MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.6.2007

Kanin salaatti ja sateenkaaren päässä pähkinäaarre

Filed under: Nuts!,Sallad — Meri @ 14.31

kaninsalaatti

Kotona työskentelyssä on puolensa. Ehtii ja saa kokata aivan mitä haluaa! Kahvit voi keitellä sopivassa välissä ja punttiksella piipahtaa. Ainoa, mitä kaivattaisiin, on itsekuri. Houkuttelevat keittokirjat, ruokalehdet ja iloinen internet vetävät puoleensa magneetin lailla eikä hommista meinaa tulla mitään. Vaan tänään on jo tehtynä sopivasti tuottavaa puuhaa ja työmoraalisen lautakunnan hyväksyntä näiden mäsäytysten valmistukseen ja nauttimiseen on saatu. Silti, onneksi tämä kotoa työskentely on harvinaista.

Kanin salaatti

 • kypsä kalkkunan filee (reilu 100 g)
 • kourallinen hillosipuleita
 • kourallinen kidney-papuja
 • pätkä kurkkua
 • kovaksi keitetty kananmuna
 • 2 rkl paahdettua sipulia

Kuutioi kalkkuna ja kurkku. Silppua hillosipuleita pienemmiksi, murskaa muna haarukalla. Sekoita ainekset ja lisää joukkoon reilusti paahdettua sipulia. Täyttävä ja maukas.

sateenkaari

Aarresalaatti (porkkana-pähkinäsalaatti yhdelle)

 • 2 keskikokoista porkkanaa
 • 30 g suolapähkinöitä
 • 1 rkl punaviinietikkaa
 • 1 rkl maapähkinä- tai hasselpähkinäöljyä
 • pari tippaa seesamöljyä

Suikaloi porkkana mandolla tai käsin ohueksi ja lyhyeksi suikaleeksi. Sekoita joukkoon pähkinät ja muut aineet. Sotke. Naposta suuhusi! Ohje on Nigellan Forever Summer -kirjasta ja pähkinäisenä veti heti huomioni puoleensa.

Nimellä on historiansa, alkuperäiskielellä se kuuluu Rainbow Room’s Carrot and Peanut Salad. Nigella tekee tätä tuplasatsin ja syö kaiken mieluiten itse, minä tein varmuudeksi vain puolikkaan ja juu, makuuni tismalleen!

2 Comments »

 1. […] 5 (200 astetta) n. 20 minuuttia tai kunnes kypsiä. Tarjoile täytettyjen paprikoiden ja Aarresalaatin kanssa. Käytä uunia edelleen hyväksesi ja lykkää sinne etukäteen valmistelemasi Kullanmuru, […]

  Pingback by MonkeyFood » Kaasua, komisario Muuli — 15.6.2008 @ 18.20

 2. […] jonka seuralaisiksi tilasin itseltäni puhdasta Nigellaa. Ensimmäinen ja koestettu valintani oli Aarresalaatti, jonka porkkanaisuus toi klassista kouluruokamaisuutta yhdistelmään. Eikö teilläkin ole hatara […]

  Pingback by MonkeyFood » Kaikki rakastavat Nigellaa — 28.12.2008 @ 17.13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress