MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.12.2011

Venäläinen ilta 2011

Filed under: Överi,Gluteeniton,Kala,Maidoton,paleo — Meri @ 20.42

….taas oli eilen perinteisen venäläisen illan aika! Ilta järjestettiin poikkeuksellisesti erityissyistä jo nyt eikä aatonaattona, kuten yleensä. Huolimatta joulun suhteellisesta etäisyydestä kekkerit olivat taas, niin, ehkä vuoden parhaat. <3 Läheisimmät ystävät, järkyttävän hyvää ruokaa, herkullista juomaa; lämmintä ja iloista.

Oma panokseni tämän vuoden bakkanaaleihin oli kalatartar, joka sai vähän Venäjän ruokakulttuurin näkökulmasta eksoottisempaa twistiä avokadosta. Erikoisuudestaan huolimatta melkoinen kalajuttu sopi hienosti pöydän muiden antimien kanssa ja keräsi sekin kiitosta. Viime hetken apua ideointiin sain ruokablogaajien facebook-ryhmästä, kiitos Anna ja Jenni!

Kylmäsavulohitartar

 • 400g kylmäsavulohta (hallista, luonnollisesti – hallin kylmäsavulohelle ei mikään vakuumi vedä vertoja)
 • 2 pienehköä avokadoa
 • 1 sipuli
 • sitruunamehua
Silppua sipuli. Laita sipuli siivilään ja kaada päälle kiehautettua vettä (esim. vedenkeittimestä) niin pahin kitkeryys talttuu. Suikaloi kala. Kaavi kypsä avokadon liha kalan ja sipulin joukkoon, lisää vielä sitruunamehua ja sekoita. Maistele, mutta jätä vähän muillekin.
Muu menu sisälsi:
 • blinejä (maidottomia ja gluteenittomia, järkyn herkkuja)
 • mätiä
 • smetanaa
 • hunajaa
 • suolakurkkuja
 • uunissa tehtyä kaalilisuketta
 • rosollia
 • marinoitua sipulia ja sieniä
 • sienisalaattia
 • …ja jälkiruoaksi jäätelöä, marjoja ja suklaakonvehteja
 • juomina punaviiniglögiä, kuohuvaa, viinejä, votkua ja konua
Kyllä näillä eväillä pippalot pystyyn saadaan. O_O Voiko ihminen muuta toivoa. :’)

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress