MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

30.3.2008

Lettupannun lättyjä apinatyyliin

Filed under: Banaani,Optimoidut,Terveys,Välipalaa — Meri @ 22.05

 Eihän siinä kauaa mennyt kun Lettupannusta bongatut raejuustolätyt kärisivät jo apinaköökinkin pannulla. Ja aijai, kuinka herkullisina! Pientä viilausta ei voinut välttää, varmasti hyviä miten päin tahansa. Lätysköiden kera ammennettiin Lontoosta tuotua agave-nektaria, taas uutta, “terveellisempää” makeutetta. Kyseessä siis luonnontuote, jolla on suhteellisen matala (ainakin rutkasti sokeria alempi) glykeeminen indeksi. Maku oli mainio ja tänään on koestettu jo ensimmäinen agavea soveltava leivontarespa, jossa agave-nektari ei muuten suinkaan ollut se oudoin ainesosa.

lätty

Raikkulätyt apinan makuun

 • 1 dl graham- tai hiivaleipäjauhoja
 • 0,5 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl suolaa
 • 250 g raejuustoa
 • 2 munaa
 • n. puolikas pieni banaani
 • pieni loraus piimää
 • samanmoinen öljyä
 • 0,5 tl vaniljaesanssia
 • rasvaa paistamiseen

Sekoita kuivat aineet. Muusaa banaani haarukalla soseeksi ja lisää kaikki aineet kuiva-aineseokseen. Maistele ja lisää hieman banaania, jos makeus ei ole riittävä. Muista silti, että lättyjen päälle kelpaa valella siirappia, hilloa, marjoja, kermaa tai sokeria, jos kieltä karvastelee. Kuumenna paistinpannu lämpimäksi, omalla hellallani säätöaste 3 tuotti täydellisen tuloksen. Iske nokare rasvaa pannulle ja nosta sille sitten reiluja ruokalusikallisia paistumaan. Itse paistoin suurehkolla pannulla aina kolme lättyä yhdellä kertaa. Käännä, kun lätyt kuplivat ja paista vielä hetki. Raejuusto sulaa ihanasti ja tulos on maukas ja ruokaisa, monkey loves! Luonto kiittää Lettupannua.

PS. Vielä olis tunti aikaa äänestää ruokahaasteessa! Meili laulamaan. 🙂

3 Comments »

 1. Huippua, noi näyttää tosi herkuilta! 😀 Tuohon agave-nektariin oon törmänny monessa jenkki-vegeblogissa, mutta kaupassa ei oo koskaan sattunu silmään. Miltä se maistuu verrattuna vaikkapa (vaahtera)siirappiin taikka hunajaan? Jos vaikka sattuis jostain löytämään..

  Comment by Henna — 31.3.2008 @ 7.10

 2. Ei multa mitään lettukommentteja irtoa, mutta kunhan tulin käväisemään ja halusin kuitata. 🙂

  Comment by Kukka — 31.3.2008 @ 9.24

 3. Henna, ne oli! Slurrrpssshhhh. Tuota.. ainakin tuo light agave nectar maistuu miedolta siirapilta, tumma sitten hieman timmimmältä. Lisäksi ostin agave syruppia, joka myös maistunee siirapilta 😀 Mun makuun parempaa kuin hunaja, josta en pidä, muttei niin ultimaattista kuin vaahterasiirappi. Kerro jos jostain keksit!

  Kukka, mä oon varma että pystysit johonkin lettukommentointiinkin mut antaa olla tän kerran sit 😉 Kiva ku tulit.

  Comment by ylimuuli — 31.3.2008 @ 16.49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress