MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

15.7.2009

Kuha on paitsi *itun kallista, myös helvetin hyvää

Filed under: Kala — Meri @ 5.41

…ja viikonloppuna lykästi, kun Lohjan järvi soi antejaan lähipiirille, joka vuorostaa soi anteliaasti antejaan minulle; saaliinani kaupunkiin palatessa oli savusiikaa, graavisiikaa ja sitä ihanaa, kuhaa! Pennin hyrrää ei kuhasta veloitettu, henkinen hinta hipoi toki kattoa. Ei ole ilmaista lounasta. (Rakkaita terveisiä vaan sinne piraattipirulaisille! ;-))

Paras kuhaohjeeni on peräisin Polkkapossun aivoituksista, johonkin kommenttilaatikkoon on sen joskus pukannut. Yksinkertaista ja herkullista, toimii aina. Kaveriksi pitäisi kuulema valmistaa vielä joku kastike, mutta itse olen pärjännyt ilman. Ja pärjäsi vieraanikin.

Helvetin hyvä kuha

  • kuhafileitä
  • tomaatteja
  • pestoa
  • majoneesia
  • parmesania

Housuta kuhafileet eli poista ruodot. Kalttaa halutessasi tomaatit nopeasti ja kuori, ennen kiehuvaan veteen pulautusta siis ristiviillot päihin ja 20 sekunnin kylvyn jälkeen skini irti. Viipaloi tomaatti ja asettele kalafileet ensin uunipellille, ja sitten kalafileille tomaattiviipaleet. Raasta sopiva annos parmesaania, sekoita reilusti pestoa ja majoneesia juustoraasteeseen niin että muodostuu hyvä tahna. Tahnoita kalafileiden päällä olevat tomaatit sopivan reilulla kädellä. Paista uunissa (n. 200 astetta?) sellaiset 12 minuuttia. Valamis. Kalamis.

Seuraavassa osassa leivomme irlantilaisen soodaleivän sekä niin maukkaan mustikkapiirakan, ettei se tarvitsee seurakseen kastikkeita sekään.

11 Comments »

  1. Ai ai, kala on niin hyvää! Kuhaa ja siikaa,nam!

    Comment by yaelian — 15.7.2009 @ 7.55

  2. Siehän ovela olet tuossa kastikekieltäytymisessäsi. ;-D Mutta kyllä kelpais mullekin tuollainen kala. Lauantaina pitäisi tulla Hakaniemeen kalastamaan jotain illan kinkereitä varten. Mahatko olla maisemissa?

    Comment by -stjtr- — 15.7.2009 @ 12.17

  3. Onnentyttö! Kuha on niin hyvää… sashiminakin. Ja savusiika – ah!

    Comment by pinea — 15.7.2009 @ 20.45

  4. halvetti kun on kamalaa kieltä

    Comment by aleksi — 15.7.2009 @ 20.59

  5. Yaelian, älä muuta sano! Oon ehkä maailman onnellisen nainen kun saan mökiltä usein kalalastin mukaan :’)

    Sats, ovela ja …nokkela? Kuten eräskin tunnettu pippurinen oululainen kävi kertomaan. Ja olenpa olennii maisemissa! Miten olis melko varhainen aamukaffe ja hallishoppailua? Kun aattelin sit varmaan mennä saareen kun kelit näyttää hyvää. Että jaksaisitko nousta jo tyyppiä ysiks, puol kympiks kahville vai onks epäortodoksinen ehdotus O_O Olis huippua nähdä.

    Pinea, kuhaa sashimina! Pakko kokeilla. Nyt fileet tosin ovat jo mennyttä. Savusiika vielä, toinen niistä, möllöttelee kaapissa. <3 Ja tänään on lounassalaatissa graavisiikaa!

    Aleksi, kiitti! Gordonin apinaserkku täällä kiroaa minkä kerkiää.

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 16.7.2009 @ 6.47

  6. No olipa kyllä ovela ja nokkela 😀 Ihanpa hihittelee syystä.

    Comment by polkkapossu — 16.7.2009 @ 6.53

  7. No helkkari, mie soitan sulle lauantaiaamuna. Nähdään.

    Comment by -stjtr- — 16.7.2009 @ 7.07

  8. Pp, kiitti ohjeesta, se on kiipperi. Erikiipperi.

    Sats, sehr gut!

    Comment by ylimuuli — 16.7.2009 @ 18.00

  9. Kuha-sashimi on kyllä harvinaisen viettelevä ajatus.

    Comment by ari — 19.7.2009 @ 11.23

  10. Kuhasashimi vaatinee pakastamisen muutamaksi päiväksi. Sisäveden petokala on muuten raakana matoriski.
    Ite paistan suomustettuna ja perattuna mutta kokonaisena, maustan kiinalaisittain valkosipulilla, purjolla, inkiväärillä, soijalla ja sokerilla. Silloin harvoin kun raaskin, kalastavia tuttuja kun ei ole siunaantunut. Niin ja ne poskilihat on parhaat!

    Comment by Mirka — 21.7.2009 @ 19.29

  11. Ehkä sitä kuhasashimia on kyllä testattava, luuletko Mirka että kaksi päivää tai kolme pakkasessa riittäisi? En oikein ymmärrä siitä asiasta niin varmistan. Pitkästä, pitkästä aikaa syötiin viikko sitten sushia! Ravintolassa kyllä. Oli se hyvää, mutta ehkä söin sitä niin tolkuttomasti jossain vaiheessa ettei enää ole sellaista hinkua. Mikä on kiva. Hinkut ei o koskaan ehkä niin järkeviä.

    Comment by ylimuuli — 29.7.2009 @ 5.18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress