MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

2.5.2007

Pinkki parisuhde (punajuuri-vuohenjuusto-lisäke)

Filed under: Arkiruoka,Optimoidut — Meri @ 20.55

Onhan laajalti tunnettua, että punajuuri on vuohen erityinen ystävä, joten mitäs sitä platoniseksi selittelemään. Ostin punajuuret alun perin kaupasta punajuurisosekeittoa varten, mutta tässä vaiheessa, kun kilon pussista on jäljellä ehkä pari mukulaa, olen kokannut tätä lisäkettä kahdesti ja lisäksi jotakin muuta. Kyllä keitonkin vuoro vielä tulee.

punajuuri

Tämä nyt on oma versioni, ei juurikaan erilainen Oliivian luomuksesta. Kaunista on ja juurevaa. Itse käytin vuohenjuustona jostain ruoasta ylijääneitä kevytvuohiksen kuoria, jopa niiden kanssa ihanaa.

Punajuuri-vuohenjuusto-lisäke

 • kaksi punajuurta
 • hapankaalia
 • pieni pätkä kevytvuohenjuustoa
 • (kaskinaurista – itse lisäsin, mutta liitto lienee täydellisin ilman)

Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuullota öljyssä keskilämmöllä hapankaalin kera, kunnes purutuntuma on sopiva ja murustele joukkoon vuohenjuusto. Juusto sulaa nopeasti hieman ja lisäke on juuston lisäämisen jälkeen valmis tarjottavaksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Ilman vuohenjuustoa tämä lisäke sai potkua juustokuminasta eli jeerasta, silloin nauriin tilalla taisi olla porkkanaraastetta.

5 Comments »

 1. Aih ja voih! Onpa herkullisen näköistä ja kuuloista. Tämä on varmasti vieläkin parempaa kuin pelkkä punajuuri vuohenjuuston kanssa… Melkein maista hapankaalin tänne saakka tuosta kuvasta…

  Comment by oliivia — 3.5.2007 @ 17.57

 2. Musta on tullut kipee hapankaalifani! Halpaa, herkullista ja terveellistäkin. Porkkanasta ja hapankaalista syntyy kans hyvä lisuke ketsupilla maustettuna (miten mä työnnän sitä ketsuppiakin nykyään joka ruokaan :-D).

  Comment by ylimuuli — 3.5.2007 @ 18.04

 3. No ehkä siksi, että ketsuppi sopii joka ruokaan. Hävettää tunnustaa, mutta viimeksi laitoin sitä kylmäsavulohipastaan. Ja Saarioisten maksalaatikkoon ketsuppi menee ihan kybälle. Varsinkin jos ei ole mansikkahilloa.

  Comment by polkkapossu — 3.5.2007 @ 22.44

 4. Ketsuppi toimii ihanasti paistettujen munien kanssa 🙂

  Comment by Välispiikki — 4.5.2007 @ 8.13

 5. Ehkä, ehkä. Todellinen synninpäästö kun oikea kokkikin on kilahtanut ketsuppiin. 🙂 Savulohipasta on jo saavutus! Ketsupissa olis kyl kanssa haasteainesta. Hilloja mäkin tuuppaa välillä erikoisiin yhteyksiin, nyt vaan ei oo hetkeen ollut mitään hilloa. EHkä reissusta tarttuu mukaan joku hyvä.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 4.5.2007 @ 8.17

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress