MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

28.1.2008

Salamahaaste syttyy!

Filed under: haasteet — Meri @ 22.23

Kun kuukauden ruokahaaste on nyt pyörähtänyt yhden vuoden ympäri ja ruokablogaajat alkavat olla erinomaisia pelureita, on aika heittää sen kanssa ristiin rastiin kulkemaan toinenkin haastepallo! Jotta ruokablogeissa pysyttäisiin hereillä, nyt syttyy Salamahaaste, jossa aikaa kokkailuun on vain viikko. Osallistujiakin on vain yksi kerrallaan: ensimmäisenä tulilinjalle pääsee itseoikeutetusti kuukauden ruokahaasteen luoja, Sorsanpaistaja.

Salamahaaste

Haastettu: Sorsanpaistaja

Haastaja: Monkeyfood

Deadline: 5.2.2008

Valmista mikä tahansa ruoka tai ateriakokonaisuus*, joka sisältää seuraavia kahta raaka-ainetta

 • kalkkuna
 • tuore fenkoli

Ilmoita haastajalle, kun olet valmistanut ruoan. Haastajana sitoudun kokeilemaan reseptiä ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Reseptiin saa vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin on suotavaa pistää. Outokin saa olla. Pääasia on pitää hauskaa!

Siinä. Breik ö leeg! Nyt meikäläinen voi vaan venttailla 😛

*tarkennuksia: ateriakokonaisuus ei tarkoita esim. alku- ja pääruokaa, vaan ainesten tulee esiintyä samalla lautasella.

Kun haastaja on suoriutunut tehtävästään, on hänellä oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamalleen blogikokille. Ennen haastamista haastaja tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä.

Tarkoitus on, että haastaja valikoi sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisi jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisi oppia käyttämään. Haastajan tulee perehtyä haastamaansa blogiin riittävästi, jottei valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, haastaja voi vaihtaa tuotteet.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujilta edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa. Now let’s play! 😀

[Jos havaitsette haasteessa muita porsaanreikiä, ilmoittakaa toki niin tilkitään. Innostuksessani en välttämättä ole harkinnut kaikkea loppuun saakka.]

25 Comments »

 1. Hehee, hauska leikki! Pari kysymystä.

  Eli täytyykö nuo raaka-aineet yhdistää yhteen ruokalajiin (esim. fenkolilla stuffattu kalkkuna) vai kelpaako ateriakokonaisuus (esim. kalkkunaa a la sorsanpaistaja ja lisäkkeenä fenkolimössöä).

  Ja ilmeisesti minä pääsen sitten kost… viskomaan palloa eteenpäin kun tästä kierroksesta on selvitty?

  Comment by cele — 28.1.2008 @ 23.55

 2. Mahtava idea! Salamahaaste, kuulostaa ihan joltain teräsmiesmäiseltä sähikäiseltä 🙂

  Comment by Anna — 28.1.2008 @ 23.59

 3. Mitä tapahtuu, jos haasteeseen ei kykene vastaamaan tai sen ainekset ovat kertakaikkiaan kelpaamattomia kyseisen kokin keittiöön? 😛

  Comment by jams — 29.1.2008 @ 0.04

 4. Cele, no hyvä jos leikit mun kaa 😉

  Mun mielestä ateriakokonaisuus on ok, jättää vähän enemmän väljyyttä suunnittelijalle. Niin olin ennalta ajatellut. Ja kyllä, pääset maksamaan potut pottuina ihan kenelle lystäät! Itse asiassa sen vielä lisään ohjeisiin, ettei haastetta ole pakko laittaa välittömästi eteenpäin, eli Salamahaasteen ei mun mielestäni tarvitse toteutua tarkasti vuoden jokaisena viikkona, vaan välissä voi olla ainakin päiviä, joskus (kesällä?) pidempäänkin. Rauhassa saapi miettiä, mitkä ainekset kiinnostaa.

  Anna, just sellasena tän on tarkoitus RÄJÄHTÄÄ läpi ruokablogien! 😀

  Jams, no mä sanoisin kyllä että haastajan tulisi sen verran perehtyä haastamaansa blogiin, ettei valikoi lihaa kasvissyöjällle tai hanhenmaksaa kenellekään, mutta muuten varmaan avoimella kokeilumielellä yrittää sellaisistakin jutuista, joita ei normaalisti hingu. Pakko ei tietenkään ole. 🙂 Jossei kykene onkin hankalampi, ehkä täytyy ensin varmistaa (kuten minä Celeltä), että toisella on ajallisesti mahdollisuus osallistua deadlinen sisään, siinähän ei vielä aihe paljastu. Oisko se hyvä?

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 29.1.2008 @ 6.44

 5. Miten mulla on sellainen tunne, että tämänkin kuulin lauantaina? Äkkiäpäs teillä pannaan toimeksi. Mutta hauskan leikin keksit.

  Comment by satujatar — 29.1.2008 @ 8.08

 6. Kivaa! Tuossa fenkolissa onkin haastetta kerrakseen, kun ainakin meikäläinen hoksaa käyttää sitä yleensä vain kalan kanssa. Jospa tässä tempautuisi itsekin Sorsakeittiön siivellä huimiin fenkolikokeiluihin! 🙂

  Comment by rosmariini — 29.1.2008 @ 10.53

 7. No hei Satujatar, tosiaankin puhuttiin tästä lauantaina 😀 Et kyllä hirmusen kaukana voinut olla tai sitten olit keskittynyt tankotanssiin.

  Comment by polkkapossu — 29.1.2008 @ 11.24

 8. *laulaa nuotin vierestä mutta kovaa* vain sata salamaa iskee tulta ja koko elämä räjähtää! Ei rakkautta voi riistää multa,
  toivo jäljelle jää!

  Comment by Välispiikki — 29.1.2008 @ 11.57

 9. Mulla on hutera pää ja harvassa korvia. Ja sen lisäksi liikuttuneessa olotilassa myös laulaa luikauttelen. Tarkoitus oli silleen hassunhauskasti vihjaista, että tuostakin taisimme jutella launantaina. Höh.

  Comment by satujatar — 29.1.2008 @ 12.12

 10. Miksei hanhenmaksaa valita kellekään?!1

  Comment by ville — 29.1.2008 @ 14.23

 11. Lauantaina juonittiinkin oikein urakalla! Tässä tulos. 🙂

  Ville, no siks kerta se on epäeettistä. Vai otatko sä kontolles sen hanhien pakkosyötön aiheuttaman ahdistuksen?

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 29.1.2008 @ 16.39

 12. Hanhenmaksa ei automaattisesti tarkoita sitä, että niitä pakkosyötetään. Esim Suomessa tuotetaan käsittääkseni hanhenmaksaa ja täällä pakkosyöttö on kielletty. hah!

  Comment by ville — 29.1.2008 @ 21.19

 13. Mahtaako hanhenmaksa muutenkaan olla kovin kiva haastepallon aihe. Kehtaa ainakaan itse mennä semmoista lähikaupasta kyselemään. 🙂

  Comment by rosmariini — 29.1.2008 @ 22.28

 14. Ville, hienoa jos näin on. 🙂

  Rosmu, hehhehehehe… Tästä voikin tulla jännä haastemuoto. Mutta nyt tiedetään ainakin kenelle hanhenmaksa on pedattu 😉

  Ja naurattaa; luin juuri aamun Hesarin, joka mainostaa, että huomisessa ruoka-Torstaissa käsitellään, kyllä vain, fenkolia! Haaste osuu aina ytimeen 😀 Viimeksi suklaahaasteen aikaan muistan myös ison suklaajutun heti haasteen julistamisen perään.

  Mutta kuten Rosma, itsekin haluan lisää konsteja fenkolin käyttöön. Sekä mausteena että mollukkuna. Se on niin hyvää.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 30.1.2008 @ 6.41

 15. Muuli pakotti jo kertaalleen jättämään hanhenmaksat tukkuun :'( Ensi kerralla etsin sen kotimaisen hanhenmaksan, eikä pakkopullasyytökset enää kelpaa!!

  Comment by akonan — 30.1.2008 @ 8.25

 16. Meillähän oli fenkolia keitossakin. Ollaan me sit niin in.

  Comment by satujatar — 30.1.2008 @ 9.57

 17. Minuakin saa heittää kotimaisella hanhenmaksalla…

  Comment by Välispiikki — 30.1.2008 @ 10.04

 18. MÄ en aio olla läsnä kun hanhenmaksaan sijoitetaan.

  Satujatar, kyllä vaan, niin aallolla!

  Välispiik, hehe, sori ku oon tällanen nipo 😉

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 30.1.2008 @ 20.16

 19. Oo vaan 🙂 Köyhät ritaritkin kokkaavat tänään herkkuja fenkolista. Me ollaan NIIIIIN ajassa!

  Comment by Välispiikki — 31.1.2008 @ 13.47

 20. Välispiik, kiitti. 🙂 Souuuuuuuu next millennium!!

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 31.1.2008 @ 16.35

 21. Valmista tuli:

  http://celebear.users.paivola.fi/sorsa/?p=524

  Comment by cele — 4.2.2008 @ 17.52

 22. […] Salamahaasteen aiheina olivat kalkkuna ja fenkoli, joista Sorsanpaistaja Cele loihti siis salaatin. Koska omppupomput aiheuttavat itselleni valitettavasti mahanvaivaa, korvasin ne luvan anottuani päärynällä. Lisäksi kalkkuna on kyllä ohjeen mukaisesti savustettua, mutta fileleikettä rinnan sijaan. Hakaniemen suurempi S-Market kun tarjosi tämän lähinnä parasta. Leike oli varmaan suolaisempaa kuin rinta, mutta tässä talossa suola maistuu. […]

  Pingback by MonkeyFood » Salamahaasteen supersaalis — 9.2.2008 @ 10.44

 23. […] taisi olla Salamahaasteen vastaus, kalkkuna-fenkoli-omenasalaatti, joka syöksi minut tälle uudelle kiertoradalle […]

  Pingback by MonkeyFood » Lempi-Lownas — 21.2.2008 @ 7.10

 24. […] viihdyttää itseäsi uutta vegaaniblogia odotellessa seuraamalla Salamahaasteen jälkiä halki […]

  Pingback by MonkeyFood » Pelastetaan salamahaaste! — 3.10.2009 @ 13.15

 25. […] viileän vaalea morsio eikä modernin hauskasti myöskään sulho, vaan pitkään kadoksissa ollut Salamahaaste. Sniff. Ryöväysoperaatio kohdistuu liian pitkään laakereillaan levänneeseen Kaikilla aisteilla […]

  Pingback by MonkeyFood » Salamahaasteen ryöstö — 29.11.2009 @ 18.59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress