MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

31.3.2010

Seriously Salty and Sublime

This loaf is gonna knock you out! That’s how delish it is. I’ve posted in before as a neopaleo version (just change the flour into nut flour) and in a “normal” version with the flour and all, but now I also omitted the cheese. Did it matter? Not really. Still takes your breath away.

Here you go, ladies and gentleman, Pyhäpäivän paras pala, Paleo Loaf to savour!

delish

[Sorry about the messy photo. Still, it’s divine.]

Salty and Savory Paleo Loaf (good enuf to serve demanding guests not on a paleo diet)

 •  3 organic eggs
 • 100 g butter
 • 55 g almond flour
 • 1 Tbsp baking powder
 • 3 Tbsp coconut milk/cream
 • 20 (or more) piripiri olives (spicy olives!)
 • at least 5 strips of bacon (or pork cheek fat, excellent stuff, so so tasty! And do more than 5 strips!)
 • 5-1 sun-dried tomatoes (optional)

Melt the butter, let cool a little, chop the other ingredients (bake bacon first!) and add them to the butter. Mix well with a fork or so. Let stay still for awhile to swell up a little. Grease a loaf tin carefully (butter!) and flour it with sesame or linseeds. Pour in the mixture and bake in 200 degrees for half an hour. Take out and let cool before trying to turn the loaf tin.

This paleo version is a bit more breakable than the one with cheese, but if you let it cool properly, not so much. And it’s totally worth it, crumbled or whole! Eat like bread just biting it away or add some salad to be posh. You’re gonna eat it all anyway. If you want to go neopaleo, just add 100 g crumbled or grated strong cheese (such as cheddar or whatever you prefer) to the mixture ( and you may also change the coconut cream into cow’s cream) and that’s it!

17 Comments »

 1. Meri, mä NIIN teen tätä! Toimiikohan soijajauho, mantelijauhoa mulla ei just oo. Tietty äkkiäkös sitä hakee. 😀

  Comment by Kukka — 1.4.2010 @ 16.03

 2. Toimii, toimii! Kaikenlaiset jauhot toimii. 🙂 Teitkö?!

  Comment by ylimuuli — 5.4.2010 @ 7.19

 3. Looks delicious! I’m lacto-paleo and would appreciate the cheese-based version of the recipe if you don’t mind. I looked at the link to it you provided above, but unfortunately I can only read English. 🙂

  Thanks!
  Aaron
  (PS. If you would rather email it to me than put it on your blog, that would be great.)

  Comment by Aaron Blaisdell — 5.4.2010 @ 19.36

 4. Hehhee.. pekonista tuli sitten tehtyä jotain ihan muuta. Tai oikeastaan syötyä melkein sellaisenaan. Vaativa vihannes! Ehh. Tämä oli arvattavissa, mutta EN luovuta vaan jatkan tätä vannomista! 🙂

  Comment by Kukka — 5.4.2010 @ 20.09

 5. Aaron, it is SO delicious, even more so with the cheese 🙂 I added (on bold) the cheese/lacto part, it’s very simple: just add 100 g crumbled or grated strong cheese into the mixture and there you go! Nothing else changes (unless you want to use cow’s cream of course, that’ll do perfectly). Please report if you’re trying this! …and nice to meet some foreign readers here 🙂

  Kukka, pekoni on hyvää miten päin vaan, syötiin just Tallinnassa sitä kolme aamua hotellissa… Hetkeen ei kyl nyt tee mieli 😀

  Comment by ylimuuli — 6.4.2010 @ 5.21

 6. Noniin, tein tästä version. Siitä tuli killerihyvää.. oikeasti en tiedä miksi kutsuisin koko paistosta. 😛 Päädyin laittamaan sen vuokaan, 10 siivua pekonia palasina päälle, oliivitkin oli mustia ja juustonjämät nakkasin päälle mut en niinku TAJUU miten mikään voi maistua tuolta! Pitäiskö siihen laittaa vähän voita, niinkuin leivälle on joillain joskus tapana laittaa. 😀

  Comment by Kukka — 8.4.2010 @ 14.11

 7. Ja mantelijauhoilla lähdin liikenteeseen.

  Comment by Kukka — 8.4.2010 @ 14.12

 8. JAuhoiksi käy tosiaan mitkä vaan ja tää ON KILLERIHYVÄÄ! Kaikki maistaneet on tästä pyhästi yhtä mieltä. Ja eikso helppo?! Erinomainen vierasvara.

  Comment by ylimuuli — 8.4.2010 @ 15.47

 9. Minä tein myös. Mantelijauhot,joita kaapista löytyi (luomu), maistuivat jotenkin enemmän ööö.. mantelilta (oli jauhettu kuorineen) kuin esim. omajauhamat. Aluksi paistos (jota kutsuisin mielelläni paleo-focacciaksi) maistui hieman lihamarsipaanilta, mutta nopeastiko sitä uusiin makuihin tottuu. Tekisi mieli kokeilla anjoviksen ja salvian kera. Tai tomaatin ja rosmariinin. Mmmm.. Voisi ehkä kokeilla valmistaa pähkinäjauhoista myös.

  Comment by Laura — 8.4.2010 @ 20.06

 10. Laura, ouou, jännä, omajauhamat ei tosiaan mun makuun maistu niin mantelisilta eli marsipaanilta. Huh. Ja kaikki omat lisäykset ja modaukset on mahdollisia! Aina vaan paranee. Myös pellavansiemenrouheella voinee korvata jauhon, muuten.

  Comment by ylimuuli — 9.4.2010 @ 16.15

 11. Noniin, kun nyt menin syömään ekan erän lihamarsipaania, tei tokan satsin. Heitin taikinan joukkoon raastettua porkkanaa, osa mantelijauhoista pellavansiemenrouheena, osa siemeninä. Päälle voisulaa, salvianlehtiä ja sormisuolaa. Tuli kuohkeaa ja ihanaa. Siis tätähän voi varioida forever, mutta näin tänään. Ja siis lihaa ei taikinaan, sitä sitten vaikka ‘focaccian’ päälle.

  Comment by Laura — 10.4.2010 @ 21.11

 12. […] get when you pour your loaf dough into a muffin tin? Six quiches! I used the same base as in the Salty and Sublime paleo loaf, but this time I used some skinny chorizos (cut and baked on a pan to release the fatty goodness) […]

  Pingback by MonkeyFood » Meet the Muffin (Cave)Man — 16.4.2010 @ 6.19

 13. […] Monkeyfoodin Seriously Salty and Sublime -reseptiä kerran kokeilleena ja siihen ihastuneena tarvitsin sunnuntaina pikaohjeen eväsburgereita varten. Koska tuo oli jotakuinkin ulkomuistissa, väsäsin sitten siitä pikaisesti leiviskää burgereita varten. En muista mitä siihen tuli ja paljonko, manteli- ja soijajauhoa ainakin, voita, kananmunaa, kookosmaitoa .. ja jotain. Päälle heitin jämäoliiveja. Sitten piirakkapohjaan ja uuniin tulemaan leiväksi. Leivinjauhe oli vähissä joten ei oikein noussut. […]

  Pingback by Bread is murder, meat is Burger? « NEXT MONDAY — 19.4.2010 @ 23.00

 14. Tästä on tullut jokapäiväinen leipäni, pakko olla aina ainekset kaapissa. Tänään kokeilin saksanpähkinäjauhoa (mantelijauho Ruohonjuuresta loppu), toimii! Laitoin ehkä liikaa jauhoa, tuli aika tömäkkä ‘focaccia’. Ja tumma. Mutta hyvää! Ai niin ja pekonin korvasin luomu-meetwusrstilla. Namnam. Teen muuten aina tuplaohjeen, paitsi etten koskaan mittaa mitään, kananmunat on kuitenkin minunkin helppo laskea. Olen kehittynyt jo niin hyvin, että sekoitusvaiheessa menee n. 4 min ja ei kun uuniin!

  Comment by Laura — 29.4.2010 @ 20.13

 15. Laura, jep, ilman ohjetta ja mittoja itsekin pykään tätä kerran, pari viikossa.. Tosin ihan yksinkertaisena 🙂 Eilen tein lihan sijaan kylmäsavulohella, sekin oli taivaallista! Kaikki suolainen ja maukas toimii. NIin hauskaa jakaa tää edes JONKUN kanssa 😀

  Comment by ylimuuli — 29.4.2010 @ 20.37

 16. […] kuten louffi, mutta ilman lihaa muiden herkkujen kera. Tämänkin ruoan suuri rasvamäärä takaa, että louffi vie nälän ja on siis energiatiheää ruokaa. Se on ehdottomasti HYVÄ ASIA, varsinkin, kun haluaa valmistaa kerralla useammalle aterialle purtavaa. Valmistuu helposti suurempana satsina. […]

  Pingback by MonkeyFood » Paleoliittiset arkienkelit — 9.1.2011 @ 20.18

 17. […] louffi […]

  Pingback by MonkeyFood » Paleopiknik (ja villipersikka) — 10.7.2011 @ 20.35

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress