MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

5.11.2007

Marinoitu salaatti ja kylmät tunabiffit

Filed under: Arkiruoka,Kala,Kevyt,Sallad,Side order — Meri @ 22.46

Lienee vähän turhanaikaista postata tätä atriaa erikseen, mutta koska Monkey on alkanut omana keittokirjanani, jotta hyvät reseptit säilyisivät, laitan tämän vaikka sitten itselleni muistiin. Asiat unohtaa nopeammin kuin sitä itse kuvittelee.

marinoitusalaatti

Kyseessä siis arkisen terveellinen ja täyttävä ilta-ateria, johon pohjaksi revitään tavallista jäävuorisalaattia Jamien Oliverin suureksi kauhuksi. Itse pidän jäävuorisalaatin rapeudesta ja syön sitä mielelläni. Lisäksi tulee aikaa myöden kalliiksi iskeä joka roponsa ties minkä mizunan tai lollorosson ostoon, niin mielelläni kuin niitäkin appostan.

Jäävuorisalaatin päälle kumotaan marinoituja vihanneksia, jotka on ensin valutettu siivilässä. Marinadi oli tämän tyyppinen, hieman varioitu. Valkosipulin jätin pois ajatellessani lämmöllä treenikumppaneita.

Marinoidut salaattivihannekset

  • kesäkurpitsaa
  • porkkanaa
  • parsakaalia
  • herkkusieniä
  • oliiviöljyä
  • valkoviinietikkaa
  • hunajaa, suolaa
  • basilikaa tms. kuivattuja mausteita, en edes muista mitä tähän lykkäsin

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi, samoin porkkana. Paloittele sienet noin neljään osaan ja riivi parsakaalista pienenpieniä nuppuja. Iske marinadipurkkiin ja perään öljyä, valkoviinietikkaa, hunajaa ja mausteet. Kääntele niin että kaik saavat osansa kastikkeesta ja laita jääkaappiin. Syö aikaisintaan seuraavana päivänä, ja käännä purkki välillä vaikka ylösalaisin (laita varuiksi lautaselle, jos vaikka vuotaa).

Kuten mainittu, levitä marinoituneet vihannekset tavissalaattipedille ja liitä annokseen proteiininlähde. Itse söin eilisestä jääneet kaksi (purkki-)tonnikalapihviä, jotka maistuivat kylmänä minulle vielä paljon, paljon paremmin. Seurakseen ne saivat vielä kaiken, mitä sweet chili -pullon pohjalta irtosi. Jeejee, maha täys ja mieli hyvä. Jälkkäriks suolikaakkuu, ohje seuraa.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress