MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

6.6.2007

Piknik-evästä osa I: fetavartaat

Filed under: Arkiruoka,Sallad — Meri @ 21.22

Viikko pari sitten juhlittiin lähipiiriin kuuluvan neitokaisen 2v.-syntymäpäiviä sekalaisen seurakunnan voimin ja hieman retkiolosuhteissa. Tarjolla suolapalana oli nakkipasteijoita (äitini kokkailuja) ja fetasalaattia varrasmuodossa sekä limua ja mehua. Ruoat hupenivat hurjasta määrästään huolimatta joutuisasti sekä nuorempien että vanhempien osallistujien suihin ja niitä koetettiin ulkopuolisten toimesta myös kovasti ostaa. Ei myyty mutta annettiin.

varras
Tässä inspiraatioksi taiteilemani kreikkalaiset salaatit vartaissa. Idea on jostain männä vuoden Maku-lehdestä, jossa Selinin Jaakko esitteli ajatuksen. Tosin siinä käytettiin ohuttakin ohuempaa kurkkua, jolloin viipaleet olivat renkaita ja oliivit pujotettiin pienten punasipulirenkaiden väleihin. Vaan menipä näinkin ja itse söin varmaan kymmenen! Fetan tulisi olla mahdollisimman isoissa paloissa ettei ihan murene käsiin kokoamisvaiheessa. Hassua, miten voi tavan salaatti maistua eriltä varrasmuodossa.

fetavartaat
Piknik-evästen seuraavassa makeammassa osassa Meren keksit ja ihanat marengit.

1 Comment »

  1. […] kekkereissä fetavartaiden kanssa edustivat nämä makeat herkut, jotka olivat oikein menestys. Itse pidin myös kovasti ja […]

    Pingback by MonkeyFood » Meren keksit ja marengit — 28.10.2007 @ 15.57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress