MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

24.1.2008

Muhevaa Thai-makeaa

Filed under: Banaani,Eksotiikkaa,Maidoton,Thai — Meri @ 20.52

Kun eilen syötiin pitsaa, niin tänään on jälkiruokaa. Heleppoakin helepompi thai-jälkkä on ainakin omaan makuuni. Mikä parasta, siinä on banaania! Apinanruokablogin ei sovi lainkaan ylenkatsoa velvollisuuttaan tämän jalon, Reilun ja keltaisen hedelmän käytön edistämisessä.

banacoco

Samettista banaanikookossoppaa söimme jo Phi Phillä jossa nappasin ohjeenkin mukaan, mutta havainnollisimmin eli videona ne löytyvät samasta osoitteesta kuin tuo terveellinen musse. Kokki ei ole yhtä korni kuin mussepariskunta, mutta aika häsääjä. Onneksi ohjeet ovat myös kirjallisena ja resepti niin helppo, ettei häsäyskään hämää onnistumasta.

Banaanikookkossoppa (neljälle)

 • 3 melko kypsää Reilun kaupan banaania
 • 400 ml kookosmaitoa (1 prk)
 • 1 tl suolaa
 • sokeria tai muuta makeaa (videolla 0,75 dl)

Mittaa kookosmaito kasariin ja lämmittele miedolla lämmöllä. Samalla kun kookos kuumenee, kuori banaanit, halkaise ne pituussuuntaan ja paloittele suupalankokoisiksi. Kun kookosmaito alkaa porista, lisää sinne suola, banaanit ja suuhusi sopiva makeus. Keitä kaksi minuuttia ja poista levyltä. Kaada annosastioihin ja tarjoa joko lämpimänä tai lisää joukkoon jääkuutioita viilentämään soppaa, jolloin jälkkä on heti fancympää. Maku ei tosin juuri muutu.

Ja sitten sama samba Kain kanssa –> katso video.

Kokkasit mun kaa tai Kain, tuotos on taatusti muheva ja maukas. Lisäsin omaan kahden hengen soppaani myös eiliset jämäananakset ja pidin niiden pirteydestä, mutta Lihansyöjän mielestä ananakset olivat turhan eri maailmaa muun muhevuuden keskellä. Siis mitä vattua.

2 Comments »

 1. Tässä se kookoskinuskibanaaniohje, josta oli puhetta
  http://valipala.blogspot.com/2007/02/kkimakeeta.html

  Comment by Välispiikki — 28.1.2008 @ 10.44

 2. Awwwwh 😮 Jo on ohje. Sopivan tilaisuuden tullen täällä syödään banatsinuskii!

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 28.1.2008 @ 16.52

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress