MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

7.7.2007

Seitsemän kertaa seitsemän

Filed under: Lätinää — Meri @ 11.58

…ja muut habitustani glorifioivat faktat! Kiitos, Sohvi, haasteesta. 🙂 Kuvan on ottanut Vappu viime kesänä. Pidän tästä kuvasta.

meri

1. Isäni esiintyi Speden elokuvassa Noin seitsemän veljestä osana väkijoukkoa ollessaan armeijassa Suomenlinnassa. Tästä johtuen olen katsellut ko. elokuvan lapsena kymmeniä kertoja ja huokaillut nuoren Dannyn kauniin ulkomuodon ja äänen perään. Todellakin. Saisinko aarrekammion avaimen?

2. Olen närppijöiden kruunaamaton kuningatar. Ei ole olemassa niin pientä hapankorpun kappaletta tai karkkia, etten minä siitä napsaisisi puolikasta tai murenaa. Eikä ole niin tiukkaan ruuvattua hillosipulipurkkia tai huolella paketoitua juustoa, etten sitä seikkailisi avaamaan ja omine sormineni repisi makupalaa. Närppiminen rajoittuu yleensä oman kattoni alle. Tapa periytyy äidiltäni, jonka kanssa olemme pidättelemätön ruokien osittajakaksikko ja aiheutamme harmaita hiuksia lähipiirimme miehille.

3. Tulen kovin onnelliseksi, kun ihmiset nauttivat valmistamistani ruoista.

4. Lapsena olin kateellinen isoveljelleni, jolla oli yhdessä asunnossamme oma yläkomero. Vanhojen talojen yläkomerot ovat sellaisia, joihin mahtuu ihminen tai useampia vaivatta ja jotka jatkuvat syvälle. Muistan ikuisesti, kuinka veljeni kertoi, että yläkomerossa on aarteita ja kuinka hän kerran tuli komerosta hampurilaisen kera. Aarteiden aarre!

5. Maailmankuvaani ovat muokanneet merkittävästi mm. sellaiset kirjat kuin Mestaritontun seikkailut, Onneli ja Anneli, Blytonin seikkailusarja, Neiti Etsivät, Veljeni Leijonamieli, Piilomaan pikkuaasi, Hessen Demian, hevostyttökirjat, Katorian kuningas, Anna-kirjat, Marianne Fredrikssonin Simon, Papillon, Merete Mazzarellan ja Leena Landerin teokset, Greenen Miehemme Havannassa, lukemattomat dekkarit ja ehkä miljoona muuta. Rakastan kirjoja.

6. Sielunmaisemani on saari merellä, auringonkimmellys tyrskyissä, lokkien huuto ja kuuma kallio.

7. Kesäisin olen töissä Karjalohjalla leireillä, jossa roolirepertuaariini kuuluvat mm. DJ Veijo, Marco B., Kari Salmelainen sekä tuoreimpana karaokestara, jonka on aina laulettava Mäntsälä mielessäin stand up -tyyliin. Leirit eivät suinkaan ole pelkkää showta, vaan uiminen, tanssiminen, valokuvaus, runoilu, kokkisodat, soittaminen, letunpaisto, seikkailut, punttis, syöminen, lenkit, lukeminen, keskustelut, rentoutus, juhliminen, maakellaridisko, pelaaminen (musiikki-alias ja ligretto!), nauraminen, nautinto ja hikoilu muodostavat majoriteetin ajankulusta.

Haastan Polkkiksen ja Välispiikin. Paljastuksia! 😛

11 Comments »

  1. Onneli ja Anneli

    Comment by Sohvi — 7.7.2007 @ 14.59

  2. Mitenkä tuosta minun kommentista tuli vain alku esiin?? Loppu oli ilmeisesti julkaisukelvotonta…

    Piti sanomani, että Onneli ja Anneli on paras lastenkirja ikinä

    Comment by Sohvi — 7.7.2007 @ 15.02

  3. jaaha, eihän tämä anna lainkaan lisätä mun kommentteja!

    Comment by Sohvi — 7.7.2007 @ 15.03

  4. Mestaritontun seikkailut on ihan paras! Ja sitä edeltävä Päivikin satu! Ihan parhaita!!

    Onnelista ja Annelista tykkään myös, ostin pari vuotta sitten “Onnelin ja Annelin kootut” 🙂 Vaaksanheimot ovat ihania!

    Comment by Välispiikki — 7.7.2007 @ 15.36

  5. Välispiikki, luit ajatukseni, yritin muistella mikä niiden nukkekodissa asuvien pikkuihmisten nimi oli 😀

    Comment by Sohvi — 7.7.2007 @ 16.26

  6. Välipalakeittiössäkin on nyt avattu salaisuuksien kammio 🙂
    http://valipala.blogspot.com/2007/07/fakta-homma.html

    Comment by Välispiikki — 7.7.2007 @ 16.44

  7. Muitakin Onnelin ja Annelin ystäviä! Itsekin olen suunnitellut kirjan hankintaa, olisihan se oltava. Piilomaan pikkuaasin ostin jo jokunen vuosi takaperin. Näissä kirjoissa on sellaista oikeanlaista vetovoimaa, sopivasti totta ja surrealismia, että mieli ihan pakahtuu! Oletteko muuten potterlaisia? Odotan viimeistä kirjaa kuin kuuta nousevaa… Niiden mielikuvituksellisuus ja samalla uskottavat henkilöhahmot ovat tietysti myös klassikkoainesta.

    Sohvi, on tullut spämmikommentteja tässä parina päivänä, ehkä siksi Monkey kenkkuilee kommentoinnin osalta. Ei näy kuitenkaan pantanneet sinun kommenttejasi. 🙂

    Välispiikki, julkaise! Julkaise! Siis kirjallisuutta. Itselläni on samanlaisia haaveita ollut koko elämäni, ehkä sitten joskus… 🙂

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 8.7.2007 @ 8.13

  8. Ai onko potterlaisia??? Kysyt vielä 😀 En tiedä pitääkö meille ostaa kaksi kirjaa, koska tappeluhan siitä syntyy kuka saa kirjan ensin lukea (ja pidätellä juonipaljastukset sisuksissaan!)… Leffakin täytyy tsekata, vaikka eihän ne kirjan tasolle voi yltää, katsottavia silti.

    Comment by Sohvi — 8.7.2007 @ 15.17

  9. Kesäloma päättyy samoihin aikoihin kuin vika Potter ilmiintyy eli menee taas yölukemiseksi!

    Comment by Välispiikki — 8.7.2007 @ 15.33

  10. Paitsi kiinnostava kokki, olet myös armoitettu kertoja!

    Comment by katriina — 8.7.2007 @ 18.39

  11. Sohvi, mä en onneksi joudu tappelemaan 😉 Leffat katson myös aina, vaikka kirjojahan ne ei koskaan piekse. Ensi viikonlopuksi pitäisikin varata liput!

    Välispiikki, edelliset pari Potteria ovat onnistuneet julkiintumaan juuri sopivasti ennen lomaani, jotka ovat suuntautuneet etelänmaille rantatuoleihin. Niissä olen ne nautiskellut mitä suurimmalla antaumuksella. Nyt on suuntana vain Ahvenanmaa, ehkä se sujuu sielläkin 😀

    Kiitos, Katriina. Sinunlaiseltasi sanansäilän sivauttajalta otan tämän aivan spesiaalikohteliaisuutena. 🙂

    Comment by ylimuuli — 8.7.2007 @ 22.15

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress