MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

20.4.2007

Soijasormet eli erilainen snack

Filed under: Napot,Optimoidut,Soija — Meri @ 18.12

paprikasormet
Idean bongasin Reformi-keskuksen lehdestä, jossa keittiömestari Simo Reijonsaari mainostaa näitä suosikikseen. Meinasin jo otsikoida, että uudenlainen snack, kunnes katsoin, miltä ajalta lehti on. 2/1999. Erilainen se nyt ainakin on.

Otin vapauden nimetä ruokalajin ulkonäkönsä mukaan soijasormiksi. Ehkä hivenen (tai mega-)gross (teiniajan slangia) nimi, mutta maku on kyllä eri kelpo. Ihan huomaamattani olen napsinut kokeilusatsin muutamaa viimeistä lukuunottamatta suihini, vaikka uunissa on “oikeaakin” ruokaa. Varmasti teen toistekin.

Soijasormet eli soijasuikale-snack

 • soijasuikaleita
 • kana- tai lihalientä
 • valkosipulia, chiliä, suolaa
 • paprikajauhetta

Keitä soijasuikaleita haluamassasi liemessä viitisen minuuttia. Kaada suikaleet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele turvonneista suikaleista liika vesi ja paista pannulla tilkassa öljyä rapeiksi. Pannulle voi makunsa mukaan sysiä esimerkiksi chiliä ja valkosipulia, itse tein näin. Kun suikaleet ovat sopivan rapeita ja ruskeita, kaada ne tarjoiluastiaan ja rouhi reilusti suolaa. Sitten koko jutun clóu: paprikaa. Se vasta sai paketin kasaan!

soijasormet
Pakettia voi sitten vielä ehostella erilaisin dipein, jos haluaa. Itse testasin sekä ultra light -majoneesia, samaista majoneesia wasabivahvistuksella että ketsuppia, ja ehkä tuo perusmajo toimi parhaiten. Ketsuppi tosin vahvistaa sormien lookista saatavaa ranskisvaikutelmaa, jos sitä kaipaa. Ja tämä viimeinen kuva on ihan silkka taidekuva, tiedättehän, ravintoa aivoille.

majowasabi

5 Comments »

 1. mmm… näyttää hyvältä. pitää ehdottomasti testata. saako noita soijasuikaleita ihan tavallisista marketeista, vai pitääkö etsiä etnisemmistä kaupoista? satutko muuten tietämään, saako tuoreita soijapapuja suomesta mistään? söimme niitä japanissa päivittäin ja ovat kyllä äärimmäisen maittavia. mums.

  Comment by hansus — 23.4.2007 @ 11.38

 2. Kivoja. Entä jos paprkajauheen lisäisi jo paistovaiheessa? Mielestäni sen maku muuttuu olennaisesti (paremmaksi)
  paistaessa, niin kun monien muidenkin (värikkäiden) mausteiden?

  Comment by vap — 23.4.2007 @ 13.43

 3. Hansus, kyllä noita ainakin suuremmista kaupoista mielestäni saa nykyään jo tosi hyvin. Luontaistuotekaupoista saa ihan saletisti myös, mutta kovempaan hintaan. Etnisistä en itse asiassa edes tiedä, että onko soijaa tässä muodossa? Suomalainen tuote taitaa olla. Tuoreista soijapavuista ei havaintoa, täytyykin selvittää. Jos joku tietääpi niin kertokaa!

  Vappu, no tokikin jo paistovaiheessa, itse vain luotin ensin pelkkään chiliin ja valkosipuliin ja vasta paiston jälkeen päätin, että lisää makua! Toimii näinkin että ei hätää jos on hajamielinen kokki. 🙂

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 23.4.2007 @ 14.25

 4. […] Sopii mun kiireeseen eli oma makuaistini on niin vihannesvirittynyt, että kävivät naposta hienosti. Huomattavaa samankaltaisuutta toki soijasormien kanssa. […]

  Pingback by MonkeyFood » Rehellistä ruokaa: palsternakkanapo — 3.5.2007 @ 18.01

 5. […] rouheesta, tofusta ja tempehistä suikaleisiin, joita olen joskus kyllä laitellut, mutta vain kerran sen verran onnistuneesti, että kokeilusta on kannattanut blogata. Vähitellen elo suikaleiden kera […]

  Pingback by MonkeyFood » Suikale muulin elämää — 8.12.2007 @ 19.37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress