MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

3.11.2007

Ylimuuli eineskaupoilla (lohitortilla)

Filed under: Arkiruoka,Kala,Maidoton,Sallad,Soija,Soosit — Meri @ 13.45

Olen saanut viime päivinä parikin huomautusta siitä, että Monkeyssa ollaan nykyään niin terveellisiä. Asialle on selvästi tehtävä jotain. Yritän paikkailla liiallista optimointia nyt alkuun osin eineksistä koostuvalla lohitortillalla ja pian postaan saman aterian jälkiruokana nautitun herkun. Oisko siinä alkuun vai pitääkö laittaa lisää vettä myllyyn?! Itselleni ainakin poikkeuksellinen hiilarifestari, mutta olipa sitten nälkäkin aamulla, sen siitä saa kun alkaa leikkiä sokereiden kanssa. 😉

lohitortilla

Lohitortillat

 • 300g fajitas-marinoituja kirjolohisuikaleita
 • täysjyvätortilloja
 • marinoituja porkkanoita (tämä marinadi)
 • jäävuorisalaattia
 • paprikaa
 • gari-inkivääriä
 • soijajogurttia
 • wasabia
 • hunajaa, suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja lykkää sinne folioon kiedotut tortillat. Paistele kirjolohisuikeleet pannulla kypsiksi, n. 5 minuuttia. Pilko salaatti ja paprika. Sekoita soijajogurttiin sopivasti wasabia (n. 1tl wasabia/3rkl juggea), tujaus hunajaa ja sopivasti suolaa. Avaa porkkanapurkki ja gari. Kokoa uunilämpimälle tortillalle kaikkea valmistelemaasi ja appostele onnellisena. Nopeaa, helppoa ja hyvää.

Pakko mainita tänne vielä, että marinoidut porkkanat sopivat erinomaisesti myös salaatteihin. Äsken nautin seuraavanlaisen treeninjälkeisen ruokaloisen.

Lounassalaatti

 • marinoituja porkkanoita
 • tonnikalaa vedessä
 • pala Polar 5% -juustoa
 • jäävuorisalaattia
 • kesäkurpitsaa
 • tuoreita herkkusieniä
 • lehtiselleriä
 • pestoa
 • suolaa, pippuria

Valuta tonnikala ja porkkanat. Revi jäävuorisalaatti, pilko kesäkurpitsa, sienet ja selleri pieneksi kuutioksi. Kuutioi samoin juusto. Sekoita ainekset ja mausta lusikallisella, parilla pestoa ja rouhi päälle vielä tarvittaessa suolaa ja ainakin pippuria. Kunnolla mullinmallin ja sitten napaan!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress