MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

30.9.2011

Auta paleo voittoon (ja äänestä paleocroissantia)!

Filed under: Gluteeniton,paleo — Meri @ 19.57

[Kuvat by Toni Määttä 2011.]

Paulig järjesti ruoka- ja leivontablogeille hienosti houstatun Makuparit-kilpailun. Paitsi että osallistujat saivat ison laatikollisen Pauligin kahveja testatakseen niitä reseptejä varten, yritys kutsui myös tehtaalleen käymään ja kestitti siellä! Vuosaaren tehdas on kaunis paikka. Olisin voinut jäädä katselemaan pakkausrobotti Aatu, Beetu, Ceetu ja Deekun touhuja tuntikausiksi.

Kierroksen jälkeen pääsimme suorittamaan ns. cuppingia eli maistelemaan kahvilaatuja. Pauligin uusi luomulaatuinen Reilun kaupan Mexico oli käsittämättömän hyvää! Myös minikurssi baristaksi oli mielenkiintoinen; opin viimein valmistamaan itselleni espresson.

Vaan tämä kaikki on vain sanahelinää ja johdantoa siihen tosiasiaan, että KILPAILU ON ALKANUT! Pyydän apuanne: jos haluatte paleolle näkyvyyttä ja antaa äänenne ainoalle ei-leivotulle osallistujalle

—->  käykää digaamassa Monkeyfoodin Paleo Croissantia. Ei voiton vaan paleon tähden. 😉

Tässä vielä ohje, jolla osallistuin.

—–

Monkeyfood Continental
Paleo Croissant (kahdelle)
 • 2 keskikypsää luomubanaania
 • 8 viipaletta pekonia
 • 2 tl jauhettua kardemummaa
Halkaise banaanit kahteen osaan pitkittäissuunnassa. Helpoiten se tapahtuu kuorimalla banaanista yksi sivu pois ja leikkaamalla banaani halki. Kun kuorit banaanin loppuun vasta sen ollessa kahdessa osassa, se ei hajoa leikatessa.
Levitä kardemumma laakealle lautaselle tai leikkuulaudalle ja pyörittele banaaninpuolikkaita siinä niin, että niissä on maustetta tasaisesti. Voit myös sirotella kardemumman suoraan banaaneille, mutta varovaisella kädellä.
Kääri jokainen banaaninpuolikas kahteen pekoniviipaleeseen niin, että banaani lähestulkoon peittyy. Siirrä pekoniin käärityt banaaninpuolikkaat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 220 asteessa n. 20 minuuttia tai hiukan pidempään. Haluttu lopputulos on melko rapea ja kypsä, parhaassa tapauksessa jopa lievästi karamellisoitunut.
Nosta paleocroissantit jäähtymään ja valmista espresso.
Espresso Profondo a la Aeropress (http://en.wikipedia.org/wiki/AeroPress)
1. Kiehauta vesi ja anna sen jäähtyä hetki.
2. Lämmitä kuppi kuumalla vedellä.
3. Kastele filtteri kuumalla vedellä.
4. Mittaa kahvi Aeropressiin ja kaada hieman jäähtynyt vesi sekaan.
5. Sekoita kahvia 12 sekuntia.
6. Paina sylinteriä alas kunnes kuulet sihinän (suodattimesta ei tule enää nestettä vain ilmaa).
7. Kahvi on valmista!
Tarjoile haaleat paleocroissantit pehmeän Profondon kanssa ja kerää pisteet kotiin! Erittäin mannermaista.

4 Comments »

 1. […] Pauligin Makupari-kilpailun raati arvioi Paleo Croissantia näin: […]

  Pingback by MonkeyFood » The jury has reached the verdict: Paleo Croissant — 14.12.2011 @ 20.50

 2. Tää on ihan kreisihyvää. Vaik nyt saattaakin olla vähän muinainen resepti jo, niin silti pakko tulla takaisin hehkuttamaan! Toivottavasti moni on uskaltanut kokeilla. Toimiskohan tää grillihittinäkin?

  Comment by Noora — 8.5.2013 @ 13.32

 3. Przez takie artykuły jak Twoje pokochałem wirtualne dzienniki

  Comment by click here — 28.4.2014 @ 16.09

 4. some say you can substitute bknaig powder, but a purist will tell you that there is no sbustitute for bknaig soda. I think you can still make it however it probably won’t turn out as well. In other news, you could run to damn near any grocery store in like 5 minutes and solve your problem

  Comment by Erika — 24.10.2015 @ 21.59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress