MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

24.3.2012

Voitto kotiin? Ok kuitti.

Filed under: Gluteeniton,haasteet,laktoositon,Vege — Meri @ 19.48

Töttöröö! Juhlallinen hetki: täten rikon Monkeyfoodin useamman vuoden mittaisen ruokahaastetauon osallistumalla armaan Kulinaarimurun Jaanan emännöimään kuukauden ruokahaasteeseen, joka kantaa nimeä Pappi, lukkari, talonpoika, ruokastalkkeri. Ohjeena on hakea inspiraatio haasteruokaan kauppakuitista. Haastava osuus on ilman muuta se, ettei omaa kuittiaan saa käyttää. How clever!

Haasteohjeistuksessa kehotetaan nimeään myöden harrastamaan ruokastalkkauksen jaloa taitoa. Siinä en suinkaan ole aloittelija; yksi mielipuuhiani muutoin apatisoivassa ruokakaupan jonossa seisoskelussa on observoida edellisen asioitsijan ostoksia ja kehitellä hypoteesi siitä, mitä ostaja aikoo kokata.  Eräänlainen brainstormaus-menetelmä, joka antaa eväitä omaankin kokkaukseen. Haasteessa kuitissa mainituista aineksista tulee käyttää ainakin kahta.

Sisältää gluteenia.

Olisin muutoin livistänyt tästäkin haasteesta, mutta puhuin ohi suuni Fabossa ja menin lupailemaan osallistumista. Otin siis kuittia kuitin perään kauniiseen käteen lähikaupoissa katseista piittaamatta (onnellinen häpeä!). Saldo oli kuitenkin kehno. Yhdessä kuitissa ostoksina oli maitosuklaapatukoita, sokeritonta raparperiherukkakiisseliä ja rukiisia karjalanpiirakoita. En edelleenkään syö gluteenia ja maitotuotteidenkin olisi oltava laktoosittomia. Toinen kuitti sisälsi vissyä, salmiakkia, pullopantin, banaania ja kinkku-juusto-wrapin. Vissysmuuti? Blech.

Jaana kuitenkin päätti omakätisesti pelastaa minut ja meilasi minulle OMAN kuittinsa. Siinä menivät tekosyyt. Vaan iskihän se inspiraatio! Tulos oli riemastuttavan hyvä. Hyvät naiset ja herrat, I give you, haasteruoka!

Kuittifocaccia

Osa 1.

 • 3 keskikokoista perunaa
 • 0,75 dl vettä
 • 0,75 fl tattarijauhoa
 • 0,75 dl (puhdas)kaurahiutaleita
 • ripaus suolaa
Osa 2.
 • kalamata-oliiveja (1/5)
 • oliiviöljyä
 • sormisuolaa
 • luomuvalkosipulinkynsiä (2/5)
 • kypsytettyä cheddar-juustoa (3/5)
 • luomuruukkupersiljaa (4/5)

Keitä perunat kypsiksi. Muusaa tuusaksi. Lisää joukkoon vesi. Sekoita tattari ja kaura joukkoon, mausta ripauksella suolaa. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Painele taikinasta joko yksi iso tai neljä pienempää rieskaa uunipellille. Rieskat sopii painella hyvinkin ohuiksi. Valmista sitten päälliset.

Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi, puolita (kivettömät) kalamata-oliivit. Hakkeloi persilja, raasta juusto. Painele rieskoihin reilusti valkosipulinkynnenviipaleita ja oliivinpuolikkaita. Pirskota päälle öljyä, ripottele sormisuolaa, kylvä persiljaa ja juustoraastetta. Paista uunissa n. 15 minuuttia. Tadaa! Voittajaruoka on syntynyt. Kerron, kunhan pääsette sitä äänestämään.

3 Comments »

 1. Ooooo-nam! Tämä menee testiin. Ja ruokahaasteeseenkin pitää osallistua!

  Comment by Laura — 25.3.2012 @ 9.51

 2. Vau, tää on hiano! Onnea kisaan!

  Laura, äkkiä osallistumaan, ilmoittautumisdedis on tänään 25.3.!

  Comment by Jaana — 25.3.2012 @ 12.22

 3. Laura, osallistuitko??!! Tää on HYVÄÄ. Sopis meidän brunssille!

  Jaana, kiitos :’)

  Comment by Meri — 25.3.2012 @ 20.53

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress