MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

7.4.2008

Laukussa leipää ja piimää vaan

Filed under: Eksotiikkaa,On the Road,Suklaa — Meri @ 16.35

Pidän kovasti matkustamisesta, siitä, että näkee uusia paikkoja, tapaa ihmisiä, kokee hajuja, makuja ja tunnelmia, nauttii auringosta tai juoksee raekuuroja karkuun, törmää toisenlaisiin treenikulttuureihin, alistuu suurkaupungin metrojen kiireeseen,  puhuu vieraita kieliä, tuntee hetkittäisiä yksinäisyyden ja erillisyyden tunteita, kaipaa kotiin, juhlii eksoottisilla tavoilla ja elää muiden arkea. Vieraissa maissa on toisaalta niin vierasta ja toisaalta taas kaikki on ihan samoin, ihmiset kun on ihmisiä kaikkialla.

vihreetämustaa

Ja koska ihmisten kaikkialla täytyy myös syödä, aitoa elämää on helposti tarjolla ruokakaupoissa. Paitsi elävänä, myös kaupan hyllyillä vieraina tuotteina, kummallisina punnitsemiskulttuureina ja hämmästyttävinä yhtäläisyyksinä. Kuten loppukesän Ahvenanmaan fillarireissu osoitti, niinkin läheltä löytyy ihan erilaisia asioita ja sellaisia, jotka pitäisi täälläkin saada kauppaan. Brittein quornia oli ainakin hetkelliset suursuunnitelmat alkaa maahantuoda ja Maarianhaminan Robert’s Coffeen lime-rooibos-teetäkin haikaan edelleen eikä sitä täällä mistään saa. Ja sitten taas pikkuisen thaimaalaisen Phi Phi -saaren Kavlin valkosipulilehtileipä osoittaa, että maailma on niin pieni (ja söpö).

Englannista roudasin kotiin parin agave-nektarin ja sen yhden agave-siirapin lisäksi mielettömän hyviä vegesipsejä (niin, onhan perunakin vegeä, mut ohan nää nyt enempi, ei saivarrella siellä!) ja Green&Black’sin suklaita. Kirsikkasuklaata maistoin jo paikan päällä ja sen ihastuttava happamuus sai kiintymään tuotteeseen pala palalta niin, ettei ilman ollut kotiin tulemista. Että laukussa ei varsinaisesti ollut loppujen lopuksi piimää tai leipääkään, vaikka suklaahan on sorkkaeläimen käntty 🙂

vegesips

Ja koska Polkkis on juuri harjoitellut valmistamaan pottulastui, laitan listalle seuraavaksi palsternakka-, porkkana- ja punajuurisipsit, pliis pyytää muuli!

Sitten jotain ihan muuta: Foodyn uusimpien postauksien listausta koskien sain aamulla s-postia, jossa kerrottiin ongelmien olevan tiedossa ja toivottavasti helpottavan, kun loppuviikosta julkaistaan Foodyn uusi versio. Sitä odotellessa, siis. Tuoretta toiminnallisuuttakin luvassa.

13 Comments »

 1. Lime-rooibos? Arvaa toki, kuka sattumoisin on huomenna puksuttamassa junalla Turkuun ja sieltä sitten pariksi päiväksi tähän mainittuun Ahvenanmaan kaupunkiin… Pakkohan siellä on vapaa-aikaakin olla, ei kun etsimään Robert’s Coffeeta. *naur*

  Hivenen harmitti, kun lähimmässä Roberts’sissa vaihtui vetäjä, ja teevalikoima supistui yhdestoistaosaan edellisestä. Liioittelematta. -_-

  Matkustamisesta ajattelen samoin kuin sin; nyt menee kai koko kesä töissä, mutta onpa rahaa myöhempää varten. Ruokakaupat ovat suosikkipaikkoja, ne kertovat todellisesta elämästä. Vieläpä harvinaisen kiehtovalla tavalla, mitäs me ruokafriikit…

  ~PaulaT

  Comment by PaulaT — 7.4.2008 @ 18.39

 2. Paula, no uijui, toivottavasti tuo ihana kahvila edelleen tarjoilee ko. teetä, täällä mantereella en ole löytänyt juuri tuota laatua saman sarjan kahviloista mistään vaikka usko minua, olen etsinyt 🙂

  Maarianhaminassa kannattaa muuten vierailla Indigo-ravintolassa jos vaan on saumoja, ainakin meidän kokemuksemme oli huippu! Hyvää palvelua ja uudenlaisia ruokia, oltiin ihan hurmiossa 🙂 Vai vaikuttikohan pohjilla ollut reilu viikko Ahvenanmaan muiden osien ruokatarjonta, joka ei ollut ihan kamalan monipuolinen… Haha. Mutta mihin vain verrattuna Indigo oli vierailun arvoinen. Parasta oli, kun istuin suoraan sellaisen akkunan kohdalla, josta näki keittiöön, hehehehe… Mitäs me friikit, niinpä 😉

  Comment by ylimuuli — 7.4.2008 @ 19.27

 3. Tervehdys Muuli! Kiva kuulla, että Foodyn ongelmat (toivottavasti) ovat korjaantumassa, sillä tuntuu ettei siellä näy nykyään enää juuri mitään.

  Comment by Vesimeloni — 8.4.2008 @ 8.24

 4. Koko Foody tympii jo rotan lailla.

  Comment by polkkapossu — 8.4.2008 @ 22.52

 5. Melooni, hmmm juu, ainakin näin väittivät. Loppuviikkokin on melkein jo aluillaan 🙂

  PP, no ehkä jonkin viemärirotan sitten sillä vesirotat on mun sydäntä lähellä. t. rutainen piisami

  Comment by ylimuuli — 9.4.2008 @ 5.44

 6. Huomenna on jo hyvin loppuviikko, toivottavsti Foody alkaa pyöriä jo silloin. Nyt ei näy vuodatuksen blogit enää ollenkaan.

  Muistin sinua blogissani 🙂

  Comment by Vesimeloni — 9.4.2008 @ 21.26

 7. Kun suklaa näyttää maistuvan, oletko päässyt vuosikerta- ja/tai tilasuklaiden makuun?

  Comment by ville — 10.4.2008 @ 11.01

 8. Nuo Green&Blacksit ovat kyllä hyviä, joitakin laatuja saa jopa täältä meidän Mansesta. Minttu on ainakin sopivan tummaa, kuinkas tumma tuo kirsikka on? Toisaalta taas mikä tahansa missä on kirsikkaa on silti hyvää 🙂

  Comment by Vesimeloni — 10.4.2008 @ 15.36

 9. Kiitos Vesmelon tunnustuksesta! Lämmittää mieltä kovin. 🙂 Ja kirsikka ja tuo toinen ovat molemmat 60%, mielellän en osta alle 70% mutta monet “maustetut” valitettavasti jää tuohon kuuteenkymmeneen. Hyviä silti 😛

  Ville, mitä ne on O_o Varmaan palat halusta järjestää tastingin 😛 Mielentilasuklaa on ainoa minulle tuttu ja vuosikertaan pääsevät vain maitosuklaat omassa kaapissani.

  Comment by ylimuuli — 10.4.2008 @ 16.25

 10. Sama juttu minulla, että prosentteja pitäisi olla vähintään se 70, mutta maustetuissa siihen tosiaan harvoin ylletään, vaikka jo se mauste tai täyte itsesään tekee suklaasta tavallista makeamman.

  Comment by Vesimeloni — 10.4.2008 @ 19.45

 11. Vesimeloni, juu, voikohan se olla rakennekysymyskin? Mutta sen takia onkin hauska sovellella omiaan, eli sulatella riittävä tummaa suklaata ja sitten valmistaa esim. suklaacasheweita 🙂 Tai maustaa seos ties millä kardemummalla 😛 Oma nimikkokonvehti kyllä OLIS kehiteltävä. Banaanisuklaata jo yritin, ihan ei ollu vielä täydellinen. Sitä kohti, eyes on the (chocolate) ball!

  Comment by ylimuuli — 10.4.2008 @ 20.10

 12. Lupaan maistatella seuraavalla kerralla!

  Comment by ville — 11.4.2008 @ 9.48

 13. Nam, kuulostaapa houkuttelevalta! Pitääkin täydentää kokeiltavien listaa ainakin tuolla kardemummasuklaalla ja pähkinäsuklaista/suklaapähkinöistä houkuttelisi juuri cashew ja myös pistaasi voisi olla herkkua suklaalla hunnutettuna.

  Niin, tuo ylempänä postauksissasi oleva banskuleipä pitää kyllä myös pistää kokeiltavien jonoon, sopisikohan siihenkin suklainen raita 😉

  Comment by Vesimeloni — 11.4.2008 @ 10.15

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress