MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

17.8.2012

Me syömme leipää elämän (ja juomme lähteestä autuuden)

Filed under: Gluteeniton,Leipää — Meri @ 9.26

Ihana tattarnäkkär!

Ilman leipää on ihan mahdollista ja helppoakin elää, myös ilman leivänkorvikkeita, joiden päälle ladata peruspäällisiä. Kivaa vaihtelua ne kuitenkin tuovat ruokavalioon. Itse käytän tällä hetkellä seuraavia leipämäisiä asioita ja leipiä silloin, kun siltä tuntuu:

Useampi vuosi sitten ainakin aseman S-marketista sai tattarikakkuja, eli riisikakkuja tattarista, mutta enää en ole löytänyt. Onko kellään hajua niistä? Ruohonjuuresta ja Ekolostahan saa myös kaikenlaisia kinoa-leipiä jne. Suosituksia? Edullinen hinta olis jee!

Ps. Otsikkoa kumpuaa partioleireiltä nuoruudestani, joilla uskonnollinen vivahde oli ainoa itselleni kyseenalaisempi asia, muutoin RAKASTIN partiota! Tätä laulua laulettiin joskus ennen ruokailun aloittamista, tiedättehän: meee syömmeee leipää elääämän ja juommeee lähteestä autuude-e-en ja ken siitä juo niin saanootaan ei janoa hän milloinkaaan… -Eikö milloinkaan? -Ei milloinkaan! -Eikö silloinkaan? -Ei silloinkaa-a-a-a-aan vaan ken siitä juo niin saanootaan ei janoa hän milloinkaan. Kryptistä.

6 Comments »

 1. Hei mä muistan tuon laulun myös, olin ihan unohtanut tähän asti! Juurikin sieltä lapsuuden partiosta 🙂 Mietin jo otsikkoa lukiessa että oliko tää joku riparijuttu vai mikä…

  Sun olisi pitänyt olla meikäläisen duunihoodeilla aka. eräällä huimaakin huimemmalla partiopiirileirillä tänä kesänä, olisit tykännyt, siellä ei uskonto tullut korville tai silmille. Hyvä ruoka ja tuoksut ja extreme-runit ja monikulttuurisuuskasvatus senkin edestä sitten 🙂 (Ellei taivaltanut kerran leirin aikana järjestettyyn vapaaehtoiseen leirikirkkoon kaukaisimpaan rantapoukamaan, sekin oli varmasti leppoisa tilaisuus se.)

  Comment by Anna — 17.8.2012 @ 15.55

 2. Mäkin haluaisin tietää, mistä tattarikakkuja löytyisi! Raahasin niitä viime Viron-reissulla monta pakettia mukaani, mutta ehdin syömään penteleet alle kuukaudessa, hyviä kun olivat. Olisikohan jossain virolaisia tai venäläisiä elintarvikkeita myyvässä etnokaupassa? Idässä kun tattari on paljon Suomea käytetympi eines.

  Comment by Hanna — 18.8.2012 @ 14.12

 3. Eli siis ON olemassa jokin ihan oikea kauraleipä! Pitääpä yrittää metsästää. 🙂

  Comment by Maria — 19.8.2012 @ 20.11

 4. No, minä ostin viime viikolla kans jotain ale-kaupasta kirjan , joka lupasi yli 200 leipäreseptiä, nimeltään Taivaallista leipää. Järkytyksekseni se ei tarkoittanutkaan sitä mitä luulin, vaan SANAA oli joka jumalan sivulla. No oli siellä niitä leipäreseptejäkin, jotenkin kuitenkin tunsin tulleeni huijatuksi….

  Comment by Nanna — 22.8.2012 @ 23.22

 5. Anna, ootko sä partioalalla?! Mitä ikinä se tarkoittaakaan 😀 Vau! Mä olin silloin Korvenkoukkaajissa aikoinaan 🙂 Ehkä vielä palaan… ?

  Hanna, ai Virostako niitä saa? Eestin herkuista vois tietysti saada, en muista nähneeni, mutta siitä on kosolti aikaa kun olen käynyt. Täytyy tehdä tsekkaus! Aina ei jaksaisi lahden yli lähteä 🙂 Viimeksi eilen tarkistin Kampin k-kaupasta, ei sielläkään ollut.

  Maria, on, kyllä, vaikka Kaura 100 ei olekaan gluteeniton, sillä valmistettu tuotantolinjoilla, joilla käsitelty gluteeniviljojakin. Käytännössä siis gluteenia mahdollisesti häviävän pieniä määriä, ns. trace amounts, jäämiä. Mutta tätä voinee kokeilla 🙂

  Nanna, 😀 😀 😀 Hihhehehehehe. Sopii tähän otsikkoon! Kun siitä leipoo, niin muuttuu varmaan laupiaaksi. 😉 Kokeilitko reseptejä?

  Comment by Meri — 26.8.2012 @ 13.46

 6. Thank you for the sensible cruqitie. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

  Comment by Haris — 28.12.2015 @ 10.08

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress