MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

19.2.2012

Amazing Aubergine (maailman paras paleovalkokastike ja keitto)

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Maidoton,paleo,Soosit,Soppa,Vegan,Vege — Meri @ 19.38

Olen kokonaan unohtanut blogata tämän ihanuuden! Ohje on peräisin zeniläisestä sukuhaarasta, tarkka alkuperä tuntematon. Tein ohjeen mukaan valkokastikkeeksi, mutta kun maistelin kastiketta, hurmaannuin siitä sellaisenaan ja uskallankin suositella tätä hienostuneeksi alkukeitoksi. Tuolloin koostumus kannattaa jättää hiukan paksummaksi kuin kastiketta pykätessä. Mausteitakin voi monipuolistaa, jos uskaltaa.

[Kuva ei tee tälle herkulle oikeutta, mutta kuvitelkaa umaminmakuista samettia ja olette aika lähellä totuutta!]

Valkokastike/Munakoisokeitto

 • yksi keskikokoinen munakoiso
 • 2-4 dl kookosmaitoa
 • valkosipulia, suolaa

Kuori ja paloittele munakoiso, keitä palat kypsäksi. Säästä keitinvesi. Soseuta munakoiso valkosipulinkynnen kanssa ja lisää joukkoon kookosmaitoa. Voit lisätä joko koko purkillisen (4dl) kookosmaitoa tai säädellä paksuutta ja kermaisuutta käyttämällä nesteenä osin keitinlientä. Jos munakoiso on oikein iso, tarvitset sekä koko purkin kookosmaitoa että keitinlientä. Mausta suolalla ja hämmästele soppa loppuun vaikka siltä seisomalta… *huokaus*

Voit käyttää valkokastikkeena mihin lystäät, esimerkiksi ihanaan paleolasagneen.

 

3 Comments »

 1. Hei Meri!

  Annoin sinulle blogissani tunnustuksen: http://napapilvi.blogspot.com/2012/02/tunnustus-kiitos-ja-kumarrus.html.

  :)

  Comment by Anna — 28.2.2012 @ 20.35

 2. Anna, kiitos :’) Vastaan kun tässä vain ehdin!

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 29.2.2012 @ 6.24

 3. […] ja kermaista mutta ei valkosipulista) sijaan valmistin eräänlaisen mukaelman eli pastissi Amazing Auberginesta. Tällä kertaa kyseessä ei ollut kastike vaan soppa. Aito, silkkinen ja tasainen, kuohkea ja […]

  Pingback by MonkeyFood » Samettia lautasella — 15.8.2012 @ 18.58

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress