MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

29.4.2009

Rakastu raakasuklaaseen!

Filed under: Optimoidut,paleo — Meri @ 19.59

Näitä meillä on syöty kaiken kaupasta saatavan valmiin suklaan (eli tumman) sijaan viime ajat ja tuskin täällä juuri muuta suklaata enää huushollista liikkuu (paitsi jos olit juuri marssimassa suklaakakun kanssa kohti oveamme, tervetuloa). Niin herkkua, terveellistä, maadoittavaa ja maukasta. Variointimahkut jälleen mahdottomat, tässä vain perusohje ja muutama idea.

nibs

Raakasuklaa

 • 100% raakakaakaojauhetta
 • kokonaisia suklaapapuja tai cocoa nibsejä eli valmiiksi murskattuja papuja
 • kaakaovoita
 • (mausteaineita kuten kuivattuja hedelmiä tai marjoja, hunajaa, tuoreita hedelmiä, pähkinöitä, kanelia, kaardemummaa…)

Sekoita noin viisi osaa raakakaakaojauhetta, kaksi osaa murskattuja kaakaopapuja (blenderissä sirpaleiksi!) tai valmiita nibsejä ja sulata esim. mikrossa noin puolitoista osaa kaakaovoita ja sekoita sopivaksi massaksi. Suhteet voivat vaihdella makusi mukaan, kokemus ja kokeilu tuottaa parhaan tuloksen omaan suuhun. Enemmällä rasvalla suklaista saa kauniita konvehteja, vähemmällä murumaisempia ja “kuivempia”, joista itse pidän enemmän.

Mausta seos esimerkiksi murskatuilla pähkinöillä ja rusinoilla, makeuta tilkalla hunajaa jos haluat. Jaa massa vaikka silikonisiin jääpalamuotteihin tai kokkareiksi lautaselle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Jähmettymisen tapahduttua  antaudu raakaan hurmioon! Paluuta ei ole.

Mausteaineina maisteltu mm. gojimarjat, maca-jauhe, rusinat ja kuivatut kookosfleikit, hasselpähkinä ja tuore banaani, banaanilastut ja inca-marjat. GPP Training Housen vappupartyissa eli treenin päätteeksi raakasuklaa maistui valtaosalle. Kansa on puhunut. UGH.

Super foodseja eli tehoruokia myy mm. Keho.netin verkkokauppa. Kaikki luomuna.

13 Comments »

 1. musta tollanen raakasuklaa ei ole suklaata laisinkaan.. mauthan tulee suklaaseen vasta käymisessä, paahdossa ja käsittelyssä.. vähän kun ämpärillinen vettä jossa olisi ohraa olisi raakaolutta 🙂

  Comment by aleksi — 29.4.2009 @ 21.52

 2. Aleksi totta ja myös toisin päin “sokeri ei ole ruokaa kun siinä ei ole ravintoaineita” 😉 En kyllä väittäisi raakasuklaata mauttomaksi 🙂

  Comment by akonan — 30.4.2009 @ 4.29

 3. Tästähän saatas hyvä vääntö aikaseks mut ehkä passataan ja keskitytään vaan siihen suklaan syöntiin… ;-D Ja siksihän nimi on raakasuklaa eikä suklaa, siitä vaan raakaolutkuppila pystyyn! Lupaan tulla mutten juoda 😉 Ja kyllä tää suklaata erehdyttävästi muistuttaa. Ootko sä Aleksi edes maistanut näitä? o_O Lupaan tehdä maistiaisia sulle jos jossain ruokaplokikinkereissä kohdataan! Makua EI puutu <3

  Comment by ylimuuli — 30.4.2009 @ 5.24

 4. Kuten olen aiemminkin sanonut, kaikkea pitää kokeilla paitsi omaa isää, kansantanhuja tai Pirkan pakastesushia. Tämä vaikuttaisi mielenkiintoiselta kokeilulta.

  Comment by jams — 30.4.2009 @ 7.53

 5. […] Eilisissä vapputreeneissä olleiden erinomaisten raakasuklaiden valmistusohjeet – monkeyfood.net […]

  Pingback by TORSTAI 300409 « GPP Training House — 30.4.2009 @ 10.01

 6. Mua kyllä kiinnostais kokeilla noita pakastesushejakin 🙂

  Comment by akonan — 30.4.2009 @ 11.57

 7. Sitä juuri repesin, olen kuullut kauhutarinoita enkä ole uskaltanut! Isä on kanssa kokeilematta mutta kansantansuista selvisin mitenkuten hengissä (vai selvisinkö?)

  Kalloa kaikille!

  Comment by Mirka — 30.4.2009 @ 13.12

 8. Minäkin olen tanhunnut enkä kadu sitä lainkaan! Pakastesushiakin syön paremman puutteessa jos tarjoamaan tullaan. Ehkä ainoita eineksiä joita vois joskus suvaita maistaakin 😀

  Ihanata vabua!

  Comment by ylimuuli — 30.4.2009 @ 14.01

 9. Mä olen parin vuoden aikana tehnyt välillä raakasuklaata ja yleensä on kaapissa sekä coconibsejä että kaakaovoita, ja mun mielestä se on hyvää! Ja tosiaankin, varioida tuota raakasuklaata voi vaikka kuinka paljon.

  Comment by yaelian — 30.4.2009 @ 18.25

 10. joo kyllähän mä tietty koitan kun tarjoot sitte 🙂
  oon vaan suklaa hifistelijä ja oikeen suklaan teko on niin monimutkasta

  Comment by aleksi — 1.5.2009 @ 22.46

 11. Yaelian, se on suurenmoista! Ja niin törkeän helppoa. Vappuna tehtiin Lihansyöjän vanhemmille ja siskolle ja sen kihlatulle, kaik meni.

  Aleksi, oikeen suklaan teko saa pysyäkin hifistelynä, tää on paremminkin ravintohifistelyä 🙂

  Comment by ylimuuli — 4.5.2009 @ 5.12

 12. […] tää oli penteleen hyvää, mutta nyt alkaa jo räjähdellä tajunnan rajamailla, sillä tämä se vasta […]

  Pingback by MonkeyFood » Panokset kovenee — 21.5.2009 @ 19.58

 13. […] tasty dishes when I get home. I’m going to introduce her to some raw food: avocado brownies, raw chocolate and green smoothies of course. And everything from sweet potato, she already likes that since I […]

  Pingback by Last Week At the Camp « Bellatrix Peramatus — 20.7.2009 @ 4.27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress