MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

3.12.2011

Taatelikakkua paleotallaajille

Filed under: Cake&Cookies,Gluteeniton,Maidoton,Nuts!,paleo — Meri @ 19.20

Luolalaboratorion hehkein laborantti Naina on tehnyt ja tekee erinomaista työtä paleon saattamiseksi maailmankartalle kokkaillessaan ja leipoessaan herkullisia luomuksia sekä raaka-aineista että sanoista! Tämäkin taatelikakku on peräisin Nainalta, tosin hidusti muokattuna. Lopputulos on mehevä ja hyvä, erityisesti kookosmaidon kanssa.

Kivikautinen taatelikakku

 • 1 pkt eli 250g taateleita, tuoreetkin käyvät, mutta poista kivet
 • 150g voita
 • 3 luomumunaa
 • 2 dl mantelijauhoa
 • 0,75 dl kookosjauhoa
 • 2 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa

Kippaa taatelit kattilaan pienen vesimäärän (05-1 dl) kanssa ja keittele pehmeiksi. Lisää joukkoon voi ja anna sen sulaa. Siirrä seos kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Kun seos on sopivan kuohkeaa ja samalla hiukan jäähtynyt, lisää munat ja manteli- ja kookosjauho sekä suola. Vatkaa vielä. Sekoita lopuksi joukkoon leivinjauhe. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se esim. kookoshiutaleilla. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuutista tuntiin.

Tarjoile kookosmaidon kera, myös marjat sopivat settiin. Kaakusta saa hyvän layer cake -tyyppisen jälkkärin murentamalla esim. lasin pohjalle hyvän määrän kakkua, kostuttamalla sen reilusti kookosmaidolla ja lisäämällä päälle marjoja ja rusinoita. Makeatahan tämä on, mutta jos sitä kerran, pari vuodessa syö muutaman taatelin niin kutsutaan sitä sokerihumalan sijaan elämänlaaduksi.

8 Comments »

 1. Matokakkua! 😀

  Comment by Laura — 4.12.2011 @ 14.27

 2. Hah joo 😀 Dr. Goergin kookoslastut on niin mahtavan matomaisia!

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 5.12.2011 @ 22.40

 3. Moi,

  Onko ehdotuksia mitä voisi käyttää munien tilalla paleo-leivonnassa, jos on muna-allerginen? Tack.

  Comment by mariaelina — 8.12.2011 @ 15.07

 4. Mariaelina, ainakin täältä: http://paleofood.com/baked.htm löytyy joitakin munattomia (egg free) leipomuksia ja nimenomaan paleoon sopivia. Arrowroot-jauheella on käsittääkseni jonkin verran vastaavia ominaisuuksia. Vinkkejä voi hakea myös kotimaisilta sivuttomilta kun hakee munattomia ja maidottomia leivontaohjeita, tosin silloin täytyy vielä jauhot korvata itse gluteenittomilla tms. Raakaruoka- (eli elävän ravinnon) eli raw foodeissa ei myöskään ole munaa, joten ne ohjeet sopivat. Monkeyfoodissakin on joitakin ohjeita. Kaipaatko jotain tiettyä mitä tehdä? 🙂

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 8.12.2011 @ 16.48

 5. Kiitos! Katselen noita.

  Ei mitään tiettyä, jotain olisi vain niin kiva leipoa uunissa ja saada kotiin se tuoksu. Ehkä jotain leivän sukuista eniten, tai sitten jotain kakkua tai pipareita. Tätä vaikeuttaa vielä se, että minulla on myös pähkinäallergia… Tämän takia en ole oikeastaan leiponut ollenkaan paleoon siirryttyäni. Nyyh… Ehdotuksia otetaan vastaan 🙂

  Comment by mariaelina — 9.12.2011 @ 11.48

 6. Kiitos Meri! Tätä ei tarvitse laittaa edes uuniin, taikina mene sellaisenaankin 🙂

  Comment by outi — 17.12.2011 @ 17.28

 7. Mariaelina, täytyy kehitellä jotain! Ja netistä tosiaan löytyy monenlaista varsinkin englanniksi, kun kuukkeloi. 🙂

  Outi, hienoa kun maistuu! Mullekin jopa taikina! 😛

  Comment by Meri — 18.12.2011 @ 21.21

 8. KIITOS, aivan loistava resepti!! 🙂 Helppo tehdä ja koostomus ainakin miehen mielestä parempi kuin “perinteisessä” kakussa. 🙂

  Comment by Annina — 2.12.2014 @ 22.57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress