19.3.2011

Voiaksessuaari

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Herkut,laktoositon,Nuts!,paleo — Meri @ 11.30

Tässä hiihdellään paleon rajamailla, sillä artikkeli rakentuu voille. Suksi kuitenkin luistaa kun tätä lappaa naamariin. Ole siis oman elämäsi olliposti ja liekehdi tästä superfoodista! Samalla kun kärvennyt, voit lukea Orankin erinomaisen kirjoituksen Syöminen on elämää ja Luolanaisen tekstin Kerran vielä keskitie.

Voi kaunistaa.

Butter Accessory

 • (suolatonta) voita
 • cashewpähkinöitä
 • kookosjauhoa
 • vaniljasteviaa
 • (suolaa)

Anna voimötkön notkistua huoneenlämmössä ja vatkaa sitä sitten haarukalla vaahtomaiseksi, ei kuitenkaan tarvitse mitään taikinaa tehdä. Paahda cashewt kuivalla ja kuumalla pannulla, pilko niitä veitsellä ja lisää voin joukkoon. Mausta muutamalla pisaralla steviaa ja lisää hiukan suolaa, jos käytit suolatonta voita. Suolaisella onnistuu. Lisää lopuksi muutama lusikallinen kookosjauhoa niin, että se vähän sitoo aineksia.

Jos kehtaat, syö sellaisenaan, jos et, harhauta marjoilla.

3 Comments »

 1. tässä olisi hyvä vaihtoehto tälle voille joka levittyy heti ja sisältään kivasti omega-kolmosia.
  http://lautasella.blogspot.com/2011/03/mita-rasvaa-levitat-leipasi-paalle.html

  Comment by herkkusuu — 28.3.2011 @ 12.38

 2. Kiitos linkistä, Herkkusuu! Itse kuitenkin vältän pääosin kaikkia kasviöljyjä, paitsi oliiviöljyä (ja kookos-, jos se sellaiseksi lasketaan). Omegakolmosissakin kun on eroja… Suosittelen kuuntelemaan Healthy Skepticin podcastin aiheesta: http://thehealthyskeptic.org/podcast-episode-ii-essential-fatty-acids-fish-and-fish-oil

  Comment by ylimuuli — 7.4.2011 @ 18.34

 3. voihan sitä käyttää oliiviöljyäkin sen mainitsemani aurongonkukkaöljyn, juu, juuri näin on niissä omegakolmosissa eroja, juuri siksi vältän itse rapsia ja rypsiä kaikissa muodoissa. kaikista keuheinta on nyt tämä ryspsipossu jolla ihmisiä jymäytetään!!

  Comment by herkkusuu — 23.5.2011 @ 10.55

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Powered by WordPress