MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

10.7.2011

Paleopiknik (ja villipersikka)

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,On the Road,paleo — Meri @ 20.35

Löysin perjantaina Kampin K-marketista ensimmäistä kertaa eläessäni villipersikoita. Nopea kuukkelointi kertoo, että tämä lievästi härskin kuuloinen valkolihainen ja samettipintainen ruttupersikka on maistunut myös Pariisissa ja Hämeenlinnassa. Sitä en tiedä, kuinka autenttisen villeinä nämä yksilöt ovat kasvaneet, mutta ne olivat täydellinen täydennys eilisillä loistavan hauskoille polttareille jälkiruoan muodossa.

Tänään vietin aikaa itseni ja villipersikan seurassa sielunmaisemassani eli meren kalliosaarella auringossa ja päätin tehdä joitakin ehdotuksia paleopiknikille. Toki kaikenlainen pompöösi ja upeakin eväs on sallittua, mutta jos aikaa ja viitseliäisyyttä ei ole ihan finesseen, tässä muutama pala, joista itse pidän.

Paleokarhujen huviretki

 • iso romainesalaatti, jonka lehdet toimivat eräänlaisina wrappeina
 • sisälle salaattiin esim. kylmäsavuporoa Hakaniemen hallin Kestoleikkeestä (Lentävän lehmän oikealla puolella) tai pastöroimatonta kovaa vuohenjuustoa
 • kylmä- tai lämminsavulohta
 • paahdettuja cashewpähkinöitä
 • hedelmiä ja marjoja
 • lihapullia (luotto-ohje jolla eilisetkin karitsanpullat syntyivät polttarin take away -menuuseen: 500g jauhelihaa, muna, loraus kookosmaitoa, pari lusikallista kookosjauhoa, ravintohiivaa, suolaa, mustapippuria, raastettu sipuli)
 • tummaa suklaata (jos ei ole näin kuuma)
 • tomaatteja, kurkkua, porkkanoita
 • louffi

Well, ei mikään maratonlista, mutta ainakin alku. Mitä SINÄ ottaisit retkelle?

2 Comments »

 1. Heh, kaverini löysi nuo persikat viime sunnuntaina. Näyttivät hauskoilta donitseilta hedelmätiskillä ja luontainen paketointi oikein kätevä. Otettiin sitten näitä mukaan elokuviinkin.

  Minä ottaisin pienelle retkelle myös jogurttia pakastemarjoilla, mausteilla ja pähkinöillä. Tällainen säilyy mukavan viileänä pidempään ja on helppo kantaa.

  Comment by Hanna — 11.7.2011 @ 16.56

 2. Nää on herkullisimpia donitseja jotka tiedän! 😀 Vois joskus paketoida näitä Arnold’sin pakettiin ja viedä jollekin donitsinhaluiselle, mut se taitaisi olla liian julmaa pilaa… 😉

  Jogurtti on hyvä vinkki ja kookosmaitohan säilyy myös lämpimässä

  Comment by ylimuuli — 17.7.2011 @ 18.34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress