MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

17.8.2008

Mieletön jahni

Filed under: Eksotiikkaa,Optimoidut,välimeri,Vege — Meri @ 8.38

Tämä minun piti postata jo ennen lähtöäni Pariisiin ja aivan hetken kuluttua koittaa suuren maallepaon aika, että kiirettä pitää, jos nytkään aikoo saada ohjetta kuhnimasta. Kyseessä on käsittääkseni kreetalainen ohje, jonka itse sain haltuuni viimeisenä työpäivänäni ennen lomaa. Resepti solahti minulle, uskomatonta kyllä, asiakastilanteessa, jossa pakisimme asiakkaan ja tämän omaisen kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä. Tätä ihanuutta tuo omainen valmistaa puolisolleen ja ystävilleen tämän tästä, ja niin minäkin, nyt.

jahni

Jahni

 • oliiviöljyä
 • sipulia (punasipulilla saa hienon värin)
 • tomaatteja
 • perunaa
 • kukkakaalia (tai porkkanaa)
 • suolaa, rakuunaa
 • fetajuustoa
 • (leipää)

Kaada kattilan pohjalle reilusti oliiviöljyä, ja tarkoitan reilusti, ei mitään ruokalusikallista. Pilko sipuli ja tomaatti lohkoiksi, siipaloi perunat ja erottele kukkakaalista pieniä nuppuja. Jos käytät porkkanaa, jätä hyviä suupalankokoisia sattumia. Anna öljyn hetki lämmetä ja nosta sitten kattilaan sipuli, sitten tuoreet tomaatit, niiden päälle perunat ja lopuksi kukkakaali. Ripottele päälle maltillisesti suolaa ja anteliaasti rakuunaa.

Aseta kansi päälle ja anna koko komeuden muhia hiljaisella lämmöllä ehkä parikymmentä minuuttia, tai miksei neljäkymmentäkin, erityisesti talviaikaan kypsyminen voi viedä kauemmin. Tarjoile pehmenneet antimet hyvän fetajuuston ja halutessasi maalaisleivän kera. Öljystä on muodostunut upea kastike, johon leipää kelpaa dipata. Suurenmoista!

3 Comments »

 1. Voi muuli minkä teit! Tämä ei ensipähkäilyltä vaikuta ruoalta, jolla saa itselleen ähkyn aikaiseksi, mutta kyllä vaan maha tuli liiankin täyteen tätä ahmiessa. Mieletöntä tosiaankin! Ja samalla niin yksinkertaista ja helppoa..

  Comment by Martina — 28.11.2008 @ 10.38

 2. Martina, voin hyvin kuvitella 😀 AIvan ihana pakkaus tämä jahni! Juuri tapasin reseptinlähteen toistamiseen ja kiitin sydämestäni erinomaisesta ohjeesta, sain myös yhden uuden joulua varten 😛 Luottamus on kova. Ja jahni on tosiaan niin helppo ja herkullinen, kauniskin. Tuun lunttaamaan sun köökkiin!

  Comment by ylimuuli — 28.11.2008 @ 17.39

 3. […] Resepti on peräisin siltä samalta potilaani vaimolta, jonka ohjeen perusteella pakersin mieletöntä jahnia. Luottoa löytyy. Eikä suotta, broilerinmaksapatee oli maukasta ja teki kauppansa paitsi […]

  Pingback by MonkeyFood » Strutsikoira suosittelee — 6.1.2009 @ 13.54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress