MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

26.7.2011

Giisselii paa nigamiin (paleokiisseliä marjoilla)

Filed under: Gluteeniton,Herkut,laktoositon,Maidoton,paleo — Meri @ 19.59

Tämä viritys syntyi Saharan keidaskakun inspiroimana! Ja keitaantarvehan tässä tropiikin kuumuudessa tulee. Pelkkä gini ei aja asiaansa, on hyvä pistellä myös jotain tuhdimpaa. Tämä pehmoisa kiisseli kelpaa pehmittämään pään lisäksi myös paleovihamielisiä kansalaisia. Vaniljainen kookoslumous marjojen kera saa elämän tuntumaan auvolta. Ja se tunnehan on totta!

Paleokeitaan purkaus

  • 400 ml kookosmaitoa
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl peruna- tai maizenajauhoa (no ei IHAN paleota mutta nyt onkin kesä)
  • vaniljasteviaa tms. makeaa
  • (kardemummaa tai kanelia? Who knows.)

Kaada pieneen kattilaan purkki kookosmaitoa ja sekoita joukkoon kaksi keltuaista ja kaksi ruokalusikallista suurustejauhoa. Kuumenna seos kevyesti kiehuvaksi koko ajan hämmentäen tai vispaten. Kun keitos pulpahtaa ja sakenee, siirrä se pois levyltä ja anna hiukan jäähdytellä. Mausta halutessasi kanelilla tai kardemummalla ja makeuta sopivasti stevialla. Myös kaneli- tai vaniljatangon keittely samassa sopassa voi tuoda toivottuja makuelämyksiä.

Tarjoile iisipiisi kiisseli marjojen kera, vieraille voit vielä komistaa jutun mintunlehdillä! …ja sitten se kinilasi käteen.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress