MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

24.10.2007

Kymmenen pientä lihapullaa!

Filed under: Arkiruoka,Gluteeniton,Sieniä,Soija,Vege — Meri @ 21.16

ketsupilla
Huijasin, eihän näissä mitään lihaa ole, vaikka soijarouhetta voikin nimitellä iloisesti eräjauhikseksi. Silti ovat maukkaita ja mahtavia ihan lihapullameiningillä. Jos ohjeeseen lisäisi vielä hieman rasvaa, koostumuskin olisi yksi yhteen. Nyt hieman rapeampi. Inspiratsuunia aistin Vegemisiä-blogin soijarouhe-herkkusienipihveistä, vähän yksinkertaistaen. Aika terveellinenkin setti tästä pääsi tulemaan, vain hitunen hiilaria ja hyvät prodet.

Soijarouhepallerot (10kpl)

 • 1 dl tummaa soijarouhetta (olkoonkin, että ero vaaleaan on vain väriaine)
 • liemikuutio
 • pieni porkkana
 • 1 iso herkkusieni
 • 2 rkl sipulikeittoaineksia
 • 2 valkuaista
 • pippuria, soijakastiketta
 • paprikajauhetta

Napsaa uuni 200 asteeseen. Turvota tai keitä soijarouhe liemikuutiolla maustetussa liemessä (käytin kana-), 5 min. Valuta ja painele rouheesta turhat nesteet. Pilko herkkusieni hyvin pieneksi silpuksi ja sekoita rouheeseen. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää sipulikeittoainesten kera seokseen. Lapa joukkoon kaksi valkuaista sitomaan seosta (voit käyttää keltuaisetkin) ja mausta soijakastikkeella, mustapippurilla ja paprikajauheella.

soijarouhepullat
Uuniin! Suunnilleen 20 min. ja pallerot odottavat ottajaansa. Vahvasti suositan pullien oheen ketsuppia, joka saa aromit lentoon!

6 Comments »

 1. Kära Überapina,

  Ajattelinpa tuossa, että oon aika vähän käytellyt soijarouhetta. Sä selvästi oot viskellyt sitä vähän enemmänkin, joten panisitkos mua parhaalla soijarouheohjeellas, kiltti. Tai ei tarvi ohjettakaan laittaa, ideatkin riittävät. Toki näitä pullasiakin voisin tehtailla.

  Comment by polkkapossu — 25.10.2007 @ 16.10

 2. Mon Cher!

  Vihdoinkin kiinnostut soijarouheesta 😀 Sitä voi tosiaan viskellä lähes mihin tahansa mihin jauhistakin tuuppaisi, ellei jauhiksen rasva pelaa olennaista roolia.

  Parhaat soijarouheruoat oman kokemukseni mukaan ovat chili con carne Jamien tapaan eli höystettynä aurinkokuivatuilla tomaateilla (Onnenpäivät). Vastaavaa mm. läheinen kasvisravintola Silvopleekin (http://www.silvoplee.com/index.html) tarjoilee vähän väliä, erinomaista, valmistus pitkän hauduttelukaavan mukaan.

  Toinen johon ihastuin kovin on ollut kurpitsasta tekemäni “perunasoselaatikko”, mausteita voi luntata postauksesta http://monkeyfood.net/2007/09/21/aurinko-nousee/, jonka ylijäämistä sen tein. Soijarouheen turvotan aina kasvis- tai kanaliemestä ja puristelen sitten liiat nesteet pois. Jos haluaa voi vielä paistella sitä ja maustaa ketsupilla (eläköön arkiruoka). Makeahko kurpitsa tekee mainiosti seuraa soijalle. Bataatti toimisi myös.

  Kolmas, johon soijarouhe uppoaa upeasti on moussaka. Lasagneen myös. Riittäskö nää tavisideat alkuun kun fancympää ei oikein ole?

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 25.10.2007 @ 21.09

 3. Bella enamorada!

  Soijarouheesta oon ollut oikeastaan kiinnostunut jo pidemmän aikaa, vaikka en kovin rakasta jauhelihaa mihinkään vaihdakaan. Chili con soja on ehdottomasti hyvä idea. Moussaka on suurta herkkuani
  joten se menee ekaksi listalle. “Perunasoselaatikkoa” tulen testaamaan, sillä kurpitsan käyttöastekin on jäänyt kovin vähäiseksi. Muutama viikko sitten tein johonkin Intian suuntaan vivahtavaa pahaa kurpitsakeittoa, joka kolmen jääkaappipäivän jälkeen oli muuttunut herkuksi.

  Soijan rasvattomuus tosiaan vähän mietityttää. Taidankin tehdä soijapullia, jotka käärin pekoniin ja paistan voissa 😀 Hei mutta nehän voisivatkin olla hyviä tapaksia. Lupasin mennä ens kuun lopulla tekemään tapaspöydän yksiin pikkujouluihin, enkä oo vielä suunnitellut yhtään…no aikaahan toki on reilu kuukausi.

  Comment by polkkapossu — 26.10.2007 @ 7.24

 4. Vaikka uppopaistaisit! 😀 Mites sulta saa kiristettyä tollasia lupauksia? 😛

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 26.10.2007 @ 15.39

 5. Heh, helposti 😀

  Comment by polkkapossu — 27.10.2007 @ 9.51

 6. […] nää näyttää ihan samalta kuin mun soijarouhepullat, bon […]

  Pingback by MonkeyFood » Maistuisko pikinen mafinmään? — 4.11.2007 @ 21.19

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress