MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

21.9.2007

Aurinko nousee

Filed under: Eksotiikkaa,Optimoidut,Vege — Meri @ 22.11

Kiitos Tuulentuvan syyskilpailun tartuin välittömästi muuliaasia sarvista kun uusin Gloria lopsahti luukusta ja pistin kurpitsareseptin kokeiluun. Ja nyt paistaa Apinanruokakeittiössä hehkuvan oranssi aurinko! Kauniin kultaiseen kurpitsaan on kerättynä koko kesän säteet ja vitamiinit juuri tällaisia vettä roiskivia syksyisiä päiviä varten. Myrtymys haihtuu, kun maistaa toisiinsa lenseinä nojailevien kurpitsalohkojen täyteläisen maun.

kurpitsaa

kurpitsa2

Syyskuun aurinko eli paahdetut kurpitsalohkot

  • 1-1,5 kg kurpitsa
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 2 tl oreganoa
  • 0,5 tl fenkolinsiemeniä
  • chiliä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • loraus oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja lusikoi siemenet pois. Leikkaa kahtia ja edelleen peukalonpaksuisiin lohkoihin varovaisuutta kokkiveitsen kanssa noudattaen.

Rouhi mausteet morttelissa ja kaavi ne kulhoon, lisää öljy. Oma Jamie Oliverin Flavour Shakerini teki huipputyötä mausteseoksen suhteen, öljyn voi lisätä shakeriin suoraan. Hiero mausteseosta kurpitsanlohkoihin (Gloria neuvoo kierittämään lohkoja seoksessa mutta en oikein näe sen tapahtuvan) ja nosta lohkot pellille kuoripuoli alaspäin, vieri viereen. Paahda lohkoja uunissa n. puolisen tuntia kunnes ne ovat pehmenneet. Tarjoa ihan silleensä kuten itsekin tein tai lisukkeena.

kurmitsa

7 Comments »

  1. Kyselit äitini lihapiirakoiden katkaraputäytettä… Muistaakseni täytteeseen tulee sulatettuja katkarapuja, keitettyä riisiä, keitettyä kananmunaa hienonnettuna, paistettua sipulia, tilliä, currya ja suolaa.:) Ei niitä kait enää lihapiirakoiksi voi sanoa, mutta hyvä korvike tuo on ollut jauhelihatäytteelle siitä asti, kun lihaa lakkasin syömästä.;)

    Comment by Kmsu — 22.9.2007 @ 6.28

  2. Kmsu, houkutteleva korvike ehdottomasti, täytyy laittaa pikimmiten kokeiluun. Ehkä pitää kuitenkin koettaa uunikypsennystä tällä kertaa, tietääpähän sitten onko siitä mihinkään “lihisten” yhteydessä, epäilen 😉 Juuri kokkailen näistä kurpitsanjämistä muuten myös korvikeruokaa, eli “lihaperunasoselaatikkoa”, jossa soijarouhe on liha ja kurpitsa on peruna. On kai se silti lihaperunasoselaatikko?! 😀

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 22.9.2007 @ 19.56

  3. […] Tämä toinen uuniruoka on kurpitsapostaukseni perillinen, sillä ylijääneet paahdetut kurpitsat piti hyödyntää eteenpäin. Sattumalta ruoasta tuli ihan järettömän hyvää! Kuvia ei ole, sillä joudun pärjäilemään muutaman päivän ilman kameraa, mutta hei, eihän se kauneus näiden ruokien valttikortti olekaan. […]

    Pingback by MonkeyFood » Patapataa ja yksi avunpyyntö — 23.9.2007 @ 15.32

  4. No arvaa oliko pakko käydä ostamassa aatteen värinen fleivör sheikkeri? Mitähän sheikkais ekana 🙂

    Comment by Välispiikki — 24.9.2007 @ 20.11

  5. Ohohoo, onneksi olkoon 😀 Parhaat sheikkaukset sit jakoon (myös äässin) 😛

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 24.9.2007 @ 20.21

  6. Hei! Maistuvatko nämä myös kylminä? Ajattelin vain, että järjestän viikonloppuna Halloween-bileet ja näitä olisi mukava tarjota siellä… varsin teemaan sopivaa ruokaa :).

    Comment by Aurinkotuuli — 31.10.2007 @ 11.35

  7. Moikka Aurinkotuuli,

    en oikein osaa varmaksi sanoa näistä kylminä, söin silloin heti lämpimänä ja seuraavana päivänä lykkäsin uuniin soseutettuna. Nappasin kyllä maut siinä välissä ja muistan, ettei ainakaan pahaa ollut 😀 Mutta ehkä lämpimänä parempia kuitenkin. Jos tarjoaisin kylmänä, paahtaisin ehkä hivenen kuumemmalla vielä lopuksi, tulisi kiinteämpi pinta ja ehkä sellaista hyvää karsinogeenin makua joka on kylmänäkin ehtaa 😉 Ja ehkä siipaloisin vähän ohuemmiksi, tekisin enemmän lastutyyliin. Mites se?

    Comment by ylimuuli — 31.10.2007 @ 22.38

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress