MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

6.5.2008

Muffinssit mukista ja savulohisalaattia

Filed under: Kala,Leivonta,Sallad — Meri @ 16.09

muff

Vappuna syötiin yhtä sun toista muutakin kuin vain uppopaistettua hunajaa. Esimerkiksi näitä mielettömän hyviä Kevyt kokin suolaisia muffinsseja, jotka valmistin jälleen Saara Törmän ideasta kahvikupeissa muffinssivuokien puutteessa. Ja se toimii! Kupit oli helppo voidella käsin ja jauhottaa, muffinssit irtosivat niistä heti ja pesukone hoiti loput. Ei turhaa jätettä tai erikoistyökaluja, joksi muffapellinkin saa ehkä laskea? Vaikka on minullakin sellainen kotona, oikein Jamien ja jättikokoa. Ja onhan se makee. Mut niin on nää kippomuffatkin, vai häh.

mukit

Muffien ohje on melko yksi yhteen tuon Kevyt Kokin kanssa, mutta tein spelttiversiona ja korvasin oliivit fetalla, sillä Lihansyöjähän ei halpisoliiveja, ainakaan vihreitä, syö. Pitäisi olla aina kalamataa… Mutta fetakin kävi hyvin, joskin mureni melkein huomaamattomiin. Tässä puolikas ohje, josta tulee n. 7 kappaletta ei-jättimuffia eli tavallisia. Rapea pinta ja aurinkokuivatut tomaatit saivat hiilariherkkuihin tottumattomat huutamaan hoosiannaa hyvyydessään.

Suolaiset muffinssit (7 kpl)

 • 2 dl spelttijauhoa (tai grahamia)
 • 0,5 dl vehnäjauhoa (tai ruisjauhoa)
 • 1,75 tl leivinjauhetta
 • hiven suolaa
 • 0,75 dl kevytkermaviiliä (tai partiksen ja rahkan sekoitusta, hätä keinot keksii ja muuli)
 • 1 muna
 • 1 rkl voita tai öljyä (mieluiten aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyä!)
 • 0,5 dl silputtuja tuoreyrttejä (pistin rucolaa, vaikkei se yrtti ihan olekaan)
 • 0,5 dl murennettua fetaa, kuutioita tai silputtuja oliiveja
 • 0,25 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja

Voitele kehvikupit tai muffinssivuoka. Aseta uuni lämpeämään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja toisessa kermis, muna ja rasva. Lisää märkä seos kuiviin ja lisää kokonaisuuteen yrtit, feta/oliivit ja tomaatit, sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa vuokiin ja paista kauniiksi n. 10-12 minuuttia. Nauti hieman jäähtyneinä lohisalden ja vaikka VOIN kanssa! Slurps.

lohisalde

Lohisalde (tätä on tehty ennenkin)

 • savulohta
 • erilaisia salaatteja
 • tomaattia, mielellään kirsikka-
 • kurkkua
 • punasipulia
 • (krutonkeja)

Revi salaatit, puolita kirsikkatomaatit, pilko kurkku ja pieni sipuli. Sekoita ja paloittele lohi suupaloiksi sekaan. Valmista kastike.

Lohisalden soosi

 • reilu loraus oliiviöljyä
 • pienempi loraus balsamicoa
 • tujaus sinappia
 • suolaa, pippuria
 • raastettua parmesaania

Sekoittele ja maistele sopivaksi, kastiketta saa olla reilusti. Kaada salaattiin ja sotke kunnolla. Lisää halutessasi päälle vielä rapeita krutonkeja. Ei VOI olla pahaa.

4 Comments »

 1. ei voi!

  Comment by hyppysellinen — 6.5.2008 @ 20.33

 2. 😀 Hyvä että menee jakeluun 😉

  Comment by ylimuuli — 7.5.2008 @ 15.30

 3. Haha! Ei ole todellista! Tein eilen ihan täysin samoja muhveleita kun tenttiinluku ei kiinnostanut… oli niin hauska yhteensattuma kun yleensä seuraan niin orjallisesti ohjeita ja nyt sitten kun mukama keksin jotain “omaa” niin johan se olikin jo ilmoilla :/ mut juu allekirjoitan, hyvejä on!

  Comment by Satu — 7.5.2008 @ 15.52

 4. Satu, näin se menee, aallonharjalla molemmat! 🙂 Muhvelit on muuten asiallinen sana näille muhkuille, toisin kuin kamala muffini. Mua on joskus kutsuttu hellittelynimellä muffins, tuo muhveli kävis myös. <3 Hehehe, nyt naurattaa vielä enemmän, kirjoitin ensin vahingossa muhlevi. Ylimuuli Muhlevi, tuo Venäjän itsepäisin tsaari! Karvainen kuin puhveli.

  Comment by ylimuuli — 7.5.2008 @ 19.50

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress