MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

16.3.2007

Meri-Tuulin huvipuistosalaatti

Filed under: Optimoidut,Sallad,Side order — Meri @ 23.00

Hurlumhei

Tätä salaattia mieleni on tehnyt kokeilla siitä saakka, kun näin sitä Köyhissä ritareissa valmistettavan. Tänään ryhdyin puuhaan, joka ei siis ole kovinkaan valtava, ja kylläpä kannatti. Pelkästään mielettömän upea väri, joka paljastuu kypsennettyjen paprikoiden kuoren alta on näkemisen väärti. Köyhien ritareiden ohjeessa salaattia tehdään kolminkertainen määrä ja sen annetaan maustua pidempään, mutta tästä riitti kahdelle eikä puolen tunnin maustumisaikakaan ollut liian vähäinen.

Huvipuistosalaatti

 • 2 paprikaa
 • valkoviinietikkaa
 • oliiviöljyä
 • suolaa
 • (valkosipulia)

Kuumenna uuni 220-asteiseksi ja grillaa siellä halkaistuja ja siemenistä tyhjennettyä paprikoita kuoripuoli ylöspäin, kunnes kuoret alkavat mustua ja kupruilla. Ota paprikat uunista ja lykkää ne lämpimänä muovipussiin. Paprikoiden hieman jäähdyttyä poista ne pussista, kuori ja ihaile väriä. Suikaloi paprikat ja mausta lorauksella valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä sekä suolalla. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään hetkeksi ja mielellään vaikka seuraavaan päivään.

Meri-Tuuli laittoi joukkoon myös yhden valkosipulinkynnen, jonka itse tällä kertaa ohitin ruokailun jälkeiset treenit huomioiden. Painiminen on mukavampaa ilman turhan vahvoja odyyrejä. Kuvassa paprikat lekottelevat salaatti- ja rucolapedillä, alla joukko on täydentynyt grillatulla kanalla ja suolapähkinöillä. Todella hyvää.

Kanalan kaunein lyyli

Ps. Lupaan muuten piankin uudistaa blogin kategorioita, tällä hetkellä osa postauksista hukkuu eikä niiden jäljittäminen ole edes minulle helppoa. Tämä tuli mieleeni nyt, sillä en keksi huvipuistosalaatille sopivaa lokeroa lainkaan.

2 Comments »

 1. […] Apinakeittiössä tapakset tarjoiltiin iltapalaksi salaatin kanssa. Salaatti koostui jäävuorisalaatista, avokadosta, Huvipuistosalaatista (olen todellinen fani), porkkanasta sekä paahdetuista ja suolatuista maissinjyvistä (”Mexicorn”, aika nokkelaa), jotka tarttuivat mukaan Virosta. […]

  Pingback by MonkeyFood » Sohvin zucchinit — 27.4.2007 @ 18.44

 2. […] kera. Nyt mureketta syötiin marinoitujen herkkusienien (timjami-rosmariini, pelittää!) ja huvipuistosalaatin kanssa. Maku oli mukavan sitruunainen ja kotoisa. En kyllä ymmärrä miksi kotoisa, kun ei […]

  Pingback by MonkeyFood » Kolmesti haukeava — 5.12.2007 @ 10.12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress