MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

10.8.2010

Hearts of Butter

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Nuts!,paleo,Vege — Meri @ 6.17

Doesn’t that sound romantic? Like a movie that sadly was never made. Luckily it’s easy to shoot this one home. I’m talking about the intelligent, articulate and witty Nora Gedgaudas‘ Nut Truffles from her book Primal Body, Primal Mind which I recommend EVERYONE to read. Working on getting it translated in Finnish as well.

Here’s the very basic recipe which you can then tune up by adding cocoa powder, seeds, coconut oil, coconut flour,  stevia, bee pollen, cocoa nibs… You know, whatever “floats your boat”. Cinnamon maybe?

hearts

Nut Butter Truffles

 • 230 g nut butter (not cashew or peanut, for example almond will do and it’s easy to make yourself out of Brazilian nuts, that’s what I did, just blend the nuts until they form a moist butter)
 • 1 cup (2,4 dl) of nuts (I used pecans and almonds)
 • 0,5 cups (1,2 dl) shredded coconut
 • 0,5 Tbs vanilla extract
 • 115 g (organic) butter
 • good quality salt

Prepare the nut butter if you’re not buying it ready made. Chop nuts in a blender until preferred chunkiness, don’t turn them into flour. Mix everything and spice it up with vanilla and some salt. At least I find Finnish organic butter to be too low in salt to make these delish. Form some sort of balls or just use a ice cube mold like I did. Spoon the mixture into the mold and refrigerate at least an hour. And action! Works as a snack, dessert or an add in at the breakfast. THANKS, Nora! For everything.

7 Comments »

 1. Mie luulin noita vain kuvaa katsoen perunoiksi :). Täytyy joskus kokeilla, kun taas innostun tonne keittiöjuttuihin.

  Comment by Riia — 10.8.2010 @ 12.54

 2. ^Perunatryffeli! Meri, miten ois seuraavaksi sellasia? 🙂 Mut nää: luvin’ it! Oon väsänny hieman samanlaisia härpäkkeitä ja maustamiseen mulla toimi täydellisesti kardemumma + maca! Oikea näpäkkyys haettiin himalajan kristallisuolan ja vaahterasiirapin viimeiseen asti hiotulla tasapainolla. 😉

  Comment by Jussi Riekki — 10.8.2010 @ 16.46

 3. Oooooooi!!! Ylisöpöä! <3

  Comment by Kukka — 10.8.2010 @ 17.31

 4. Riia, kokeile ihmeessä perunaa 😀

  Jussi, älä yllytä O_O Perunasta sais niin kivasti ryffeleitä! Kardemumma on aivan törkeän hyvää, maca sitten sen täys vastakohta. Mutta meneehän se jonkun hyvän joukossa, en oo hetkeen sitä lappanu mihinkään. Suolat on laatua, vaahterasiirappi on kans mut ikävästi sokerinen. Herkkää hommaa toi hiominen. Jos kehität jotain alkeemisen upeaa niin jaa ihmeessä? 😛

  Kukka, meleko! Voi ja sydän, kaks universaalia synpoolia O_O

  Comment by ylimuuli — 10.8.2010 @ 19.22

 5. Laitoin juuri kylmään satsin palleroita. Kysymys kuuluu? Kuinka monta noita voi syödä kerralla? Tiedetään, voita ei kannata pelätä, mutta jossain takaraivossa istuu epäilijä, jonka mielestä on hiukka outoa miksata voita ja pähkinöitä ja vetää kitaan. Yksikö päivässä, heh? Mitä jos menee koko satsi, mitä sitten tapahtuu? Lähdenkö lentoon?

  Comment by Laura — 11.8.2010 @ 14.10

 6. Ps. Yksi blogikokki, josta saattaisit digata: http://nuttykitchen.com/

  Comment by Laura — 11.8.2010 @ 14.11

 7. Laura, kyllä niitä aika monta voi ;-D Riippuu toki kokonaisuudesta eli mitä muuta syö. En mä yhdessä osaa pysytellä kuin pakon edessä… Mutta en mä koko settiäkään kerralla vetäse. Nälän mukaan. Jälkkärinä tykkään ite aamulla, päivällä ja illalla… Mikä sitten lienee liikaa, en ole keksinyt vielä 🙂

  Ja kiitos linkistä, tsekaan mielelläni!

  Comment by ylimuuli — 16.8.2010 @ 21.27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress