MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

17.7.2011

Kesäsiti Helsinki! (salsasuupalat)

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Lihaa,Maidoton,meat,Napot,paleo — Meri @ 10.42

Heinäkuinen Helsinki on taianomainen; erityisesti kuumalla ilmalla kaupunki käy hitaalla ja jäljelle jääneet asukkaat elävät elämäänsä humalluttavassa hunajassa tarpoen. Elämä tuntuu pehmeältä ja päivät ovat pitkiä. Tällaisena kuumana lauantaina juhlimme Lihansyöjän siskon polttareita enkä liioittele kun sanon, että päivä oli yksi elämäni hauskimpia.

Ystäväni Kulinaarimurun Jaana lupasi järjestää meille autenttisen salakapakan salsatunnin jälkeen ja piti lupauksensa viimeistä pisaraa myöten: virvoituimme mojitojen myötävaikutuksella ja elvytimme suolatasapainoamme chorizosalsasuupalojen muodossa. Järisyttävän herkullista. Kokeile heti. Nämä suupalat kestävät kriittisemmänkin tarkastelun eli suositan testaamaan myös arvovaltaisille vieraille.

Jaana ohjeisti jo blogissaan maggaranapojen aitoon ja alkuperäiseen valmistamiseen, tässä oma, lievästi paleoitu kyhäykseni eiliseltä.

Makkarasalssaa

 • reilu 100g luomusavulauantaita tai jotain laatumakkaraa (mielellään savuisaa)
 • 1 kypsä luomuavokado
 • 2-3 tomaattia
 • puolikkaan limen mehu
 • kevätsipuli varsineen
 • hiukan majoneesia
 • loraus balsamicoa
 • suolaa, pippuria
 • (liquid smokea eli savuaromia)

Kuori ja kuutioi avokado, pilko makkara. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi nekin. Silppua sipuli. Sekoita tuotteet keskenään ja valele limenmehulla ja pienellä määrällä balsamicoa (n. 1rkl). Lisää vähän majoneesia sitomaan aineksia yhteen (jos haluat) ja mausta suolalla ja pippurilla. Itse lisäsin lurauksen nestesavua kun sitä sattui olemaan, ilmankin olisi eetua. Sekoittele ja maistele. Tarjoa nachoilla tai paleommin (ja alakarpimmin) kaalinlehdillä. Kirotun maukasta.

Jos nachojakaalia jää, mutta makkara on loppu, valmista Pelle Hermannin hätäapumajoneesi: tonnikalaa öljyssä, kevätsipulia, majoneesia, tabascoa.

Ps. Kesäfiiliksen tavoittaa esimerkiksi 17-vuotiaan Madeonin yhdistämistä 39 kappaleesta syntynyttä kokonaan uutta biisiä kuuntelemalla. Tehosoitossa.

2 Comments »

 1. Paleoapinat ja -karpit voivat varmaan syödä salsaa myös kurkku- tai kesäkurpitsaviipaleilta, mutta laitoiksää tohon oikeesti LAUANTAIMAKKARAA?

  Comment by Jaana — 18.7.2011 @ 13.16

 2. Kyllä hyvinkin myös kurkku- ja kesäkurpitsaviipaleet voivat toimittaa lastun virkaa! No LAITOIN; Pajuniemen luomusavulauantaita 😀 Okei, muutan kohdan O_O (Ps. Pajuniemen luomusuolalihaleikkele on tajuttoman hyvää.)

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 20.7.2011 @ 6.03

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress