MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

26.3.2011

Sientä simppelisti

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,paleo,Side order,Sieniä,Vegan,Vege — Meri @ 11.24

Sienisalaatin voi valmistaa maituotteiden sijaan hyvin myös majoneesipohjaisena, which is nice. Suolasieniä saa paitsi sukulaisilta tai kaupasta, myös joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Hakaniemen torilla järjestettäviltä markkinoilta. Sieltä kerään oman suolasienisatoni.

Sienisalaatti

 • suolasieniä
 • majoneesia
 • sipulia

Liota suolasieniä sopivasti, jotta pahin suolaisuus talttuu. Riippuu täysin lähtökohtaisesta suolatasosta kauanko kannattaa liottaa. Silppua sieniä ja vähän sipulia. Lisää joukkoon reilusti hyvää majoneesia ja tarkistele maku ja tasapaino kohdalleen. Mustapippuria jotkut ehdottelevat joukkoon, kokeilla voi. Sienisalaatti vain paranee päivien mittaan… Tee siis suurempi satsi.

9 Comments »

 1. […] sienisalaattia […]

  Pingback by MonkeyFood » Monkeyfood Christmas Special — 19.12.2011 @ 9.23

 2. Jouluna ehti ihastua tuollaisiin majoneesipohjaisiin salaatteihin. Mutta itsetehtyhän olisi parempi vaihtoehto kaupan eineksille. Saisiko perusmarketista kuitenkin kelpoa valmismajoneesia vai olisiko sulla antaa joku hyvä resepti?:)

  Comment by neitonen — 27.12.2011 @ 8.19

 3. Neitonen, no itse käytän usein Kavlin majoneesia, jos tarvitsen majoa, mutta toki olisi parempi tehdä majo itse. On vain haastavaa tehdä siitä hyvänmakuista oliiviöljyllä, ohjekin kyllä löytyy Monkeysta otsikolla Monkey can has mayo. Kookosöljyyn voi myös tehdä majoneesin, mutta en ole vielä kokeillut, työn alla kokeilu ja postaus!

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 27.12.2011 @ 9.41

 4. . Yes, putting your feet under sotinehg like a sofa, or a door, does help restrain the feet, but also takes some pressure of the abs. i can do around 100 sit ups without the sofa, yet i could do i think it was about 145 or something in that range with hte sofa, cuz u found you are using your feer/legs to pull you up, adn not the muscles

  Comment by Rick — 24.10.2015 @ 22.06

 5. Paula, this is beautiful! I really LURV the dreamy color combo and how you have tucked the holiday sentiments in here and there! Thank you for venturing into the C season early with us at The Stampsmith Challenge!Val 🙂

  Comment by http://www.sorethumbsblog.com/ — 29.4.2016 @ 3.06

 6. You also forgot these important tactics:Derision for your opponent (“Nobody in academia really believes _that_”)When assaulted with data with which you are not familiar, feign derision for the data (Hmm… Well I think that study had serious design flaws and I don’t really trust it…”)And Julie wonders how I got through residency so successfully.

  Comment by http://www.sgtotalmassage.com/ — 13.5.2016 @ 3.01

 7. Ah Malin, Where do I begin? I really just discovered your blog. I find it to be a very honest and openly creative space. Maybe it's because you are honest and open and refreshingly creative. I really appreciate your work as I do your friend Mary's. Industrial design background? Hmmmm?

  Comment by car insurance — 16.5.2016 @ 3.21

 8. Very beneficial site, well optimized! You am able to see you contain put a great deal of work straight into her. After the fact that the content, even though it not lie within my circles about interest, is at the very active too!

  Comment by car insurance quotes — 4.6.2016 @ 17.45

 9. Thanks for another great post. Where else could anyone get that type of info in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such info.

  Comment by http://www.maryjanedetoxbar.com/ — 7.6.2016 @ 11.57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress