26.3.2011

Sientä simppelisti

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,paleo,Side order,Sieniä,Vegan,Vege — Meri @ 11.24

Sienisalaatin voi valmistaa maituotteiden sijaan hyvin myös majoneesipohjaisena, which is nice. Suolasieniä saa paitsi sukulaisilta tai kaupasta, myös joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Hakaniemen torilla järjestettäviltä markkinoilta. Sieltä kerään oman suolasienisatoni.

Sienisalaatti

 • suolasieniä
 • majoneesia
 • sipulia

Liota suolasieniä sopivasti, jotta pahin suolaisuus talttuu. Riippuu täysin lähtökohtaisesta suolatasosta kauanko kannattaa liottaa. Silppua sieniä ja vähän sipulia. Lisää joukkoon reilusti hyvää majoneesia ja tarkistele maku ja tasapaino kohdalleen. Mustapippuria jotkut ehdottelevat joukkoon, kokeilla voi. Sienisalaatti vain paranee päivien mittaan… Tee siis suurempi satsi.

3 Comments »

 1. [...] sienisalaattia [...]

  Pingback by MonkeyFood » Monkeyfood Christmas Special — 19.12.2011 @ 9.23

 2. Jouluna ehti ihastua tuollaisiin majoneesipohjaisiin salaatteihin. Mutta itsetehtyhän olisi parempi vaihtoehto kaupan eineksille. Saisiko perusmarketista kuitenkin kelpoa valmismajoneesia vai olisiko sulla antaa joku hyvä resepti?:)

  Comment by neitonen — 27.12.2011 @ 8.19

 3. Neitonen, no itse käytän usein Kavlin majoneesia, jos tarvitsen majoa, mutta toki olisi parempi tehdä majo itse. On vain haastavaa tehdä siitä hyvänmakuista oliiviöljyllä, ohjekin kyllä löytyy Monkeysta otsikolla Monkey can has mayo. Kookosöljyyn voi myös tehdä majoneesin, mutta en ole vielä kokeillut, työn alla kokeilu ja postaus!

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 27.12.2011 @ 9.41

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Powered by WordPress