MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

29.2.2008

Lovena lehtileipään

Filed under: Alakarppi,Lätinää,Leipää — Meri @ 15.55

Ette arvaa kuinka pelästyin tuossa taannoin, kun en löytänyt tutusta kaupan hyllystä Kavlin mahtavaa lehtileipää, tuota ohutta ja rapeaa täysjyvärukiista herkkupalaa. Yritin etsiä sitä muualtakin, mutta laihoin tuloksin. PANIK.

Lähestyin siis Kavlia välittömästi s-postiviestillä (alkaa tulla tavaksi) ja huojennuksekseni vastaus saapui pian; lehtileipää saa edelleen Suomesta, SOK vain on poistanut sen valikoimastaan. Sitä siis saa jatkossakin Keskon ja Tukon liikkeistä eli K- ja City-Marketeista, Stokkalta, Valtsuista ja Euromarketeista. HUH. Nimittäin sen lisäksi, että olen leivän makuun ja rapeuteen lovena, siitä pitäminen yhdistää myös minua ja edesmennyttä city-mummiani. Olisi ollut kurjaa menettää tämä jo ennestään heiveröisen ruokaketjun linkki. <3

Valkosipuli-lehtileipää ei muuten valmisteta enää Pohjoismaissa siitä syystä, että muut pohjoismaalaiset eivät siitä piittaa. Suomalaiset kuulema popsisivat sitä mielellään. Jaa se vielä, lehtileivästä, että siinähän on myös minimaalinen määrä hiilaria, jos nyt ketään kiinnostaa. 🙂

7 Comments »

 1. Olin unohtanut lehtileivän olemassaolon! Kuinka saatoinkaan! Tykkään näet minäkin siitä (e)lovena <3

  Comment by sammakko — 29.2.2008 @ 19.19

 2. Ja minä kun luulin ettei Kavli tee muuta kuin jotain ihmeellistä tähmää. Onnea kuukausikisan voittajalle, olihan hemapa! Ai niin ja panaanien kanssa saapi tulla kylään milloin vaan, mutta muistaakseni se oli siun tai VP:n vuoro emännöidä. Ja sitten kohta männään ylökylille! Hihhii.

  Comment by satujatar — 29.2.2008 @ 20.37

 3. ylökylä on kihroitusvihre, jossa pitäisi lukea yläkylä…

  Comment by satujatar — 29.2.2008 @ 20.39

 4. Sammakko, kuinka saatoit! Onneksi ei ole liian myöhäistä. 🙂

  Satujatar, mulle nää leivät on ollu aina Kavlin Se juttu, tähmistä en tiiä. Kiitos onnitteluista, aika päheetä pärjätä popparil! Enkä missään nimessä yritä luistaa emännöintivuorostani, kunhan täällä uhoilen apinanraivolla 😉 Ja eiks ylökylä ja yläkylä nyt oo aika synonyymeja?! Ainaki aliakses ois.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 1.3.2008 @ 9.49

 5. Kavlin tähmä = majoneesit ja voileipapikkelssit. Selvennös lisätään sanakirjaan satujatar – muu maailma.

  Comment by satujatar — 1.3.2008 @ 14.34

 6. Satujatar, ai niidenhän on se ihana voileipäpikkelssi! Tiedänhän mä sen, mun vanhemmilla on sitä usein, todella hyvää. 😛 Sinänsä ymmärsin kyllä tähmän, muttei tullut Kavlin tuotteita mieleen, että elä huoli, pärjään vielä juuri ja juuri ilman sanakirjaakin 😉 Ja aina voi selittää käsillä.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 1.3.2008 @ 18.47

 7. […] eikä sitä täällä mistään saa. Ja sitten taas pikkuisen thaimaalaisen Phi Phi -saaren Kavlin valkosipulilehtileipä osoittaa, että maailma on niin pieni (ja […]

  Pingback by MonkeyFood » Laukussa leipää ja piimää vaan — 7.4.2008 @ 16.36

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress