MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

28.11.2010

Aamupalaa!

Filed under: Alakarppi,Arkiruoka,Gluteeniton,Lihaa,Maidoton,meat,paleo — Meri @ 10.00

Mark’s Daily Apple julkaisi tällä viikolla tutunkuuloisen aamiaislaatikon ohjeen, joka kuitenkin oli hivenen erilainen kuin itseni harrastamat louffit. Kokkailin tätä äsken sunnuntaiaamiaiseksi ja pidin kovasti. Laatikossa on vaarana, että se kuivahtaa helposti, joten vuoka kannattanee suojata foliolla. Laitoin myös neljän sijaan vain kolme munaa, mikä osaltaan teki koostumuksesta kuivemman. Silti maukkaan!

Brekuu!

Breku (Recipe In English here)

 • jauhelihaa ja/tai makkaraa
 • 4 luomumunaa
 • 2 kohtuukokoista lanttua/naurista
 • (suolaa, pippuria)

Laita uuni kuumenemaan n. 200 asteeseen. Paista jauheliha kypsäksi ja pilko joukkoon makkaraa, salamia tai vaikka pekonia. Voit myös paistella pelkkää pilkottua makkaraa jos sitä on paremmin saatavilla kuin jauhista. Kuori lantut ja raasta. Lisää sekaan munat ja paistetut lihat, sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kaada uunivuokaan ja peitä foliolla. Paistele uunissa 45-60 minuuttia ja heitä huiviin.

6 Comments »

 1. yo!

  hei mää en tajuu miks aika monessa näistä ohjeista liha pitää kypsentää ennen uuniin lykkäämistä pannulla. Eiksen vois heittää vaan raakana uuniin, kyllähä se siellä kypsyy? Mikä ton tuplakärventämisen funktio oikeen on?

  Comment by aliisa — 28.11.2010 @ 15.03

 2. Yo sister!

  Käy se niinkin, että mureketyyliin laittaa raakana uuniin, mutta kun paistaa ennalta maku on parempi. Samaan tapaan kuin makaronilaatikossa. Kokeile ja kerro? 🙂

  Comment by ylimuuli — 28.11.2010 @ 15.30

 3. Hmm, tos on vähän uunimunakkaan tunnelmaa. Mä teen aika usein niitä, helposti ison vuoallisenkin jollain 8 munan setillä. Mutta raastetta en ole vielä kokeillut täytteenä, laitetaas tulemaan! Heti tänään, iltapalaksi, coleslawn kera jos raastimenkin oikein kaivaa esiin.

  Comment by Kukka — 28.11.2010 @ 16.33

 4. Kukka, sä oot kyl niin mun kommentaattori numero uuno! Ihanaa kun aina käyt täälä 😀 Ei ole niin yksinäinen olo. Ja joo, munakashenkinen tää on, mutta aika kiva lisä oli raaste. Jos juustoa söis niin sehän tekis tästä ihan kiishin… 😛 Coleslaw DROOL.

  Comment by ylimuuli — 28.11.2010 @ 20.46

 5. Huomasin myös Markin omenassa tämän ja ajattelin kokeilla – no nyt ainakin. Voisin kanssa kuvitella, että tekisin isomman satsin ja söisin kylmänä pitkin viikkoa. Mistähän saisi hyvää makkaraa, Hakaniemen hallista? Hirven jauheliha voisi kanssa olla nam.

  Comment by Luolanainen — 29.11.2010 @ 7.03

 6. […] viime viikon antia: lanttumakkara Ylimuulin reseptillä, laitoin joukkoon (ja päälle) vielä ravintohiivaa, lihana hirvenmakkaraa; samaista […]

  Pingback by Yksinkertainen ei ole kaunista, vaan hyvää | LUOLANAINEN — 6.12.2010 @ 12.54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress