän tällä hetkellä treenejä keskiviikkoisin 16-18, tervetuloa! Lienee harvan kiinnostus tämä griini, mutta tässä se kuitenkin on. Kuohkeana, raikkaana, herkullisena ja täyttävänä. Ennen oli Hesari ja puuro, nyt on digi-Hesari ja griini. Ai evoluutiota.

aamiainen

Hypergriin (eli apinan aamiainen)

 • 1 jääpala vehnänorasmehua (Hakaniemen hallin Tuoreversosta)
 • n. 0,5 dl puolukoita pakkasesta
 • n. 1 dl sulatettuja vadelmia TAI mustikoita (joskus jopa mansikkaa)
 • vähintään 2 lehtikaalin lehteä
 • 2 varsisellerin vartta
 • 1 mitallinen (30g) FASTin proteiinijauhetta (vanilja ja mansikka ovat ainakin mielettömän hyviä)
 • 0,5 tl tyrniöljyä (tuore lisäys)
 • +käyttämäni ravintolisät: kuitulisä, MSM, maca ja muutama muu
 • (vettä)

Kaikki blenderiin, sopivasti vettä (aluksi vähän) ja riittävän pitkä blendaus niin, että tulos on kuohkea ja hyvin murskaantunut. Kaadetaan annoskuppiin (joka aamu samaan) ja sitten ehostus.

Päälle

 • kaakaonibsejä
 • goji-marjoja
 • kookoslastuja (Ekolosta luomua, ei kookoshiutaleita kuin hädässä)
 • pellavansiemeniä
 • chia-siemeniä
 • yaconia

Elinvoimaa!

Saatan syödä toisen vastaavanlaisen griinin välipalana töiden jälkeen ja ennen treenejä, jolloin käytän usein maustamatonta proteiinia ja lisään yhden mitallisen (15g) Amazing Grass Green Superfood, Chocolate Drink -jauhetta. Suklainen herkku. Tämän päältä jätän nibsit pois, muuten sama setti.
(Griini on erinomainen tapa upottaa ruokavalioon pahanmakuisia lisäravinteita tai vaikka kalaöljyä. Mustikka-kalaöljy menee tässä ihan heittämällä! Samoin helkkarin pahanmakuinen msm.)

1 Comment »

 1. […] Siitä on alle kuukausi, kun kerroin totuuden. Toinen totuus on, että muutama päivä sen jälkeen vaihdoin puuron yhteen toiseen entiseen aamupalaani. Kaivoin Taikaluotini esiin ja aloin surautella taas smuuteja, tai miksikä niitä nyt haluaa nimitellä. Kuten arkistot kertovat, tätä brekua olen harrastellut ainakin loppuvuodesta 2009 ja sitä ennen. […]

  Pingback by MonkeyFood » Totuus nro 2 — 4.8.2012 @ 20.38

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress