MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

24.2.2007

Ellen Svinhufvud -kakku

Filed under: Cake&Cookies,Gluteeniton,Herkut,Leivonta — Meri @ 11.01

Tämä ohje oli samassa 22.2.2007 Hesarissa kuin banaanibroilerikin enkä ehtinyt tätä vielä valmistaa, mutta aion ensi tilassa ja onhan se laitettava tänne “keittokirjaan” muistiin ettei pääse kadoksiin. Kyseessä siis Stellan konditorian ohjetta mukaileva Helsingin sanomien versio. Hasselpähkinän sijaan voi käyttää 50 g lisää mantelia.

Pohja

  • 5 munanvalkuaista
  • 200 g tomusokeria
  • 100 g manteleita
  • 50 g hasselpähkinää

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Jauha mantelit ja hasselpähkinät ja lisää ne vaahtoon varovaisesti käännellen. Laita leivinpaperit kahdelle pellille ja levitä taikina neljäksi yhtä suureksi levyksi pelleille (2 levyä per pelti, esim. 20x20cm). Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes vaaleanruskeita eli n. 40 minuuttia. Vaihda puolivälissä kypsennystä peltien paikkaa, jotta pohjat kypsyvät tasaisesti. Anna valmiiden marenkilevyjen jäähtyä. Valmista täyte.

Mokkakreemi

  • 300 g suolatonta voita
  • 1 1/2 dl erittäin vahvaa kahvia
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 4 rkl sokeria

Päälle

  • mantelilastuja, tomusokeria

Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri. Lisää joukkoon kahvi, anna seoksen jäähtyä. Lisää kahviseos huoneenlämpöisen voin joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kokoa kakku laittamalla astiaan vuorotellen marenkilevy ja kerros mokkakreemiä. Päällystä myös viimeinen kerros kreemillä ja paahda pannulla mantelilastuja koristeeksi. Siivilöi vielä koko komeuden päälle tomusokeria.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress