MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

5.3.2018

Aprés le vegaanihaaste

Filed under: Arkiruoka — Meri @ 21.29

Johan on työn takana löytää aika ja MUISTAA blogata! Vahingossa taas putosin blogaamattomuuteen, vaikka ensi alkuun ideoida teksteiksi tuli paljon (missä ne ovat nyt?!).

Tammikuu ja vegaanihaaste sujuivat 100%, sen jälkeen arvelin jääväni 99% vegaaniksi, mutta näin ei kyllä käynyt. Psykologinen energia ruokien keksimiseksi kun soija, pavut ja gluteeni ovat vaikeita oli vähissä, ja koska olen vannonut välttäväni ääriajattelua ja lukitsemasta itseäni tarpeettomaan vankilaan, palasin yli yhden prosentin fleksoksi (ehkä se 15/85). Lähinnä olen syönyt jonkin verran luomumunia, pari Bulgarianjogurttia ja jollain ravintolakeikoilla ja kylässä joustanut, tyytyväisenä.

Alpron Go onin voittokulku katkesi, kun päivittäinen runsaahko soijan syönti (ainakin näin kokemusperäisesti n=1) sai ihon reagoimaan. Lisäksi Go on aamupalana tyroksiinin päälle ei välttämättä ollut paras ratkaisu. Palasin aamupuuroon ja syön soijaa välillä ravintolakeikoilla, mm. perjantaina sain Haikossa lounaaksi yhden parhaista vegaaniannoksista ikinä, upeasti maustettua savutofua ja tomaatti-caponata-tyyppistä lisäkettä, kaikki superystävällisesti tarjoiltuna! Myös El Birrificion (hauska miljöö, entinen Kynsilaukka) brunssin vegaaninen portobello-avokado-leipä papujen kanssa oli huippuhyvä, eikä McVegankaan pahaa ollut, vaikka ei nyt suurempia himoja herätellyt.

Kotona syön puuron lisäksi kaikenlaisia ei-kuvauksellisia systeemejä (niin kuin ennenkin), ja tiedän, ettei mun kuvat oo ilo kenenkään silmille mutta blogipostaus ilman kuvia on kuin porsas ilman elämäniloa, surullinen ja väärin, että here goes!

Lidlin hummus on aina hyvää ja pakastepitsa kokeiltu, valmisruoat ei oikein oo kyllä mun juttu.

Ps. Motivaatio välttää eläinten syömistä syntyy esim. tästä: https://www.facebook.com/veikka.valtteri/posts/10155379014138310

6 Comments »

 1. This post gives clear idea designed for the new people of blogging, that genuinely how to do blogging and site-building.

  Comment by Kira — 15.5.2018 @ 6.27

 2. Real Code Ltd

  blog topic

  Trackback by Real Code Ltd — 6.3.2021 @ 3.03

 3. ????? ??????, ??????????, ???? ?? ???????? ??????????? ?????????? ? ???????. ?????????? ? 1935 ????, ?? ???? ?????? ???-?-????? ????????? ?????? ?????????????? ????? ? ????????????? ??????. ??? ?????? ?????, ????? ??? “Can’t Help Falling in Love”, “Suspicious Minds” ? “Jailhouse Rock”, ????? ????????? ????? ? ?????????? ????????? ??????????? ?? ????? ????. ?????? ????? ???????? ?????? ??????????? ????????????? ? ????????? ????????, ??? ??????? ??? ???????? ?? ?????? ? ??????, ?? ? ? ?????????????. ??? ???????? ???????? ????? ? ??????????? ????? ????????? ????????. ??????? ?????? 2024 ???? ? ??????? ?????? ????????? mp3.

  Comment by Clarence774 — 15.2.2024 @ 21.42

 4. The level of my admiration for your work matches your own. Your sketch is aesthetically pleasing and your authored content is impressive. Nonetheless, you appear to be concerned that you may be heading in a direction that causes some unease. I concur that you will be able to address this quickly and get back on track.

  Comment by tempemil — 17.4.2024 @ 23.39

 5. The degree to which I admire your work is as substantial as your own sentiment. Your sketch is refined, and the material you have authored is of an exceptional standard. Nevertheless, you appear to be anxious that you may be on the verge of presenting something that could be considered questionable. I believe you will be able to rectify this situation promptly.

  Comment by tepmail — 17.4.2024 @ 23.46

 6. I share your level of enthusiasm for the work you’ve produced. The sketch you’ve displayed is refined, and the material you’ve authored is impressive. Nevertheless, you seem anxious about the prospect of heading in a direction that could cause unease. I agree that you’ll be able to address this concern in a timely manner.

  Comment by temp mail — 13.5.2024 @ 22.25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress